Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Σύμτπωση επαναλαμβανόμενη...

Επί πολλές αγωνιστικές τον Άρη τον έδερνε η ατυχία. Κάπως έτσι μεταφράζεται, σίγουρα, το 0 στα 2.354.625.462 σουτ (ή κάπου εκεί ,τέλος πάντων!). Σήμερα, όμως, ο Άρης δεν ήταν απλά άτυχος. Γιατί δεν είσαι άτυχος όταν χάνεις με 2-1 και ο αντίπαλός σου έχει βάλει δύο γκολ από θέση off side, έχεις χάσει έναν παίκτη με κόκκινη (από δύο κίτρινες, που δεν κατάλαβε κανείς γιατί δόθηκαν) και σου έχει χρεωθεί ένα πέναλτι που δεν δίνεται παρά μόνο στο Καραϊσκάκη. Κάτι άλλο είσαι, αλλά σίγουρα όχι άτυχος.
Η τραγωδία της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός κανονικά δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός κυρίου Χαραλαμπίδη, ή κανενός επόπτη, για να κερδίσει. Αν οι παίκτες του παίξουν – ούτε καν – στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, λίγες είναι οι ελληνικές ομάδες που μπορούν να τους κοντράρουν στα ίσια.
Ωστόσο φαίνεται ότι σήμερα χρειαζόντουσαν μια χείρα βοηθείας από το διαιτητικό τρίο. Για την ακρίβεια, περισσότερες από μία χείρα βοηθείας. Μία χείρα έδινε κάρτες, η άλλη «έπνιγε» off sides, και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με σχετική ευκολία. Μάλιστα, ο σχολιαστής του αγώνα κατέληξε στο συμπέρασμα, όταν ο Diogo αντικαταστάθηκε ότι «κρατούσε δυνάμεις» ο παίκτης, για τον αγώνα με τη St. Etienne. Φυσικά και «κρατούσε δυνάμεις» ο άνθρωπος, δεν χρειαζόταν να πολυπαίξει κιόλας!
Ως θετικό, πάντως, κρίνουμε το γεγονός ότι αμφότεροι οι σχολιαστές του αγώνα σημείωσαν ότι τα γκολ ήταν off side, παρά το γεγονός ότι και οι δύο… είδαν τον Ρεγκέιρο να σπρώχνει τον επιθετικό του Ολυμπιακού – εντάξει, ας μην είμαστε και πλεονέκτες, δύο στα τρία δεν είναι και άσχημα.
Για το ίδιο το παιχνίδι δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Ο Ολυμπιακός πατούσε γερά μες στο παιχνίδι αλλά ο Άρης δεν τον άφησε να ηρεμήσει ούτε στιγμή, καθώς ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στάθηκε πολύ τυχερή, όταν ο Τοροσίδης έβαλε το αυτογκόλ. Και αν λίγη ώρα αργότερα ο Σέρχιο Κόκε ήταν πιο εύστοχος στην κεφαλιά που πήρε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, τότε ίσως και να είχε αποδοθεί δικαιοσύνη και οι κίτρινοι να ανέβαιναν στο αεροπλάνο έχοντας στις βαλίτσες τους έναν πολύτιμο βαθμό από το Καραϊσκάκη.
Τώρα περιμένουμε όλοι με αγωνία την Αθλητική Κυριακή. Ο πρόεδρος, καθηγητής, Θεός της διαιτησίας και δεν συμμαζεύεται, κ. Βαρούχας, φανταζόμαστε ότι θα έχει αρκετά να πει για το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ή μάλλον, ελπίζουμε ότι θα έχει να πει.

Δηλώσεις παικτών Ολυμπιακού (όπως τις διαβάσαμε στο www.sport24.gr):
Γκαλέτι: "Ο Άρης ειναι η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Καραϊσκάκη. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, ήταν κίνητρο για εμάς ότι χάσαμε το πρώτο ματς. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Σεντ Ετιέν για να έχουμε πολυ περισσότερες ελπίδες στη ρεβάνς της Γαλλίας. Δεν με ενδιαφέρει να σκοράρω εγώ αρκεί να νικήσουμε την Τετάρτη".

Ντιόγκο: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι και πραγματικά υποφέραμε από τον τρόπο που έπαιξε ο Άρης. Δεν θεωρώ πως ήμασταν κουρασμένοι, γιατί τα πραγματικά δύσκολα ξεκινούν από αυτήν την εβδομάδα. Δεν πρέπει να αγχωθούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κυνηγάμε όλους τους στόχους".

Ντουντού: "Την ξέραμε την ομάδα του Άρη. Ήταν άλλωστε η μοναδική που μας νίκησε. Μας πίεσε πολύ σήμερα και μας έκανε τη ζωή δύσκολη. Ήταν πολύ καλή στα χαφ κι είχε κάποιες ευκαιρίες για να μας δημιουργήσει προβλήματα.

Προετοιμάζεται ο Ηρακλής

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά ούτε και τρεις. Τέσσερις θα είναι οι απουσίες για τον Ηρακλή, που θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό. Ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του για το κυριακάτικο παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο τους Γκαρσία, Φουφούλα, Ιωαννίδη και Κατσαμπή.
Στο στρατόπεδο του Γηραιού υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι μπορούν να επαναλάβουν την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου γύρου (όταν μπορούσαν να είχαν φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ωστόσο αποχώρησαν με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας), μιας και η νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, την προηγούμενη αγωνιστική, έχει φέρει νέο αέρα στις τάξεις του Ηρακλή.
Η αποστολή του Ηρακλή είναι η εξής: Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Εξουζίδης, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Ιωαννίδης, Σαρακατσάνος, Μπούρμπος, Μάρτος, Ντιέ, Επστάιν, Μαρκές, Βούκοβιτς, Κονέ, Παπαστεριανός, Καρλόπουλος, Κομβολίδης, Γιάντσης, Αγρίτης, Κίκο Ρατόν.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

«Πόλεμος» μεταξύ ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του ΠΣΑΚ και του ΕΣΑΚΕ για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό μπάσκετ και συγκεκριμένα στην Ολύμπια Λάρισας και τον ΠΑΟΚ. Την αρχή έκανε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος έστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ η οποία ανέφερε:
"Κύριοι, δυστυχώς η φετινή χρονιά έχει εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες χρονιές στην λειτουργία της Α1 όσον αφορά τη φερεγγυότητα των μελών σας και την καταβολή των δεδουλευμένων των αθλητών τους. Πλέον φτάσαμε τις 3 περιπτώσεις απεργίας από μέρους των αθλητών ομάδων-μελών σας λόγω των μη πληρωμών τους.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ-αίσχος για ένα πρωτάθλημα που ήθελε να είναι το κορυφαίο της Ευρώπης. Επιπροσθέτως γνωρίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες τόσες ομάδες των οποίων οι παίκτες είναι στα όριά τους. Χαρακτηριστικά, σήμερα στα μέσα Φεβρουαρίου, οι Έλληνες αθλητών των ομάδων ΠΑΟΚ, Ολύμπια Λάρισας, ΑΕ Λάρισας, Καβάλα κ.α έχουν πάρει 3 ή και λιγότερους από 3 μισθούς από τον Αύγουστο που ξεκίνησαν οι προετοιμασίες.
Επιπλέον παρακολουθούμε τελευταίως τη διάλυση της Ολύμπιας Λάρισας που ανακοίνωσε στους παίκτες ότι αδυνατεί να τους πληρώσει πλέον. Δυστυχώς προς στιγμήν δεν έχει γίνει καμία κίνηση από μέρους σας για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα και να θωρακιστεί το πρωτάθλημα.
Σας καλούμε σε άμεση δραστηριοποίηση ώστε να προχωρήσουμε σε αλλαγές στους όρους συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα που διοργανώνετε προκειμένου να γίνει αυτό αξιόπιστο. Παρακαλούμε στην ΑΜΕΣΗ δημιουργία μίας επιτροπής 4 μελών από το ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ η οποία να ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις ώστε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές που είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς θα επιθυμείτε. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στα όρια μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό".

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προφανέστατα θιγμένη από την κίνηση του ΠΣΑΚ απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε απάντηση της υπ' αριθ. πρωτ. 474/13-2-2009 επιστολή σας, το ύφος της οποίας θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο το δε περιεχόμενό της αναληθές και προσβλητικό για την θεσμοθετημένη διοργανώτρια αρχή του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Φρονούμε ότι μια μειοψηφία των μελών του Συνδέσμου σας, η οποία δυστυχώς παρασύρει αρκετά μέλη του, έχει μετατρέψει αυτόν σε τιμητή του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης κι έχει αναγάγει σε σκοπό του, ο οποίος έπρεπε να είναι η προαγωγή και προστασία και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών, την αναιτιολόγητη και αβάσιμη κριτική κατά του Συνδέσμου μας και των ΚΑΕ μελών του, την οποία ασκεί αποσπασματικά και μόνο όταν θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντα των μελών του και όχι εποικοδομητικά και με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται από την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την λειτουργία των ΚΑΕ μέσα σε μια γενικευμένη περίοδο οικονομικής κρίσεως με επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.
Λησμονείτε ότι η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος διέπεται από πλαίσιο Νόμων και Κανονισμών, οι οποίοι ρυθμίζουν σχεδόν όλα τα θέματα που το αφορούν και ορίζουν τα αρμόδια Όργανα για την επίλυση των πάσης φύσεως διαφορών που ανακύπτουν. Η μετάθεση όλων των ευθυνών στον Σύνδεσμό μας μόνο σαν ένδειξη κακής πρόθεσης μπορεί να ερμηνευθεί.
Ο Σύνδεσμός μας έχει αποδείξει ότι πρωταρχικό μέλημά του είναι η βελτίωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και τον σκοπό αυτό θα συνεχίσει να υπηρετεί με όποιον τρόπο θεωρεί ενδεδειγμένο και με την συνεργασία όλων των φορέων που το επιθυμούν".

