Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

All Hail ΕΡΤ

Θα ομολογήσω ότι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, και όση αθλιότητα και αν δω στην κρατικ(οδίαιτ)η τηλεόραση, δεν παύω να εκπλήσσομαι με γεγονότα και περιστατικά που πέφτουν στο δρόμο μας, με πρόσωπα και πράγματα που ανήκουν σε κάποιον άλλο πλανήτη.
Με έκπληξη, ως εκ τούτου, διάβασα σήμερα το απόγευμα την ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης, στην οποία μια από τις, λίγες κατά κοινή ομολογία παικτών, παραγόντων, και λοιπών ποδοσφαιράνθρωπων, ΠΑΕ που τακτικά και σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια πληρώνει τους παίκτες της, καταγγέλλει την ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση, ότι δεν καταβάλλει κανονικά τα εκ των πρωτέρων συμφωνηθέντα ποσά για τη μετάδοση των τηλεοπτικών αγώνων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:
"Ο πόλεμος συμφερόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο μαίνεται και δυστυχώς για την ΠΑΕ Άρης αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτόν και η κρατική τηλεόραση μη καταβάλλοντας στην ΠΑΕ Άρης τα οφειλόμενα από την μετάδοση των αγώνων μας. Ενώ όλοι όσοι έχουν συμβόλαια με τη ΝΕΤ εισπράττουν κανονικά τα χρήματά τους, κάποιοι άλλοι συνάπτουν νέα συμβόλαια τετραπλάσιας αξίας από την ΠΑΕ Άρης και κάποιοι τρίτοι δέχονται προτάσεις με υπέρογκα ποσά με σκοπό να μην επιτευχθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ, μόνο στην ΠΑΕ Άρης η κρατική τηλεόραση δεν κατέβαλλε χρήματα που οφείλει σύμφωνα με τη σύμβασή της από τις 15/12/2008 και τις 28/02/2009, ύψους περίπου 1.2 εκατομμυρίων ευρώ.
Αποτέλεσμα είναι η ΠΑΕ Άρης να μην δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και για πρώτη φορά την τελευταία τριετία συμπληρώνονται δύο μήνες χωρίς να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους ποδοσφαιριστές της με κίνδυνο να υποστεί ζημία εκατομμυρίων ευρώ.
Αναρωτιόμαστε πώς η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, που προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, επιτρέπει αυτή τη συμπεριφορά, η οποία μπορεί συν τις άλλοις να οδηγήσει και σε απώλεια αγωνιστικών στόχων, αλλά και να καταστρέψει όλη την προσπάθεια της πραγματικής οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ Άρης.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων για να αποκατασταθεί η ισονομία, αλλά και να διαφυλαχθεί η επιβίωση της ομάδας μας".

Δηλαδή, θέλει η ΠΑΕ Άρης να μας πει πως η κρατικ(οδίαιτ)η τηλεόραση διαπραγματεύεται όπως γουστάρει τα χρήματα του δημόσιου κορβανά, και αφού τα μοιράσει όπως γουστάρει, μετά αποφασίζει σε ποιους θα τηρήσει τις συμφωνίες και σε ποιους θα τις αθετήσει; Δηλαδή, χωρίς να εξετάζουμε το γεγονός ότι είναι η απόλυτη ξεφτίλα για την επίσημη πολιτεία να αθετεί συμφωνίες προς τον οποιονδήποτε, γιατί εκπροσωπεί εμένα, εσένα, το γείτονά μου, τη μαμά μου, το μπαμπά μου, το γκόμενο της Βασούλας και όλους εμάς τους έρμους που βγάζουμε τα ματάκια μας και ματώνουμε τα χεράκια μας για να τους δίνουμε τους φόρους μας και να διαχειρίζονται αυτοί τα χρήματά μας, θέλει η ΠΑΕ Άρης να μας πει ότι αυτοί παίρνουν αυτά τα λεφτά και παίζουν και τους τσάμπα μάγκες;;; Καλά, αποκλείεται... Δεν το πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΠΑΕ Άρης παραλογίζεται και βλέπει (“πάλι”) φαντάσματα.

