Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Σχολιασμοί!

Αρκετά ήταν αυτά που έγιναν τον τελευταίο καιρό στον αθλητισμό, αλλά δεν θα τα σχολιάσουμε όλα. Θα σχολιάσουμε, ίσως, την καταπληκτική δήλωση του προπονητή του Πάοκ, Φερνάντο Σάντος, ότι είναι, λεει, “κακή πρακτική τα play off”. Καλέ, δεν ενημερώθηκε ο κ. Σάντος ότι οι πρόεδροι των ομάδων ψήφισαν πέρσι και ενέκριναν το θεσμό των play off; Δεν ενημερώθηκε ότι μόνο ένας πρόεδρος (εδώ θα μπει το quiz: ποιος ήταν αυτός ο πρόεδρος;) είπε “όχι” στην πρακτική των play off; Δεν ενημερώθηκε ότι, άρα τα play off αρέσουν στον δικό του πρόεδρο, άρα και στον Πάοκ; Λίγη συνοχή, καλε!
Θα σχολιάσουμε ότι η Fiorentina χάνει για αρκετό καιρό (30 ή 40 ημέρες!) τον Άντριαν Μούτου! Στο πιο κρίσιμο σημείο του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Ρουμάνος επιθετικός δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους viola για έναν ή ενάμιση μήνα, λόγω προβλήματος στο γόνατό του. Περαστικά, ταχεία ανάρρωση και όλα τα σχετικά να ευχηθώ στον 30χρονο Μούτου, που, πλάι στον Τζιλαρντίνο, είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της επίθεσης της ομάδας από τη Φλωρεντία.
Θα σχολιάσουμε το 2-2 της Μάντσεστερ με την Πόρτο. Μπορεί να υποστηρίζω τους μπέμπηδες, αλλά μεγάλη μαγκιά της Πόρτο, που μπήκε μέσα στο Old Trafford και έδειξε τα δόντια της στη United, και παίρνοντας ισοπαλία, και σημειώνοντας και δύο γκολ! Και, για πείτε, πόσοι από εσάς δεν βλέπατε τη Μπαρτσελόνα να βάζει το ένα μετά το άλλο τα γκολ στη Μπάγερν και δεν λέγατε “κι άλλο! Κι άλλο!”; Γιατί, όταν η Μπάγερν έπαιξε με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, δεν ντράπηκε να βάλει συνολικά 12 γκολ σε έναν εγνωσμένα πιο αδύναμο αντίπαλο. Δηλαδή, δεν σας έφταναν τα 5; Τα 6; Περιμένω, τώρα, άλλα 8 στο Μόναχο, για να έρθω στα ίσια μου.
Θα σχολιάσουμε το ξέσπασμα του Άρη κατά του ΟΦΗ. Και περίμεναν οι οπαδοί, και περίμεναν να δουν τα γκολ, και περίμεναν όλη τη χρονιά… Και ήρθαν τα γκολ απέναντι στην ομάδα του Ηρακλείου, που φαίνεται ότι αποχαιρέτησε, με αυτή την ήττα, τη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, όποιον οπαδό του Άρη και αν ρωτήσετε, όσο και αν τη χάρηκε τη νίκη και όσο και αν “ξεχαρμάνιασε”, πιστεύω ότι θα σας πει πως προτιμούσε μια νίκη με 2-1 και αντίστοιχα μια νίκη με 0-2 ή 1-2 (για να μοιράσουμε τα γκολ!) στην Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ. Πάντως, σε συνδυασμό και με την ισοπαλία της Λάρισας με τον Πανιώνιο, το πρωτάθλημα μόλις απέκτησε ένα μικρό ενδιαφέρον.
Θα σχολιάσουμε την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Ο έρμος ο Χενκ Τεν Κάτε δεν ήξερε πού ερχόταν μάλλον. Κάθε μέρα βλέπει τα όσα λέγονται και διαδραματίζονται στα “πράσινα” αποδυτήρια να φιγουράρουν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Κάτι για το Νίνη, κάτι για τα μαλλιά του, με το νι και με το σίγμα βγαίνουν όσα λέγονται. Και ο Τεν Κάτε αναζητά το “μπάσταρδο” που “προδίδει την οικογένειά του”. Και, ναι, ΚΑΙ αυτό βγήκε στις εφημερίδες. Έχουν χιούμορ οι παίκτες του Παναθηναϊκού (γιατί ένας εξ αυτών τα κυκλοφορεί). Πάντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας, στήριξε τον προπονητή με δηλώσεις του. Και ο Ανδρέας Βγενόπουλος διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει καμία κρίση στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, ας δούμε τι θα γίνει αν, κατά λάθος, το “τριφύλλι” δεν παίξει και του χρόνου στο Champions League.
Θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε και την έκρηξη του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στις Σέρρες; Νομίζει ο Σερβοέλληνας τεχνικός ότι τον έχουν βάλει στο μάτι στη Βόρειο Ελλάδα; Δεν εξηγείται αλλιώς ο τρόπος με τον οποίο μίλησε στους δημοσιογράφους. Ερωτήσεις έκαναν οι άνθρωποι, κόουτς! Αυτή είναι η δουλειά τους! Η δική σου δουλειά είναι α) να προπονείς, β) να κρατάς την πειθαρχία (εδώ, μάλλον, φέτος χωλαίνεις) και γ) να απαντάς στις ερωτήσεις τους! Δηλώσεις για ξύλο και τα λοιπά δεν ταιριάζουν σε έναν… πρίγκιπα!
Θα αφήσω ασχολίαστο το ότι οι Knicks χάνουν και χάνουν και χάνουν… Ασχολίαστο!