Πλήρης στη Θεσσαλονίκη η Ολύμπια

Μπορεί οι φήμες για οικονομική κατάρρευση της ΛΑΜΚΟ, εταιρείας του προέδρου της Ολύμπιας Λάρισας Γιώργου Μαλάκου, να οργιάζουν, ωστόσο δεν επηρεάζουν προς το παρόν το ρόστερ της ομάδας, η οποία θα παραταχθεί πλήρης στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.
Για το άμεσο μέλλον, βέβαια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θεωρείται μάλιστα εξαιρετικά πιθανό να αποχωρήσουν από την ομάδα οι παίκτες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια (Σούλτζε, Κινγκ και Καστλ), ενώ οι υπόλοιποι θα ενημερωθούν τη Δευτέρα για το ποσό που θα μοιραστούν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη χορηγία του ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Μαλάκος φέρεται να έχει ζητήσει από τους παίκτες να δεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να βγάλει τη χρονιά, ενώ ακούγεται πώς το καλοκαίρι επίκειται συγχώνευση με την ΑΕΛ ώστε η Λάρισα να έχει μια ομάδα στην Α1.
Ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας φέρεται να έχει δηλώσει πως θα μείνει αλλά και να έχει πει στους αθλητές ότι εφόσον θέλουν να αποχωρήσουν είναι ελεύθεροι να το πράξουν.
Σήμερα (Πέμπτη) η ΛΑΜΚΟ ΑΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ Η εταιρεία ΛΑΜΚΟ Α.Τ.Ε., σε σχέση με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που τη φέρει να έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, διαψεύδει κατηγορηματικά και διευκρινίζει τα παρακάτω: - Ουδέποτε κατατέθει αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, και η σχετική ανυπόστατη πληροφορία πλήττει το κύρος της, αλλά και την εν γένει δράση της, η οποία διασυνδέεται ευθέως τόσο με εκατοντάδες προμηθευτές της όσο και με δύο χιλιάδες εργαζομένους της. - Αυτή την περίοδο εξελίσσονται ομαλά έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως στη Λάρισα κ.α.
Γ. Μαλάκος Δ/νων Σύμβουλος ΛΑΜΚΟ ΑΤΕ."

Νέα επεισόδια στη σαπουνόπερα «ΚΑΕ ΠΑΟΚ»

Προτού ξεκινήσω το κείμενο για την καταπληκτική ιστορία του Δημήτρη Δρόσου και τα οικονομικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρατήρηση. Βρε παιδιά, εσείς εκεί στο www.sport24.gr, το οποίο, παρεμπιπτόντως, σέβομαι πολύ, και διαβάζω ανελλιπώς, μιας και είναι άρτια ενημερωμένο για την πλειοψηφία των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν, μια ματιά δεν ξαναρίχνετε στα κείμενα που ανεβάζετε; Στάθηκε αδύνατο, σε κάποια σημεία, να κατανοήσω τι ακριβώς έγινε, τι εννοούσε ο συντάκτης, τι είπε ο Δρόσος, τι είπε ο Παπαδόπουλος, ποιος ήρθε, τι παίχτηκε, ποιος πλανήτης εξερράγη και όλα τα σχετικά! Δυστυχώς, κάποιες φορές αυτά τα φαινόμενα είναι κατά συρροή, και κάνουν την εμφάνισή τους και σε εφημερίδες της πόλης (Θεσσαλονίκη) και είναι λίγο κουραστικό να προσπαθείς να βγάλεις νόημα από ένα χάος διορθώνοντας συντακτικά λάθη και προσπαθώντας να φανταστείς πού ακριβώς θα έπρεπε να είναι η τελεία σε ένα κείμενο! Αυτά, παρενθετικά.

Ας προχωρήσω, λοιπόν, στο παρασύνθημα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κάνουν απεργία επειδή δεν πληρώνονται, ο Δημήτρης Δρόσος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται αλλά όλο εδώ είναι, και, ξαφνικά, παρότι βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης και οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι, δεν επέτρεψε σε ανθρώπους του Ερασιτέχνη να κάνουν οικονομικό έλεγχο. Διαβάσαμε, έτσι, (φυσικά στο www.sport24.gr) ότι, όταν επιτροπή του Ερασιτέχνη μετέβη σήμερα στο γήπεδο της Πυλαίας για να κάνει έλεγχο στα οικονομικά, έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού τους με το λογιστή της ΚΑΕ, δεν τους επετράπη η είσοδος. Σύμφωνα με πληροφορίες του site (αν καταλάβαμε καλά), η άρνηση είχε να κάνει με την παρουσία στην επιτροπή του Γιάννη Παπαδόπουλου.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Extrasport, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως οι άνθρωποι του Δημήτρη Δρόσου τους είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει ο έλεγχος. Ωστόσο, οι άνθρωποι στο γήπεδο ανέφεραν πως τους έχει δοθεί εντολή τελικά να μην γίνει κανένας έλεγχος.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο (εμείς νομικοί δεν είμαστε, δεν γνωρίζουμε, αλλά τον πιστεύουμε γιατί το θεωρούμε λογικό), ο Ερασιτέχνης έχει δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο στην ΚΑΕ, καθώς είναι κάτοχος του 10%.
Τελικά, δηλαδή, ο κ. Δρόσος τη θέλει ή δεν τη θέλει την ΚΑΕ; Την έχει ή δεν την έχει; Είναι εδώ ή είναι αλλού; Θα πληρώσει ή δεν θα πληρώσει; Λογοδοτεί σε κανέναν, ή έχει εν λευκώ τον ΠΑΟΚ και κάνει ό,τι θέλει; Και, κυρίως, θα πληρώσει ή δεν θα πληρώσει; Κάτι παίζει με τα χρήματα του ΟΠΑΠ και έξι παίκτες, αλλά σε αυτό το σημείο το κείμενο του Sport24 γίνεται τόσο δυσνόητο που δεν παλεύεται.
Σαν να μην τους έφταναν αυτά, ήρθε και η προπόνηση ενόψει του αγώνα με το Αιγάλεω, στη διάρκεια της οποίας ο Δημήτρης Μαρμαρινός έδωσε μια αγκωνιά - χωρίς πρόθεση, λενε όσοι γνωρίζουν, μπροστά δεν ήμαστε, δεν μπορούμε να πούμε - στο Βασίλη Σίμτσακ. Ο προπονητής, Γιώργος Καλαφατάκης, ζήτησε το λόγο από τον παίκτη του - η αλήθεια είναι ότι δεν είναι για να τραυματίζονται στον ΠΑΟΚ, δεν είναι και πολλοί! - αλλά ο Μαρμαρινός του αντιμίλησε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Μαρμαρινός να αποκλειστεί από την αποστολή.
Ό,τι και να πούμε περισσεύει. Μένει να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις - γιατί εξελίξεις θα υπάρξουν, αυτό είναι σίγουρο.

Νοσοκομείο ο Άρης


Κάποιος πρέπει να έχει ματιάσει την ομάδα μπάσκετ του Άρη. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τους τραυματισμούς στην ομάδα.
Την αρχή έκανε ο Marshall (ο οποίος αντικαταστάθηκε) και ο Ηλιάδης. Έπειτα (στο πρώτο φιλικό αγώνα με την Καβάλα) έπαθε διάστρεμμα ο Gavel. Ακολούθησε ο Γάιος Σκορδίλης και τώρα (αφού όμως στο μεταξύ επανήλθε στις προπονήσεις ο Σάββας Ηλιάδης) χτύπησε και ο Δημήτρης Τσαλδάρης (δέχτηκε ένα χτύπημα στη μέση κατά τη διάρκεια του δεύτερου φιλικού αγώνα με ην Καβάλα). Από την «κατάρα» που κυνηγάει τους κιτρινόμαυρους δεν γλύτωσε μάλιστα ούτε ο Andrea Mazzon ο οποίος απουσίασε από την προπόνηση της Πέμπτης λόγω μιας ίωσης! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε στο προσκήνιο (την Πέμπτη επίσης) και ο Kee-Kee Clark που επίσης έχασε την προπόνηση της Πέμπτης λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο.
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον Bracey Wright ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος και ως εκ τούτου επίφοβος ώστε να τραυματιστεί και αυτός εάν μπει σε ρυθμούς αγώνα. Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και θα διαπιστώσετε ότι ο Άρης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο την Ολύμπια Λάρισας με μοναδικό απολύτως υγιή και πλήρως έτοιμο περιφερειακό τον Νίκο Αργυρόπουλο!
Οι Wright, Τσαλδάρης και Σκορδίλης δεν θα βρίσκονται ούτε στον πάγκο, ο Ηλιάδης είναι φυσικά ανέτοιμος, ο Clark θα αγωνιστεί αλλά μάλλον αναγκαστικά και ο Mazzon μέσα στον πυρετό του μάλλον σκέφτεται πως θα πρέπει να επανέλθει στην ενεργό δράση ο Νίκος Βετούλας, έστω και για ένα παιχνίδι.