Και για του λόγου το αληθές, να και η ανακοίνωση της διοίκησης της κρατικ(οδίαιτ)ης ραδιοτηλεόρασης.
"Με αφορμή ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Αρης, σχετικά με την υλοποίηση του συμβολαίου της με την ΕΡΤ Α.Ε., η Διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δηλώνει ότι δεν μπορεί να συνομιλεί με Προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων που επιλέγουν, αντί της συνεννόησης, να εκδίδουν ανακοινώσεις με ψεύδη και υπονοούμενα για αδιαφανείς διαδικασίες και να εκτοξεύουν απειλές που θυμίζουν συμπεριφορές “χούλιγκανς” των γηπέδων.
Η συνεργασία της ΕΡΤ Α.Ε. με την Π.Α.Ε. Αρης λήγει εντός των προσεχών μηνών, μία συνεργασία που κινήθηκε σε κλίμα αγωγών και απειλών εκ μέρους της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Οι όποιες οφειλές της ΕΡΤ Α.Ε. θα τακτοποιηθούν εν καιρώ και εάν η διοίκηση της Π.Α.Ε. αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εκτιμούμε ότι θα αναζητήσει τις λύσεις από τους νέους συνεργάτες της.
Από τη Διοίκηση".

Μισό λεπτό, ρε παιδιά, γιατί θα με τρελάνετε. Εδώ ήμαστε απολύτως έτοιμοι να πιστέψουμε ότι ο Σκόρδας έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και κυνηγάει πεταλούδες με το δίκαννο, κι εσείς έρχεστε να... τι;; Να τον επιβεβαιώσετε;; Του χρωστάτε, δηλαδή, λεφτά του ανθρώπου;; Δηλαδή, αυτό που μας λέτε, ουσιαστικά, είναι ότι ναι, χρωστάμε τα λεφτά που λεει ο Άρης, ΝΑΙ, δεν σκοπεύουμε να τα καταβάλουμε σιμά- κοντά, ΝΑΙ, ξέρουμε ότι δημιουργούμε πρόβλημα, ΝΑΙ εν ολίγοις το κάνουμε επίτηδες, και ΜΗΝ μας πρήζετε τα ακτινίδια, και αν δεν γουστάρετε, ΝΑΙ, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία;;
Ώπα, ρε παλικάρια της ΕΡΤ, ποιοι ακριβώς νομίζετε ότι είστε;; Με ποιανού λεφτά, ρε φιλαράκι, βγαίνεις και πουλάς τόση μαγκιά; Με τα δικά μου; Με ρώτησες εμένα αν θέλω να με ξεφτιλίζεις έτσι; Με ρώτησες εμένα αν σε στηρίζω; Με ρώτησες αν θέλω να είμαι συνένοχος στο μεγάλο σου κόλπο να καταστρέψεις κάποιες ομάδες και να αβαντάρεις κάποιες άλλες; Να σου απαντήσω, χωρίς να με έχεις ρωτήσει. Όχι, δεν θέλω. Και όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις. Και αν νομίζεις ότι το έχεις, είναι γιατί οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου εκεί στο Ραδιομέγαρο σας έχουν φουσκώσει τόσο τα μυαλά, που χρειάζεστε λίγο πιο ψηλοτάβανα κτίρια. Ώπα, γιατί σαν πολλά να μας τα είπατε. Λίγη ντροπή δεν περίσσεψε εκεί στην ΕΡΤ;