«Για ακόμη μία φορά η κατάσταση για μας θα είναι δύσκολη. Για αυτό και ποντάρουμε στην βοήθεια του κόσμου μας", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την προπόνηση της Παρασκευής ο Ιταλός τεχνικός του Άρη αναφερόμενος στις απουσίες που θα έχει η ομάδα του. "Ο Τσαλδάρης έχει πρόβλημα με την μέση του και ο Ράιτ δεν είναι έτοιμος αφού είναι σχεδόν δύο μήνες χωρίς παιχνίδια. Για αυτό και ενδεχομένως να υπάρχει ρίσκο και κίνδυνος να μείνει εκτός ακόμη και για έναν μήνα", συνέχισε. "Ελπίζω η κατάσταση των τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε να σταματήσει πολύ σύντομα".
Ερωτηθείς για το ότι η Ολύμπια Λάρισας έχει κερδίσει στο παρελθόν τον Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο ο Mazzon (για τον οποίο πρέπει να σημειώσουμε πως δέχεται ερωτήσεις στα ελληνικά, χωρίς να του τις μεταφράζουν και ο ίδιος απαντάει στα αγγλικά) είπε: "Κι εμείς την έχουμε κερδίσει στην έδρα της! Ωστόσο δεν σκέφτομαι το παρελθόν. Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεδομένων των απουσιών θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά".
Για τη βοήθεια του κόσμου που ζήτησε είπε: "Ξέρουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά. Όταν όμως έχεις προβλήματα τραυματισμών δεν μπορείς να περιμένεις κάθε εβδομάδα θαύματα. Το πραγματικό μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο μας είναι ότι τον θέλουμε στο πλευρό μας με στόχο μας να φθάσουμε στην νίκη".
Τέλος για την απόκτηση των Μπετς και Ράιτ είπε: "Το μπάσκετ δεν είναι στα χαρτιά. Για μένα θα πρέπει να δούμε όλους τους παίκτες μας υγιείς μαζί για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις".

Πρόγραμμα Α1 - 18η Αγωνιστική

Για αυτή την αγωνιστική μόνο το παιχνίδι του Άρη με την Ολύμπια δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη. Αλήθεια, αυτός ο ΑΝΤ1 τόσα λεφτά έδωσε για τα δικαιώματα, γιατί δεν προωθεί σωστά το προϊόν του? Άλλωστε εκείνη την ώρα δεν έχει άλλο παιχνίδι (ή στη τελική ας ξεκινήσει η μετάδοση με λίγη καθυστέρηση, μην τυχόν και χάσουμε δευτερόλεπτα από τον πολυαγαπημένο Πανελλήνιο...).



ΣABBATO(14/02):

Πανελληνίου (15:00): Πανελλήνιος- A.E.K. (ANT1)
Aιγάλεω (17:00): Aιγάλεω- Π.A.O.K. (ET1)
Aλεξάνδρειο (17:00): Άρης- Oλύμπια Λάρισας
Nεάπολη Λάρισας (19:00): A.E. Λάρισας- Mαρούσι(Nova Sports)

KYPIAKH(15/02):

Σ.E.Φ. (14:00): Oλυμπιακός- E.K. Kαβάλας (ANT1)
Eλληνικό (16:00): Πανιώνιος- Kολοσσός BAΠ (Nova Sports)
Tρίκαλα (17:00): Tρίκαλα 2000- Παναθηναϊκός (ET1)

Πρόγραμμα 22ης Αγωνιστικής

Για να μην ψαχνόμαστε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και για να μπορούμε να προγραμματίσουμε σωστά το Σαββατοκύριακό μας, το Sports Alley θα δημοσιεύει κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα των μεταδόσεων. Όσοι δεν βλέπετε κανάλι δίπλα στην ομάδα σας, να ξέρετε...ο,τι και να γίνει θα το μάθετε από τον Βαρούχα!

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 16:45 Alpha
Πανιώνιος - Εργοτέλης 16:45 NOVA
ΑΕΚ - Θρασύβουλος 19:00 NOVA
Ολυμπιακός - Αρης 19:00 ΝΕΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 15:00
Πανθρακικός - Λάρισα 16:45 NOVA
Πανσερραϊκός - Ξάνθη 16:45 Alpha
Ηρακλής - Παναθηναϊκός 19:00 NOVA

ΝΒΑ Mini

Μίνι, γιατί χθες έγιναν μόλις τρεις αγώνες. Ευτυχώς δεν έπαιζαν οι Knicks, γιατί δεν άντεχα κι άλλη ήττα!
Τα χθεσινά αποτελέσματα:

Σικάγο-Μαϊάμι 93-95
Ντάλας-Βοστόνη 92-99
Γκόλντεν Στέιτ-Πορτλαντ 105-98

(Ευτυχώς) σήμερα και αύριο δεν θα γίνουν αγώνες, μιας και την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται το All Star Game στο Phoenix.

Εργοτέλης, Πανσερραϊκός και Παοκ

Με το βλέμμα στους βαθμούς ανεβαίνει ο Εργοτέλης στη Νέα Σμύρνη, για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, όπως ανέφερε ο προπονητής της κρητικής ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος αναγνώρισε τη δυσκολία του αγώνα, υπογράμμισε, όμως, ότι η ομάδα του θέλει να συγκεντρώσει όσο ταχύτερα γίνεται τους βαθμούς που έχει θέσει ως στόχο.
Την ίδια στιγμή, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πανεσρραϊκού για τον αγώνα με την Ξάνθη, με απόντα το Σάμι Μπανγκουρά, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα.

Πρόβλημα με το Μίροσλαβ Σνάουτσνερ προέκυψε στον ΠΑΟΚ, ενόψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με το Λεβαδιακό. Ο Σνάουτσνερ έμεινε εκτός αποστολής, όπως, εξάλλου, και ο Μάρκος Αντόνιο και ο Φίλιππος Δάρλας. Στην αποστολή, ωστόσο, συμπεριελήφθη ο νεοαποκτηθείς Λάμπρος Χούτος, που, πάντως, δεν αναμένεται να συμπεριληφθεί στη βασική ενδεκάδα. Δεν αποκλείεται, όμως, ο Φερνάντο Σάντος να τον ρίξει στον αγώνα ως αλλαγή.

Ο Μαζίνιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Στο Καραϊσκάκη κατεβαίνει αύριο ο ποδοσφαιρικός Άρης, για να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό. Μπορεί ο Άρης να είναι η μόνη ομάδα που, στο πρωτάθλημα, έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για τους κίτρινους το παιχνίδι θεωρείται εύκολο/ βατό/ απλό. Αντίθετα, ο προπονητής του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο, το χαρακτήρισε πολύπλοκο και δύσκολο. Διαβάζοντας το www.sports24.gr, βρήκαμε τις δηλώσεις του και τις παραθέτουμε όπως φαίνονται εκεί:

-«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύπλοκο και δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Θα παίξουμε με σκοπό να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

- «Δεν κατεβαίνουμε στο γήπεδο για να κλειστούμε πίσω και στόχος μας είναι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, να διεκδικήσουμε τη νίκη, ανεξάρτητα αν πρόκειται για μία αναμέτρηση που γίνεται στην έδρα του αντιπάλου».

- «Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αφού αντιμετωπίζουμε τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα κοιτάξουμε όμως τη δική μας απόδοση για να ζητήσουμε με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλουμε»

Η αποστολή του Άρη για το αυριανό παιχνίδι είναι η εξής: Σηφάκης, Νέτο, Γιάχιτς, Λέμπο, Βιτόλο, Χαβίτο, Κάλβο, Γκαρσία, Μπατιόν, Ζεντίλ, Κόκε, Βλοντάρτσικ, Λαμπριάκος, Καρατζιοβαλής, Ρομπέρζ, Καράμπελας, Κάμπορα, Πρίττας, Κουλουχέρης και Ρεγκέιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαζίνιο θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1.

Ευρωλίγκα

Και αφού αμφότερες οι ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρωλίγκα κέρδισαν άνετα, ας δώσουμε και τα αποτελέσματα, συνολικά, σε αυτή την τρίτη αγωνιστική της φάσης των 16:

Cibona - Fenerbahce Ulker 55-65

Regal Barcelona - Alba Berlin 85-69

Real Madrid - Maccabi Electra 98-79

Παναθηναϊκός – Lottomatica 92-67

Asseco Prokom Ολυμπιακός 68-93

Tau Ceramica - AJ Milano 108-90

Partizan – Unicaja 60-59

Montepaschi Siena - CSKA Moscow 74-56

Ασχετο με αθλητικά...

...αλλά ένα αεροπλάνο έπεσε σε ένα σπίτι στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 48 άτομα που επέβαιναν σε αυτό, καθώς και ένας ακόμη άνθρωπος, που βρισκόταν στο έδαφος.
Το αεροπλάνο, που ανήκει στην εταιρεία Continental Express, πραγματοποιούσε την πτήση Νιούαρκ - Μπάφαλο, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε λίγο πριν από την προσγείωση.
Επειδή έχουμε φίλους στο Μπάφαλο, κατ' αρχήν να ευχηθούμε όσοι ξέρουμε να είναι καλά, και κατά δεύτερον να ευχηθούμε τέτοια πράγματα να μην γίνονται...
Τα συλλυπητήριά μας

Συνέχισε το σερί ο ΠΑΟ

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά για τη Λοτομάτικα Ρόμα, η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε και πίστεψε ότι θα μπορούσε να το πάρει το παιχνίδι!
Ίσως ξέχασε ότι έπαιζε με τον Παναθηναϊκό.
Οι Πράσινοι συνέχισαν την εξαιρετική πορεία τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας, κερδίζοντας τον τρίτο - στους τρεις - αγώνα τους στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, με "θύμα" αυτή τη φορά την ιταλική ομάδα. Έθεσαν, έτσι, γερές βάσεις για να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους.
Το πρώτο ημίχρονο τους βρήκε να ζορίζονται απέναντι στη Ρόμα, η οποία ήρθε, τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο, αποφασισμένη να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να κάνει "περίπατο". Έτσι, λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και η πολύ καλή απόδοση των παικτών της ιταλικής ομάδας έφερε τις δύο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ μέχρι τη συμπλήρωση των 20 πρώτων λεπτών.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το έργο άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε, έπαιξε όπως μπορούσε και πέτυχε μια πολύ άνετη νίκη, με 92-67.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΙΞΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΤΤΟ

Όταν πριν απο περίπου 2 χρόνια ο Φερνάντο Σάντος ζητούσε υπομονή από το κόσμο του ΠΑΟΚ για το τετραετές πλάνο του, που θα έφερνε την ομάδα της Θεσσαλονίκης κοντά στη κατάκτηση του πρωταθλήματος, ουσιαστικά ήλπιζε ότι θα τον στηρίξουν και δεν θα τον διώξουν με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα (άλλο ένα προσφιλές άθλημα στην Ελλάδα).

Σίγουρα όμως δεν πίστευε ότι θα έβλεπε αυτό που γίνεται φέτος! Που οφείλεται αυτή η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας (ακόμα και αν αυτή η ανάκαμψη, αρχίζει σιγά σιγά τη κατηφόρα...)?

Αρχικά, οι μεταγραφές. Παίκτες τεφαρίκια που λέμε, σε θέσεις που πονάνε. Όταν οι άλλοι πλήρωναν εκατομμύρια ελπίζοντας ότι ...θα τους κάτσει, ο Μουσλίμοβιτς έπαιρνε τη μπάλα και την έστελνε στο πλεκτό. Ακόμα και ο πλεόν αντιπαθής παίκτης για όλες τις υπόλοιπες ομάδες Πάμπλο Γκαρσία, δίνει μια άλλη εικόνα στο κέντρο. Και βλέπεις τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό να γίνεται μέσα σε λίγες μέρες διχασμένη προσωπικότητα - θρίαμβος στην Ευρώπη, πανωλεθρία στη Κρήτη, ακριβώς γιατί όλη του η μεσαία γραμμή έμπαζε από παντού...


Σε ένα πρωτάθλημα, που οι διαιτησίες παίζουν το ρόλο τους, που οι παράγκες στέκονται σαν το Ταζ Μαχάλ, αρκεί μόνο η ικανότητα 2-3 ανθρώπων?
Στον φετινό ΠΑΟΚ συνέβη απλά, αυτό που ελπίζουν όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. ΤΥΧΗ!
2 ευκαιρίες=2-0 και άσε τους άλλους να τρέχουν και να δίνουν δουλειά στο Γαλάνη με τα στατιστικά τους.

Η τύχη βέβαια έχει αρχίσει να εγκαταλείπει την ομάδα και οι ελλείψεις ήδη φαίνονται. Όταν κάποιος τραυματίζεται, ο πάγκος ξαφνικά μοιάζει με πλάνο του Αγγελόπουλου (μακρύς και άδειος).
Όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, όλοι οι υπόλοιποι τον ακολουθούν ευλαβικά.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι όσα διαρκείας και αν πουλήθηκαν δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα και τα λάθη του παρελθόντος.

Αν ο Σάντος δεν έπαιξε κανα λαχείο στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, μάλλον έχασε τη μοναδική ευκαιρία που δεν θα γίνει γκόλ.

Ένας Σκόρδας πολύ… ροκ part II

Όπως υποσχεθήκαμε, παραθέτουμε παρακάτω τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Λάμπρου Σκόρδα, στη συνέντευξη που έδωσε στα «Αθλητικά Νέα», όπως αναδημοσιεύτηκαν στο www.sport24.gr. Εννοείται φυσικά πως πρόκειται για αποσπάσματα και όχι για ολόκληρη τη συνέντευξη, η οποία κράτησε συνολικά πάνω από 4 ώρες.
Για το θέμα του νέου γηπέδου: "Το θέμα του γηπέδου είναι νομοτελειακά για μας ένας στόχος που συνδέεται άμεσα με το μέλλον του συλλόγου. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Η πρώτη σκέψη μας ήταν το νέο γήπεδο να κατασκευαστεί στον υπάρχοντα χώρο. Μάλιστα στα πλάνα ήταν και η κατασκευή υπόγειου πενταόροφου πάρκινγκ, προκειμένου να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση. Η δεύτερη σκέψη για το καινούργιο γήπεδο ήταν στο χώρο του εργοστασίου «Αλατίνι».
Μετά από όλα αυτά καταλήξαμε στο οικόπεδο των 226 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης. Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος παραχωρήθηκε στη ΓΓΑ για να γίνει το κλειστό της Θέρμης. Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό για τις ανάγκες της ομάδας του μπάσκετ, με όλους τους απαιτούμενους χώρους.
Η κατασκευή είναι το εύκολο κομμάτι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα της ανταλλαγής των οικοπέδων. Με τις εκτιμήσεις που κάναμε έχουμε αντιληφθεί ότι ο Άρης βγαίνει αδικημένος από την ανταλλαγή, καθώς η αξία του οικοπέδου στην περιοχή Χαριλάου είναι τεράστια.
Είναι ένα θέμα, που με καλή θέληση όλων μπορεί εύκολα να τελειώσει. Πάντως, υπήρχε η διάθεση από κάποιους το θέμα αυτό να μην προχωρήσει. Πιστεύω ότι δύο χρόνια μετά την υπογραφή των συμβολαίων το έργο θα φτάσει στην τελική φάση της υλοποίησής του".

Για το Κλεάνθης Βικελίδης: "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το γήπεδο ανήκει εξ ολοκλήρου στον Άρη. Όταν η ομάδα έφυγε από την περιοχή του Σιντριβανιού έγιναν οι σχετικές ενέργειες και οι τότε παράγοντες του συλλόγου προχώρησαν στην αγορά του οικοπέδου, που στεγάζεται σήμερα το γήπεδο, από τον γνωστό γαιοκτήμονα, Χαρίλαο. Στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε.
Είμαστε διατεθειμένοι ακόμη και να πουλήσουμε τον συγκεκριμένο χώρο αν δεν προχωρήσει η ανταλλαγή των οικοπέδων με την Πολιτεία. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες ανάπλασής του, το γήπεδο δεν πήρε την μορφή που θα έπρεπε να πάρει. Κάναμε πολλά πράγματα σύμφωνα με την δική μας αισθητική, αλλά και τις ανάγκες που είχαμε.
Ακόμη και σε εποχές δύσκολες έγιναν οι επενδύσεις που έπρεπε να γίνουν. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά το θέμα του καταστήματος που στεγάζεται σήμερα η μπυραρία, το οποίο δεν έχει αδειοδοτηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης και τις λοιπές υπηρεσίες, καθώς δεν είναι χώρος κύριας χρήσης. Για το λόγο αυτό έχω στις πλάτες μου ένα ακόμη δικαστήριο. Σε άλλου είδους γήπεδα, που δόθηκαν άδειες, όταν τους ζητήθηκε να προσκομίσουν τον σχετικό φάκελο, ήταν άδειος. Σε αντίθεση με τον φάκελο του Άρη, που είναι νομότυπος".

Για τη Λέσχη Φίλων Άρη: "Η Λέσχη είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του Άρη. Δυστυχώς όμως δεν τυγχάνει της πρέπουσας αντιμετώπισης".

Για την πορεία της ομάδας: "Για όλους εμάς που βρισκόμαστε γύρω από την ομάδα δεν υπάρχει η αντίληψη της χαμένης χρονιάς. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παλεύεις για να πετύχεις. Στην Ελλάδα δεν αγαπάμε αυτόν που δουλεύει, αλλά εκείνον που έχει επιτυχία. Ο Άρης προοδεύει κάθε μέρα άσχετα από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.
Για μας είναι μεγάλη υπόθεση και μόνο που ασχολούμαστε με τον Άρη. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και ποιότητα. Στα τελευταία 15 παιχνίδια έχει μόνο δύο ήττες. Αλλά σε καμία τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε. Όπως έχω ξαναπεί, ο Άρης είναι η μοναδική φυσιολογική ομάδα. Οι φίλαθλοι αγαπάνε τη νίκη και συγκεκριμένα την επιβολή περισσότερο από την ομάδα. Ετσι χάνουν την ουσία. Πιστεύω ότι ο Άρης πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.
Τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι υπήρχε πριμ πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια. Ο Άρης για μένα δεν μπορεί να μπει σε κρίση. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει τις καλύτερες πορείες των τελευταίων 20 ετών. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι: Εγκαταστάσεις, οικονομική εξυγίανση και αγωνιστικό".

Για την αντιμετώπιση που έχει ο σύλλογος: "Έγινε πολλές φορές θέμα το πόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές παίζουν στην ενδεκάδα του Άρη, την ίδια ώρα που ο Πανθρακικός δεν είχε ούτε έναν Έλληνα στη σύνθεσή του, ενώ το ίδιο δεν έγινε για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, να μην ξεχνάμε ότι κληθήκαμε σε απολογία γιατί κάποιος πέταξε ένα ποτήρι με καφέ σε έναν ποδοσφαιριστή που έκανε χειρονομίες".