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Το τέλειο έγκλημα

Ας σας βάλω λίγο στο σκηνικό: Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, στα μέσα του 18ου αιώνα. Το φλεβαριάτικο απόγευμα έχει φέρει υγρασία και κρύο, και λίγοι είναι εκείνοι που κυκλοφορούν στους δρόμους με τη θέλησή τους. Ωστόσο είναι η ώρα που όλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από τις δουλειές τους, με αποτέλεσμα πολλοί να πατούν τους λιθόστρωτους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας, με τα χέρια κρυμμένα στις τσέπες και αναπνοή που προδίδει το κρύο.
Εκεί, στο πεζοδρόμιο, σε μια γωνία στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται ένας μικροπωλητής, που εμπορεύεται λαχεία. Με στεντόρεια φωνή από τα χαράματα στέκεται στη γωνία και διαφημίζει την πραμάτεια του. Στο σπίτι του τον περιμένουν μια γυναίκα, μια μάνα και πολλά παιδιά, και όλοι περιμένουν από εκείνον να τους ζήσει. Δεν του είναι βάρος, γιατί αγαπάει την οικογένειά του, αγαπάει, όμως, και το να πουλάει λαχεία. Καμιά φορά μπλέκεται σε καβγάδες με τους άλλους λαχειοπώλες, κυρίως για το πού στέκεται ο καθένας – γιατί δεν είναι όλες οι γωνίες ίδιες. Εκείνη, όμως, τη γωνία που στέκεται, τη διάλεξε όταν κανείς δεν την ήθελε, και την υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. Δεν ήταν καλή για κανέναν μέχρι να έρθει να κάτσει εκείνος, να κάνει την πελατεία του, τα κονέ του με τους περαστικούς, να αποκτήσει σταθερούς πελάτες. Μόλις το έκανε αυτό, όλοι ήθελαν τη γωνία του, αλλά αυτός δεν τη δίνει σε κανέναν. Ούτε και στον αρχι-λαχειοπώλη, που επί χρόνια κάνει κουμάντο στη γειτονιά και δεν του “κουνιέται” κανείς.
Με το λαχειοπώλη τα έχει βάλει και ο μπακάλης. Πίσω από τη γωνία είναι το μαγαζί του, και ο μπακάλης θεωρεί ότι κρύβει τη βιτρίνα από τους περαστικούς. “Μα, τόσος κόσμος που έρχεται να πάρει λαχεία από εμένα, βλέπει και τη βιτρίνα σου, ενώ κανονικά δεν θα σταματούσαν ποτέ”, του είπε του μπακάλη. Αλλά εκείνος δεν χαμπαριάζει. Του φέρνει συνέχεια την αστυνομία για να τον βγάλει από εκεί, όμως ο λαχειοπώλης έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος και δεν μπορεί κανείς να τον κουνήσει. Μόνο να τον κουράσει.
Επιστρέφουμε στο βροχερό απόγευμα που περιγράφαμε πιο πάνω. Αυτό το απόγευμα που κάποιος μαχαίρωσε το λαχειοπώλη. Τον βρήκαν σχεδόν κομμένο στη μέση, πάνω στη γωνία του, απόγευμα, προτού καν πέσει καλά- καλά ο ήλιος. Αρκετοί από τους περαστικούς που επέστρεφαν στο σπίτι τους είδαν το έγκλημα, είδαν και το πτώμα, έβαλαν, όμως, βαθύτερα τα χέρια στις τσέπες για να μην κρυώνουν και συνέχισαν να περπατούν. Εξάλλου, έβρεχε. Οι γείτονες εξοργίστηκαν, αλλά δεν τρελάθηκαν κιόλας, βρήκαν αμέσως άλλον λαχειοπώλη για να παίρνουν τα λαχεία τους. Η αστυνομία έσπευσε να βρει τους δράστες. Συνελήφθησαν τρεις, αλλά δεν δικάστηκαν μαζί. Ο πρώτος κρίθηκε “σχεδόν” ένοχος, και τιμωρήθηκε με τρεις μήνες φυλακή, “επειδή κοιτούσε τη σφαγή”. Ο δεύτερος αθωώθηκε, γιατί “δεν έφταιγε που ο πρώτος κοιτούσε τη σφαγή, εκείνος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα”. Εξάλλου, αν καταδικαζόταν, δεν θα ήταν η πρώτη του φορά, μιας και είχε κάνει φυλακή στο παρελθόν, και θα έπρεπε, ίσως, να μπει ισόβια, και αυτό θα ήταν πολύ αρνητικό για τα στατιστικά του Λονδίνου. Ο τρίτος ακόμη περιμένουμε να δικαστεί, αλλά είναι ήδη 21ος αιώνας… Και εξάλλου, πλέον, κανείς δεν θυμάται τον λαχειοπώλη, που δολοφονήθηκε ένα βροχερό απόγευμα στο Λονδίνο… Ο καιρός έχει περάσει και η δολοφονία ξεχάστηκε. Ο λαχειοπώλης αντικαταστάθηκε και η ηρεμία επέστρεψε στη γειτονιά… Μάλιστα, φήμες λένε ότι η σωρός του σύρθηκε από αγνώστους και πετάχτηκε στο ποτάμι, έτσι ώστε τίποτα να μη θυμίζει το φονικό.
Κάπως έτσι είναι, για πολλούς, το τέλειο έγκλημα. Ένα έγκλημα για το οποίο κανείς δεν τιμωρήθηκε, κανείς δεν στενοχωρήθηκε (εκτός, ίσως, από την οικογένεια του λαχειοπώλη), κανείς δεν πόνεσε (εκτός, ίσως, από την οικογένεια του λαχειοπώλη – άντε, και τον λαχειοπώλη).
Σε άλλα, άσχετα νέα, βγήκαν οι τιμωρίες που επέβαλε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στους διαιτητές. Ο διαιτητής του αγώνα Κυπέλλου Ξάνθη- ΑΕΚ, Σταθόπουλος, τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, Ποινή δύο αγωνιστικών επεβλήθη στον βοηθό Μπαλτά του συνδέσμου Αχαΐας για τον ίδιο αγώνα όπως και στον βοηθό Παπαδόπουλο του συνδέσμου Κοζάνης για τον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Ηρακλής στις 21 Φεβρουαρίου. Επίσης με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο βοηθός Παπαδόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Πανιώνιος στις 21 Φεβρουαρίου όπως και ο βοηθός Σωτηρόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας για την αναμέτρηση Θρασύβουλος-Πανθρακικός στις 22 Φεβρουαρίου. Τέλος απαλλάχθηκε ο βοηθός Σταματόγλου του συνδέσμου Καβάλας για τον αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Άρης στις 14 Φεβρουαρίου, με το σκεπτικό ότι οι φάσεις ήταν “πολύ οριακές”.
Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε τι θα απογίνει με το διαιτητή του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Άρης, κ. Χαραλαμπίδη, με τον οποίο η ΚΕΔ ακόμη δεν έχει ασχοληθεί…