Για την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές: "Πάντα προσπαθούσα να έχω καλή σχέση μαζί τους. Πάντως τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει τις σκέψεις για τις σχέσεις μου με τους ποδοσφαιριστές. Πάνω απ’ όλους είναι ο Άρης. Θέλω να γνωρίζω τι σημαίνει ο σύλλογος για τον κάθε παίκτη. Ο Άρης έχει πληρώσει την συναισθηματική επένδυση.
Όλοι οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να μην έχουν πάντα καλή απόδοση. Αν δεν κάνουν κάτι καλά σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν καλά αύριο. Αυτό που θέλω είναι να παλεύουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό".

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: "Για όσους Αρειανούς δεν ζούνε την μαγεία του γηπέδου τους λέω: “μακάρι να ήσουν εδώ”. Νιώθω ανεπαρκής που δεν έχω πείσει αρκετούς Αρειανούς να ζήσουν την μαγεία που λέγεται Άρης. Προσπαθώ να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι εκφράζει ο σύλλογος. Ο Άρης από το 1914 που ιδρύθηκε εξέφραζε την αστική φιλελεύθερη αντίληψη σε αντίθεση με τα όσα εξέφραζαν οι υπόλοιποι. Είναι πρωτοπόρος, αφού έρχεται σε κόντρα με το χάϊδεμα των αυτιών. Ο Άρης είναι η μόνη ομάδα που ανήκει πραγματικά στον λαό της".

Για τον Ερνάντεθ: "Είναι ένας άνθρωπος που θα του έχω πάντα απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι ψύχραιμος, έχει ευρεία πνεύματος και ποδοσφαιρική αντίληψη. Έχω μάθει αρκετά πράγματα από αυτόν. Ο Άρης έχει την ικανότητα να διατηρεί σχέση εμπιστοσύνης με αξιόλογους ανθρώπους. Από εκεί και μετά, όμως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Ερνάντεθ ζήτησε μόνος του να παραιτηθεί. Το τελευταίο δίμηνο έβλεπε ότι υπήρχε ένα κλίμα που δεν μπορούσε να αντιστραφεί. Κάπου εκεί, νομίζω, ότι χάσαμε την ισορροπία μας".

Για τον Μπάγεβιτς: "Υπήρχε ένα υπόλοιπο στο συμβόλαιό του. Το οξύμωρο είναι ότι η σύμβαση λύθηκε με υπαιτιότητά του. Η απόφαση είναι έξω από κάθε έννοια δικαίου. Για μας το θέμα από ηθικής άποψης δεν έχει κλείσει. Δυστυχώς το σύστημα εκτρέφει τέτοιου είδους συμπεριφορές".

Για τον Νεμπεγλέρα: "Με τον Κώστα η σχέση μας έφτασε σε οριακό σημείο. Όταν αισθάνομαι ότι ο κύκλος ενός παίκτη έχει κλείσει με την ομάδα προσπαθούμε από κοινού να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση".

Για τον Γκιάρο: "Έφυγε για την Βραζιλία χωρίς να έχει άδεια και μάλιστα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πολύ καθυστερημένα. Πιστεύω ότι έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας".

Για τον Παπάζογλου: "Η τελευταία συζήτηση μαζί του έγινε πριν από 20 μέρες περίπου παρουσία και του Γιώργου Κολτσίδα. Αυτός μας παρέπεμψε στον εκπρόσωπό του. Η πρόθεσή μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να του καταθέσουμε και εγγράφως πρόταση ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας".

Για τον Κόντη: "Είναι το εύκολο θύμα, γιατί ίσως δεν έχει την τόσο μεγάλη λαϊκή αποδοχή. Σήμερα όλοι οι συνεργάτες είναι δική μου επιλογή".

Για τους τρεις χαμένους τελικούς: "Ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό έφυγα από το γήπεδο και ξέχασα την οικογένειά μου. Ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ για όλους μας".

Για τα τελευταία κρούσματα βίας: "Δυστυχώς στο θέμα αυτό έχουν ειπωθεί φοβερά πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται επιθέσεις επειδή κάποιοι φορούν τη φανέλα μιας ομάδας που δεν συμπαθούμε. Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο. Για μία ακόμα φορά θέλω να συγχαρώ την συμπεριφορά των οργανωμένων του Ηρακλή. Το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός, χώρος ανθρώπινων συνειδήσεων και θα πρέπει να το προφυλάξουμε".

Στην Μπαρτσελόνα από το καλοκαίρι ο Τόρες;

Ιδιαίτερα υψηλοί φαίνεται πως είναι οι μεταγραφικοί στόχοι της Μπαρτσελόνα για την επερχόμενη θερινή μεταγραφική περίοδο. Με δεδομένο πως ένας εκ των Τιερί Ανρί ή Σαμουέλ Ετό (μάλλον ο πρώτος) θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Βαρκελώνη, είναι προφανές πως οι «μπλαουγκράνα» θα αποκτήσουν επιθετικό. Και φυσικά στη λίστα μιας ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα, δεν θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος.
Πριν από μια εβδομάδα ακούστηκε το όνομα του Νταβίντ Βίγια. Τώρα είναι η ώρα του έτερου επιθετικού της εθνικής Ισπανίας, Φερνάντο Τόρες.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα από την Αγγλία, η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική πρόταση το καλοκαίρι στη Λίβερπουλ, η οποία όπως είναι λογικό αναμένεται να αξιώσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό για να παραχωρήσει τον Ισπανό επιθετικό.

Προσοχή, ο σκύλος δαγκώνει

Φαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία αρχίζει σιγά σιγά να συνειδητοποιεί πως δεν πρόκειται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα όσο η ίδια κάθεται και παρακολουθεί από απόσταση τους οπαδούς των ομάδων να προκαλούν επεισόδια. Επειδή όμως οι αστυνομικοί που πηγαίνουν στα γήπεδα -ως άνθρωποι και αυτοί- θέλουν να παρακολουθούν με την ησυχία τους τα παιχνίδια, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να αποκτήσει ειδικά εκπαιδευμένους… σκύλους από τη Γερμανία ή από το Βέλγιο για την πάταξη του χουλιγκανισμού!
Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τύπο, η Ελληνική Αστυνομία θα χρησιμοποιεί τα εκπαιδευμένα τετράποδα στα γήπεδα, στη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων αλλά και σε πεζές περιπολίες που θα καθιερωθούν στην Αττική (πάλι αδικημένη δηλαδή η Θεσσαλονίκη).

Τσάμπα έγραφα

Και εκεί που λέγαμε ότι ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ θα γίνει τελικά στο Περιστέρι και κράζαμε την ΕΟΚ (παρεμπιπτόντως αν ποτέ θελήσετε να μπείτε στο site της ΕΟΚ, μη θεωρήσετε δεδομένο ότι είναι το www.eok.gr γιατί μέχρι πρότινος αν το πληκτρολογούσατε στη Γραμμή Διευθύνσεών σας θα βρισκόσασταν στη σελίδα της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας – αλήθεια, τι έγινε με αυτό το site άραγε; Το site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι το www.basket.gr), μπαίνουμε σήμερα στο Internet και βλέπουμε στα διάφορα sites ότι το παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί τελικά στο κλειστό του Ελληνικού, την Κυριακή 22/2 στις 21:30.
Το παιχνίδι θα παρακολουθήσουν ζωντανά – ελπίζουμε, τουλάχιστον, αν πιάνετε το «λεπτό» μας χιούμορ – 500 φίλοι των μεν και άλλοι 500 των δε.
Από όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία προκύπτει το εξής: οι αρχές αυτής της χώρας δεν έχουν την απλή ικανότητα να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να διοργανώσουν το παραμικρό – και λέγοντας «το παραμικρό» δεν εννοούμε τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ, αλλά μια απλή εμπορική έκθεση – χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα της Τασίας από τη Λαμία που θα κατέβει ανυποψίαστη στην Πρωτεύουσα για να πάει στην έκθεση Αρχιτεκτονικής και Design και τώρα κινδυνεύει να πέσει φάτσα με φάτσα με τον Αθηναίο Μπάμπη Σουγιά αν χαθεί στον αχανή χώρο του πρώην αεροδρομίου.
Άλλαξε γνώμη και η αστυνομία, τώρα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του παιχνιδιού, μιας και θα είναι λίγοι οι φίλαθλοι που θα παραβρεθούν (φαίνεται χρειάζονται πάνω από 1000 για να γίνει σκοτωμός), μετατέθηκε κατά μια ώρα το τζάμπολ (θα έχει πιάσει το βράδυ, και ως γνωστόν οι χούλιγκανς μετά τη δύση του ηλίου μετατρέπονται σε κολοκύθες) και δεν θα υπάρχουν εκθέτες στο χώρο που θα γίνει ο αγώνας (Τασία, false alarm, κατέβα στην Αθήνα, πεδίο καθαρό!).
Μπράβο στην ΕΟΚ, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υπάρχει μια υπεύθυνη αρχή στη χώρα, που βάζει κάτω όλα τα δεδομένα, τα εξετάζει και καταλήγει στην απόφαση που, κατά περίπτωση, είναι και η ιδανική. Νιώθουμε λίγο πιο ασφαλείς.