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μερικές στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και διαβάζω με έκπληξη στις χθεσινές εφημερίδες (η αργία της Καθαράς Δευτέρας, έφερε τα "Δευτεριάτικα" φύλλα, Τρίτη...) ότι η μόνη αγωνία στην κατάταξη, είναι ποιος θα καταλάβει τη πέμπτη θέση που οδηγεί στα play offs, δηλαδή στην Ευρώπη. Όπου Ευρώπη, για τον πέμπτο, σημαίνει έξτρα χρήματα, αφού δεν μιλάμε σίγουρα για διακρίσεις ευρωπαϊκές, κρίνοντας από τα ρόστερ των ομάδων που κονταροχτυπιούνται για αυτή τη θέση. Και φευ! το ποσό που παίζετε δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς αυτά τα χρήματα αν ξοδευτούν σωστά, θα σημαίνουν αυτόματα και αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας (κάθε χρόνο Ευρώπη, περισσότερα χρήματα, πιο υψηλά στη βαθμολογία, περισσότερα χρήματα, περισσότερη διαφήμιση, λιγότερη γκρίνια από τη κερκίδα και αλλοίμονο...περισσότερα χρήματα!)

Δηλαδή, το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει 3 πρωταθλητές! Τον πρώτο, τον συνήθη ύποπτο Ολυμπιακό, που έχει περάσει πλεόν σε άλλα επίπεδα, καθώς και χρήματα έχει και εγχώρια "διαιτητική εύνοια", τον δεύτερο πρωταθλητή, που θα καταφέρει παρά τις αντιξοότητες να βγει 5ος! και να πάρει το τελευταίο εισιτηριο για τας Ευρώπας (βλ. παραπάνω), αλλά και αυτόν που παρά τα προγνωστικά, θα παραμείνει στη κατηγορία, για να "βολοδέρνει" στις τελευταίες θέσεις και την επόμενη χρονιά...

Και αφού λύσαμε το πρόβλημα του "πρώτου" πρωταθλητή, και πάνω - κάτω οι υποβιβασμένες ομάδες, κάνουν τον απαραίτητο σχεδιασμό για το τουρ στην επαρχία, πρέπει να νιώσουμε την αγωνία του δεύτερου "πρωταθλητή". Άρης και Λάρισα, Λάρισα και Άρης. Δύο ομάδες με βίους παράλληλους φέτος, αγωνιστικά τουλάχιστον. Δηλαδή? Ποδοσφαιρική μαγεία....βροχή από γκολ...έντονες συγκινήσεις....

Και επειδή καμιά από τις δύο ομάδες δεν ξεχωρίζει ουσιαστικά, περνάμε στο παρασκήνιο. Ποια ομάδα θα προκαλέσει το λάθος της αντίπαλης, μέσα από καθαρά εξωαγωνιστικούς όρους. Από πολλούς ακούστηκε ότι η εχθρική διαιτησία εις βάρος του Άρη, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε τις ρίζες της στο κάμπο...Άλλωστε αυτό το σενάριο "συνομωσίας" βρίθει "λογικών" εξηγήσεων, καθότι ο πρόεδρος της Λάρισας, τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.