NBA report

Πάλι έχασαν χθες το βράδυ οι New York Knicks, μια συνήθεια που έχει αρχίσει να μας τη δίνει, καθότι σκληροπυρηνικοί Knicks’ fans (και όχι «funs», παιδιά, πριν γράψετε τα πανό, ρίξτε μια ματιά σε κανένα λεξικό!)
Συνοπτικά, τι έκαναν (εκτός από τους Knicks) και οι υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ που έπαιζαν χθες:

LA Clippers – New York 128-124

Charlotte – Washington 101-89

Cleveland – Phoenix 109 –92

Orlando – Denver 73- 82

Philadelphia – Memphis 91-87

Toronto – San Antonio 91-89

Detroit – Atlanta 95-99

Milwaukee – Indiana 122-110

New Orleans – Boston 77 – 89

Houston – Sacramento 94 – 82

Utah – LA Lakers 113 – 109

Portland – Oklahoma 106-92

Κήρυξε πτώχευση!

Μια άσχημη είδηση έφτασε στα αυτιά μας, και είπαμε να τη μεταφέρουμε. Μαύρες ημέρες περιμένουν την Ολύμπια Λάρισας, μιας και η εταιρεία του προέδρου της, Γιώργου Μαλάκου, κήρυξε πτώχευση, εξαιτίας συσσωρευμένων χρεών. Σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να συναντηθούν μέλη της διοίκησης της Ολύμπια με το τεχνικό τιμ, τους παίκτες και τους υπαλλήλους της ομάδας, για να τους ενημερώσουν σχετικά με το τι τους περιμένει.
Στα διάφορα sites θεωρείται σίγουρο ότι ο Γιώργος Μαλάκος θα αποσυρθεί από την ομάδα, ωστόσο θα αφήσει στους «πορτοκαλί» ό,τι τους ανήκει, όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ και άλλα.
Αυτή η εξέλιξη φαίνεται ότι φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα το σενάριο που θέλει ΑΕΛ και Ολύμπια να συγχωνεύονται. Η Ολύμπια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όμως η ΑΕΛ παλεύει για να κρατηθεί – με νύχια και με δόντια – στην Α1.
Ελπίζουμε ότι η Ολύμπια θα βγάλει τουλάχιστον τη χρονιά, και ότι από του χρόνου τα πράγματα θα βελτιωθούν. Και αυτό γιατί αποτελεί κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ, ενώ οι ομάδες από την ελληνική περιφέρεια που συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες πρέπει να αυξάνονται και όχι να μειώνονται. Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο!

Ένας Σκόρδας πολύ... ροκ

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Άρη, Λάμπρος Σκόρδας, παρέστη χθες, από αργά το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικά Νέα 98,7, και στην εκπομπή του Τάσου Κουρκούμπα.
Ο δημοσιογράφος "ανέκρινε" το Λάμπρο Σκόρδα από τις 11 το βράδυ μέχρι περίπου τις 3 το πρωί, και ο πρόεδρος του Άρη μίλησε χωρίς φόβο και... ντροπές, για τα πάντα: από τη μουσική που του αρέσει (οι Pink Floyd, γιατί, όπως είπε, "έφεραν την επανάσταση, όπως και ο Άρης... Αν ο Άρης ήταν μουσική, θα ήταν οι Pink Floyd"), την ομάδα που υποστηρίζει στην Αγγλία (Manchester United, από το 1973, όταν η σημερινή πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος είχε πέσει κατηγορία), τους ACDC (που αρέσουν τόσο στο Σκόρδα, όσο και στην κόρη του, και ψάχνει εισιτήριο για τη συναυλία!) και άλλα θέματα, που άπτονται της πορείας του Άρη στο πρωτάθλημα, της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, παικτών(όπως ο Κώστας Νεμπεγλέρας, πρώην αρχηγός του Άρη, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, υπέπεσε σε παράπτωμα το καλοκαίρι, κάτι που "ράγισε" τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ο Παπάζογλου, με τον οποίο υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιο) και άλλα πολλά και καλά!
Δεν άντεξαμε να ακούσουμε τη συνέντευξη για πολλή ώρα (το πρωί ξυπνάμε νωρίς!), ωστόσο μόλις βρουμε συγκεντρωμένες τις δηλώσεις, θα τις αναρτήσουμε.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Άρης: Νέα νίκη επί της Καβάλας

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του επί της Καβάλας σε φιλικό επίπεδο σημείωσε χθες το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο ο Άρης. Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν επικράτησε αυτής του Κώστα Πιλαφίδη με 63-55, σε ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών και με μοναδικό σκοπό οι δύο ομάδες να διατηρηθούν σε αγωνιστικό ρυθμό ενόψει της επερχόμενης 18ης αγωνιστικής της Α1.
Για τον Άρη μάλιστα το παιχνίδι αυτό ήταν και μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε να μπει καλύτερα στο κλίμα ης ομάδας και ο νεοαποκτηθείς Brace Wright, αλλά και ο Σάββας Ηλιάδης ο οποίος επανήλθε στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα.
Αντίθετα, για την Καβάλα δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Τσιάκος που αποκτήθηκε πρόσφατα.

Πρόκομ-Ολυμπιακός: 68-93

Με τον Νίκολα Βούισιτς να κάνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, έχοντας στατιστικά που θύμισαν μια τυπική για τον ίδιο βραδιά από τα καλά του χρόνια στη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενε ο οποιοσδήποτε την Πολωνική Προκόμ με 68-93.
Ο Βούισιτς ήταν μια ομάδα μόνος του. 21 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα έγραψε στη στατιστική του ο Κροάτης σε συνολικά 30 λεπτά συμμετοχής.
Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα συνολικά στατιστική του Ολυμπιακού ο οποίος σούταρε με ποσοστό 81% στα δίποντα (30/37), 7/15 τρίποντα και 39 ριμπάουντ (την ίδια ώρα που η Προκόμ και μάλιστα στην έδρα της μάζεψε συνολικά μόλις 20).
Συμπαραστάτες του Βούισιτς ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιώργος Πρίντεζης με 12 πόντους, αλλά και ο Τζανέρο Πάργκο με 7 πόντους και 6 ασίστ.

Βίκτορ Βιτόλο: Κάτι το ξεχωριστό ο Άρης


Για να μη λέτε ότι ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ, σας παραθέτουμε παρακάτω ένα μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του Άρη Βίκτορ Βιτόλο στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 και στην εκπομπή "Όχι στο κατενάτσιο". Τα αποσπάσματα της συνέντευξης δημοσιεύτηκαν στο www.sport24.gr.

"Ο Άρης είναι μια δυνατή ομάδα και η στήριξη που έχει από τους οπαδούς του τον κάνει κάτι το ξεχωριστό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παραμονή μου στην Ελλάδα. Ήρθα αποφασισμένος για να κάνω μια πολύ καλή χρονιά. Είμαι περήφανος με τη μέχρι τώρα απόδοσή μου. Σε αυτό τον σημαντικότερο ρόλο έχει παίξει ο κόσμος.
Οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη στον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ και στον κόσμο της ομάδας, οι οποίοι με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά με έχουν κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που εγκλιματίστηκα πολύ γρήγορα στο καινούργιο μου περιβάλλον", τόνισε ο Ισπανός μέσος.
Για το κλίμα στην ομάδα: "Ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη οικογένεια και μέχρι την τελευταία στιγμή θα προσπαθώ για το καλύτερο. Η φετινή σεζόν θα μου μείνει αξέχαστη όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τον Άρη θα τον έχω για πάντα στην καρδιά μου".
Για την ενδεχόμενη επέκταση της συνεργασίας του με τους Κίτρινους: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας. Περνάω όμορφα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα θέμα που δεν εξαρτάται από αποκλειστικά από εμένα. Δουλειά μου είναι φορώντας τη φανέλα του Άρη να υπερασπίζομαι τα συμφέροντά του και να παλεύω σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Αν ο σύλλογος είναι ευχαριστημένος από τα όσα προσφέρω, τότε το μόνο που μένει είναι στο τέλος της σεζόν να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε την επέκταση της συνεργασίας μας".
Για τους στόχους: "Ο στόχος μας για φέτος είναι σαφής. Την επόμενη χρονιά ο Άρης να αγωνίζεται στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σε πολλά παιχνίδια αν και είχαμε ανώτερη εικόνα από τον αντίπαλο δεν γευτήκαμε τη χαρά της νίκης. Το νέο τεχνικό τιμ ήρθε με πολύ όρεξη για δουλειά. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας".
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: "Ο Άρης κατεβαίνει πάντα για τη νίκη, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος. Σεβόμαστε Ολυμπιακό, αλλά στο ρόστερ μας υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Σε απεργία οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Μπορεί ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς να «θυσιάστηκαν» για το καλό του ΠΑΟΚ και για να μπορέσουν να πληρωθούν οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες τους, αλλά η θυσία τους αυτή μάλλον πήγε στο βρόντο. Οι υπόλοιποι παίκτες που αποφάσισαν να μην πηδήξουν από το καράβι του ΠΑΟΚ στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι. Αποφάσισαν μάλιστα να διαμαρτυρηθούν για την γενικότερα τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και να κάνουν απεργία αντί προπόνησης το απόγευμα της Τετάρτης. Προχώρησαν μάλιστα και στην έκδοση ανακοίνωσης για την κίνησή τους, στην οποία ανέφεραν ότι προέβησαν στην απεργία για να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την δική τους και της ομάδας και περιμένουν πλέον πράξεις.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αναμένεται να πάρουν έναντι από τα χρήματα της δόσης του ΟΠΑΠ μέχρι την Παρασκευή.
Κατά τα άλλα, ο ΑΣ ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει αναλάβει δράση ώστε να τελειώσει το δυνατόν συντομότερο και ο κύκλος του Δημήτρη Δρόσου στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να κηρυχθεί άκυρη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ και το 90% των μετοχών της να επιστρέφει και πάλι στους δέκα πρώην μετόχους.

Hiddink για την Chelsea

Για όλους τους φίλους της Chelsea: Ο Guus Hiddink, προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει ως προσωρινός προπονητής της Chelsea, μέχρι το τέλος της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Luiz Felipe Scolari. Ο 62χρονος Ολλανδός θα συναντηθεί με τους παίκτες μες στην εβδομάδα, ενώ θα συνεχίσει να κοουτσάρει και την εθνική ομάδα της Ρωσίας.
Το πρώτο του παιχνίδι στην Premier League (που διαβάζεται «Λιγκ» και όχι «Λινκ») θα είναι στις 21 Φεβρουαρίου, εναντίον της Aston Villa. «Η μία εβδομάδα δεν είναι αρκετός καιρός για να προετοιμάσει κανείς μια ομάδα, όμως πρόκειται για έκτακτη περίπτωση», ανέφερε, σύμφωνα με το BBC. «Η Chelsea έχει καλούς παίκτες και πιστεύω ότι βρίσκονται σε άριστη φόρμα, κάτι που θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μου», πρόσθεσε.

Πες το τρεις φορές γρήγορα!

Καλά, εκεί στην αγαπημένη κατά τα άλλα ΑΕΚ, τους δημοσιογράφους δεν τους σκέφτονται καθόλου; Καθ’ όλα αποδεκτή και καλοδεχούμενη η ένταξη του Ολιβιέ Ενσιαμπαμφούμου (το παραδέχομαι, το έκανα copy-paste, ούτε να το γράψω δεν μπορώ χωρίς λάθος!) στις τάξεις της ομάδας. Αυτούς τους έρμους τους δημοσιογράφους, που περιγράφουν τους αγώνες της, τόσο τηλεοπτικά, όσο και ραδιοφωνικά, καθόλου δεν τους σκέφτονται;
Μπορώ να τους φανταστώ, από τη στιγμή που έμαθαν την είδηση, να κάθονται στο γραφείο τους, επαναλαμβάνοντας το όνομα, ξανά και ξανά, με στόχο να καταφέρουν να το λενε γρήγορα και χωρίς σαρδάμ. Γιατί, για φανταστείτε να εμπλακεί και σε καμία φάση! Μέχρι να πει ο δημοσιογράφος που περιγράφει τον αγώνα το όνομα, θα έχει μπει το γκολ!
Ο Ενσιαμπαμφούμου υπέγραψε χθες (Τρίτη) το βράδυ συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι, και, σε περίπτωση που οι άνθρωποι της Ένωσης μείνουν ικανοποιημένοι, η συνεργασία θα ανανεωθεί.
Εκτός και αν (λέμε τώρα) συγκεντρωθούν οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ κάτω από τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας και κάνουν απεργία πείνας για… απάνθρωπη συμπεριφορά.
Πάντως, ο παίκτης (θα τον λέμε «Ολιβιέ» για να μην μπουρδουκλωνόμαστε) φαίνεται ότι είναι καλός, και ικανοποίησε και τον Ντούσκο, ο οποίος είδε σε αυτόν προοπτικές εξέλιξης. Και αν ικανοποιήθηκε ο Ντούσκο, τότε εμάς μας περισσεύει… (και στην κυριολεξία, αν το μπλοκάκι που γράφουμε το όνομά του είναι μικρό!)

Στο μεταξύ, διαβάζουμε στο Sport24 ότι ο Στέλιος Μανωλάς εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Ματίας Λέκι. Όπως τονίζει, «δεν υπήρξε ποτέ καμία προφορική συμφωνία μεταξύ εμού και της πλευράς του παίκτη σχετικά με τη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταγραφής του στην ομάδα μας. Ο ποδοσφαιριστής ήθελε να περάσει μόνο από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις ενώ δεν δέχθηκε να δοκιμαστεί στην προπόνηση της ομάδας, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον προπονητή σε ποια κατάσταση βρίσκεται κυρίως λόγω του ότι παραμένει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ομάδα. Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα σε μερίδα του Τύπου για δήθεν επεισόδιο μεταξύ του προπονητή και του ποδοσφαιριστή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Όταν λεει ο Μανωλάς για «δήθεν επεισόδιο» αναφέρεται στο καταπληκτικό που φέρεται να είπε ο Λέκι στον Μπάγεβιτς, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να φορέσει τη φανέλα και να μπει για να τον δοκιμάσει: «τη φανέλα να τη βάλεις εσύ, και αν θέλεις να με δεις να παίζω, να μπεις στο YouTube».
Τώρα, το είπε, δεν το είπε, το χέρι μας στη φωτιά δεν το βάζουμε. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα άρεσε και πάρα πολύ στον «πρίγκιπα» αυτή η συμπεριφορά. Φαντάζομαι…

Πάντως, η ΑΕΚ συνεχίζει με προβλήματα την προετοιμασία της για τον αγώνα με τον Θρασύβουλο. Εκτός από τους διεθνείς, που λείπουν λόγω του σημερινού φιλικού της Εθνικής με τη Δανία, ο Χουανφράν ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ο Καφές υπεβλήθη σε αποθεραπεία, ο Ζεράλδο Άλβες έχει ίωση, ο Λαγός ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποθεραπείας, ενώ ο Εντίνιο φαίνεται να ξεπερνάει την οσφυαλγία και ο Κουτρομάνος επέστρεψε στις προπονήσεις.
Άντε, περαστικά!

NBA Stories

Εννέα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν χθες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί που το μπάσκετ… παίζεται αλλιώς!
Συνοπτικά τα αποτελέσματα ήταν τα παρακάτω:

Washington – Atlanta 90-111
Cleveland – Indiana 95-96
Miami – Denver 82-99
San Antonio - New Jersey 108 – 93
Toronto – Minnesota 110- 102
Detroit – Chicago 102- 107
Sacramento – Dallas 100- 118
New York – Golden State 127 - 144
Oklahoma – LA Lakers 98 – 105

Αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση του παίκτη των LA Lakers, Kobe Bryant, ο οποίος προσέθεσε άλλο ένα ρεκόρ στη φαρέτρα του, αφού, με τους 34 πόντους που πέτυχε εναντίον της Οκλαχόμα έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπερνάει τους 23.000 πόντους.

Σήμερα παίζουν:

Denver – Orlando
Phoenix – Cleveland
Memphis – Philadelphia
Washington – Charlotte
San Antonio – Toronto
Atlanta – Detroit
Indiana – Milwaukee
Boston – New Orleans
Sacramento – Houston
LA Lakers – Utah
Oklahoma – Portland
New York – LA Clippers

Σερί... τέλος

Έσπασε κι αυτό το σερί. Χθες ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας, Marcello Lippi, ένιωσε για πρώτη φορά μετά από 31 αγώνες την πικρή γεύση της ήττας, αφού η ομάδα του έχασε, με σκορ 2-0, από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Βραζιλίας, στο γήπεδο Emirates του Λονδίνου, έδρα της Arsenal.
Οι “selecao” χόρευαν σάμπα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και το πρώτο ημίχρονο δεν “ήθελε” τους “azzuri” στους οποίους, πάντως, ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Fabio Grosso όταν το σκορ ήταν ακόμη 0-0. Ωστόσο ένα γκολ του Elano στο 13', μετά από λάθος του Andrea Pirlo και ένα ακόμη του Robinho στο 27' έδωσαν αέρα στην ομάδα της Βραζιλίας. Και όταν η Βραζιλία πάρει αέρα, ποια ομάδα την παλεύει απέναντί της; Δύσκολα.
Η Ιταλία δεν εντυπωσίασε, δεν έπαιξε, όμως και άσχημα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, που απείλησε αρκετές φορές την εστία του Julio Cesar, ο οποίος, όμως -δυστυχώς για όλους εμάς τους ιταλόφιλους – βρισκόταν σε καταπληκτική μέρα.
Οι Ιταλοί λενε πως θα μιλούσαμε σήμερα για έναν διαφορετικό αγώνα, αν το γκολ του Grosso μετρούσε. Όμως, μετά το 1-0, το οποίο προήλθε από καταπληκτικό συνδυασμό των δύο σκόρερ, οι Βραζιλιάνοι... αναθάρρησαν, και άρχισαν να χορεύουν μέσα στο γήπεδο. Με υποδειγματικούς συνδυασμούς, προσωπικές ενέργειες και μαθήματα τεχνικής, έφτασαν γρήγορα και στο δεύτερο γκολ, έπειτα από πολύ όμορφη ενέργεια του Robinho, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος του Pirlo – ο οποίος, πάντως, μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο καλύτερος παίκτης των Ιταλών.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Lippi προσπάθησε να αντιστρέψει την εικόνα, και άλλαξε τους Montolivo, Gilardino, Pepe και Di Natale με τους Perrotta, Camoranesi, Rossi και Toni. Πράγματι, η ομάδα “τράβηξε” περισσότερο, και οι Ιταλοί έκαναν πολλές καλές ευκαιρίες, με τον Toni, μάλιστα να νικάει τον Julio Cesar, σε ένα γκολ που, όμως, ακυρώθηκε.
Το υπέροχο θέαμα συνόδευσε και ένα δεύτερο υπέροχο θέαμα, αυτό στις κερκίδες, με Βραζιλιάνους, Ιταλούς και Λονδρέζους να χορεύουν όλοι μαζί στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου που έπαιζαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, να φωνάζουν “όλε” και να τραγουδούν, έτσι όπως θα πρέπει να είναι όλοι οι αγώνες: σαν πάρτι.

Στο Περιστέρι ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ

Σε ανέκδοτο τείνει να εξελιχθεί για άλλη μια χρονιά η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αρχικά η ΕΟΚ αποφάσισε πως ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων (αλλά και των οπαδών τους) θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ελληνικού την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου. Αυτό που δεν υπολόγισε η Ομοσπονδία είναι πως την ίδια μέρα στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι προγραμματισμένο να διοργανωθεί μια Έκθεση, άρα δεν θα μπορούσε να γίνει στον ίδιο χώρο ένας αγώνας μπάσκετ. Πόσο μάλλον ένας αγώνας στον οποίο θα παρευρεθούν οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 1.200 οπαδούς από κάθε πλευρά, σύνολο δηλαδή 2.400 θεατές σε ένα γήπεδο που χωράει περίπου 8.000 κόσμο χωρίς να υπολογίζονται και τα επάνω διαζώματα κερκίδων) οι οποίοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι περιμένουν με… ανυπομονησία το μεταξύ τους «ραντεβού».
Όταν η ΕΟΚ κατάλαβε τη γκάφα της, πρότεινε να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα και να μετατεθεί για τις 8 Μαρτίου. Όπως είναι λογικό, όμως, οι δύο ομάδες αρνήθηκαν την πρόταση αυτή. Άλλωστε για να μπορέσει να γίνει ο τελικός στις 22 Φεβρουαρίου, έχει διαμορφωθεί ανάλογα το πρόγραμμα της Α1 και η 19η αγωνιστική έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί εμβόλιμα την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου.
Η νέα λύση που προτείνει τώρα η ΕΟΚ, είναι να διεξαχθεί ο τελικός στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «αυτό είναι το μόνο γήπεδο στην Αττική που μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια την αναμέτρηση» και το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί ο χώρος στον οποίο θα γίνει το «παιχνίδι» είναι να γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη ασφαλείας ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο ομάδων, της αστυνομίας και της ΕΟΚ. Βέβαια, η ασφαλής διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα είναι δυστυχώς κάτι ουτοπικό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Στην Καβάλα ο Τσιάκος

Στην ομάδα της Καβάλας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Τσιάκος, ο οποίος αποχώρησε από τη λετονική Βέντσπιλς λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα ισχυροποιήσει αρκετά τη ρακέτα της νέας του ομάδας, αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Καβάλα.

Την ίδια ώρα ο προπονητής της ομάδας Κώστας Πιλαφίδης, φαίνεται να δίνει μια νέα ευκαιρία στον αμερικανό William Daniels, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται ότι η Καβάλα φερόταν να σκέφτεται την αντικατάσταση του Daniels, για τον οποίο υπάρχουν φήμες πως έχει ήδη συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά να αγωνίζεται σε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Back to the future


Την πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα του Άρη έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο Bracey Wright. Ο Αμερικανός που επέστρεψε στην ομάδα με την οποία έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, μίλησε πριν από την προπόνηση του Άρη στους δημοσιογράφους, δηλώνοντας χαρούμενος που επέστρεψε στο Αλεξάνδρειο.
Στο μεταξύ ο Αντόν Γκαβέλ συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και φυσικά δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ολύμπια (17.00 χωρίς τηλεοπτική μετάδοση), σε αντίθεση με τον Σάββα Ηλιάδη ο οποίος ακολούθησε το πλήρες πρόγραμμα της ομάδας και αναμένεται να παίξει κανονικά το Σάββατο.
Υπενθυμίζουμε ότι στο παιχνίδι αυτό, οι φίλοι του Άρη θα έχουν την ευκαιρία να υποδεχτούν τον πρώην αρχηγό της ομάδας (και έναν από τους πιο αγαπητούς στους φιλάθλους της ομάδας ξένους παίκτες) Terrel Castle.

Ελλάδα – Ρωσία, σημειώσατε 2

Μαρούσι και Πανελλήνιος δεν τα κατάφεραν απέναντι σε Δυναμό Μόσχας και Κίμκι αντίστοιχα. Το Μαρούσι ηττήθηκε στη Μόσχα από τη Δυναμό με 94 – 73 με καλύτερο παίκτη τον Keys (το οποίο παρεμπιπτόντως προφέρεται Κιζ όπως λέμε κλειδιά και όχι Κις όπως λέμε φιλί και όπως τον αποκαλούν οι διάφοροι έλληνες sportscasters), ο οποίος πέτυχε 21 πόντους. Οι Χάνσεν (20 πόντοι), Λαβρίνοβιτς (23 πόντοι), Μπίκοφ (15 πόντοι) και Νάχμπαρ (16 πόντοι) ήταν οι καλύτεροι για την Ρωσική ομάδα η οποία δεν έχασε το προβάδισμα στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα.
Ο Πανελλήνιος αν και προηγήθηκε με 9 πόντους στο ημίχρονο, τελικώς δεν κατάφερε να επιβληθεί της Κίμκι στο κλειστό του Ελληνικού. Η ομάδα της Κυψέλης ηττήθηκε με 73 – 89 και στην ουσία αποκλείστηκε από το final 8 του Eurocup, καθώς πλέον έχει τρεις ήττες και της έχουν μείνει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.
Κορυφαίοι του γηπέδου ήταν οι Πονκράσοφ (17 πόντοι) και Ουίλκινσον (15 πόντοι).

Τα πρώτα μας λογάκια


Βασικά… καλησπέρα σας! Αυτά τα ολίγα και περιεκτικά ως πρώτο κείμενο ενός blog το οποίο ξεκινάει σήμερα χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη φιλοδοξία εκτός από το να ανταλλάσσονται απόψεις σχετικά με καθετί που έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Και πάμε στο κυρίως πιάτο:

«Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, η σημερινή νίκη οφείλεται στο βάρος της φανέλας του Άρη» δήλωσε μετά το παιχνίδι με το Μαρούσι ο Δημήτρης Τσαλδάρης. Και όσο κι αν συμπαθώ και σέβομαι τον ένα εκ των αρχηγών της φετινής ομάδας του Άρη, στη συγκεκριμένη περίπτωση αισθάνομαι πως πρέπει να του σφυρίξω φάουλ.

Το παιχνίδι δεν το κέρδισε η φανέλα του Άρη. Το παιχνίδι το κέρδισε η λογική και η σύνεση στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων. Η ίδια λογική και σύνεση που υπήρχε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου και που επέτρεπε σε μια ομάδα με πολλές και χτυπητές αδυναμίες να κάνει μια εντυπωσιακή, σε σχέση με το ρόστερ της, πορεία. Η ίδια λογική και σύνεση που δεν υπήρχε στα παιχνίδια με το Αιγάλεω, με τον Πανελλήνιο (και για το ελληνικό πρωτάθλημα και για το Eurocup), με τον Ολυμπιακό, με τα Τρίκαλα (άσχετα αν ο Άρης κέρδισε στο συγκεκριμένο ματς) και με την Μπνέι Χασαρόν.

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια ο Άρης για έναν εντελώς ανεξήγητο λόγο επέμενε στο να σουτάρει ακατάπαυστα από την περιφέρεια. Αν δείτε τα στατιστικά, θα διαπιστώσετε πως σε αυτά τα παιχνίδια ο Άρης σούταρε ίσως περισσότερες φορές για τρεις πόντους παρά για 2 πόντους. Και η μπάλα δεν περνούσε σχεδόν ποτέ κοντά στο καλάθι. Ίσως σε αυτό να συνέβαλε και η κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό ο Blagoda Sekulic, αλλά και ο Spencer Nelson. Θυμηθείτε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο (μετά το οποίο ο πρόεδρος του Άρη Θανάσης Τζεβελέκης δήλωνε περήφανα πως «αυτός είναι ο Άρης που θέλουμε να βλέπουμε»): Ο Άρης κρατήθηκε μέσα στο παιχνίδι χάρη στα τραβηγμένα τις περισσότερες φορές τρίποντα του Sean Marshall.

Αντίθετα, στο παιχνίδι με το Μαρούσι, ο Άρης ναι μεν ξεκίνησε σουτάροντας και πάλι 3-4 σχεδόν συνεχόμενα τρίποντα, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά επεδίωξε να βάλει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, είτε με προσπάθειες του Betts, είτε με διεισδύσεις του Nelson (ο οποίος δείχνει να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός αγωνιζόμενος ως small forward, παρά ως power forward). Και για να απαντήσω στον κ. Τζεβελέκη, αυτός είναι ο Άρης που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του. Ο Άρης που παίζει μπάσκετ πρώτα με το μυαλό.

Και όλα αυτά θα έπρεπε μάλλον να τα ξέρει ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος άλλωστε είναι και το πιο χτυπητό παράδειγμα καλαθοσφαιριστή που παίζοντας μυαλωμένα, με πάθος και πολύ απλά μη σταματώντας να προσπαθεί, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και από την αφάνεια όπου βρισκόταν να έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους έλληνες περιφερειακούς.