Και αν το θέμα μας ήταν μόνο το γόητρο της ευρωπαϊκής εξόδου, θα λέγαμε ότι όλες οι ομάδες -αν μπορούν- να ταξιδέψουν πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Όταν όμως μιλάμε για φράγκα...το σενάριο παίρνει άλλες διαστάσεις και επιζητά υποστηρικτές σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής παράνοιας. Το αγωνιστικό περνά σε άλλη μοίρα και η τύχη των πρωταγωνιστών κρίνεται σε επίπεδο καφενείου.

Τα διαιτητικά "λάθη" παίρνουν άλλη αξία και αρχίζουν οι συζητήσεις κάτω από το τραπέζι.

Παίξτε μπάλα κύριοι ή αφήστε αυτούς που κατέχουν το άθλημα να παίξουν επί ίσοις όροις. Και αφήστε και σε μας αυτή τη τελευταία συγκίνηση του έτσι και αλλιώς προδιαγεγραμμένου πρωταθλήματος, αναλλοίωτη.

Αλλιώς σας απειλώ! θα γεμίσω τον τόπο ανακοινώσεις...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Το πρωτάθλημα των ανακοινώσεων…

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ξάνθη! Μπορεί βέβαια ο Θρασύβουλος να μην έβγαλε ανακοίνωση στο ημίχρονο ή και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά τήρησε την παράδοση που θέλει να βγαίνει τουλάχιστον μια ανακοίνωση για τη διαιτησία σε κάθε αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.
Την ανακοίνωση μπορείτε βέβαια να διαβάσετε και στην προηγούμενη ανάρτηση, ωστόσο την παραθέτουμε ξανά για λόγους συντομίας: «Η ΠΑΕ Θρασύβουλος για ακόμα μια φορά καταγγέλλει στους Έλληνες φιλάθλους ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν αγωνίστηκε με τους κανόνες που άγουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, δηλαδή έντεκα εναντίον έντεκα. Σεβόμενοι την ιστορία του Άρη και το φίλαθλο κόσμο του, καταθέτουμε την ένστασή σε μας για ακόμα μια φορά στο φίλαθλο κοινό.
Ο Θρασύβουλος εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδος, τη Δυτική Αττική. Δεν προέρχεται από άλλη χώρα ούτε από τη Σπιναλόγκα. Στο τέλος της σεζόν η ΠΑΕ Θρασύβουλος θα κάνει συνέντευξη τύπου και θα αφιερώσει προς όλους τους αρμόδιους και μη ένα DVD με τη πληθώρα των φάσεων που αδικήθηκε στη παρθενική του συμμετοχή στη Superleague. Ας μας αφήσουν επιτέλους να υποβιβαστούμε με αξιοπρέπεια».
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ο Θρασύβουλος έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τη φάση όπου κακώς υποδείχθηκε σε θέση off side ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης σκόραρε και θα έκανε το σκορ 1-2 με τον Άρη να αγωνίζεται με 10 παίκτες. Ο Αμπράμοβιτς δεν ήταν σε θέση off side. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο μιλάμε για μια φάση σε ένα ολόκληρο παιχνίδι. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η διατητολαγνεία στη Superleague που δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε μισό λάθος (όσο σημαντικό και αν είναι).
Με την προϋπόθεση βέβαια αυτό το λάθος να είναι εναντίον μας. Γιατί ο Θρασύβουλος με την ανακοίνωσή του δεν καυτηριάζει το ότι οι διαιτητές της αναμέτρησης έκαναν λάθη γενικώς. Υποστηρίζει ότι έκαναν λάθη εναντίον του υπονοώντας μάλιστα ότι υπήρχε και πρόθεση να ευνοηθεί ο Άρης.
Στην ανακοίνωσή του δεν κάνει καμία κουβέντα για τα λάθη που έγιναν εναντίον του Άρη. Δεν κάνει λόγο για άδικη ουσιαστικά αποβολή του Καράμπελα (και οι δύο κίτρινες κάρτες που δέχθηκε –και ιδιαίτερα η πρώτη- ήταν υπερβολικές). Δεν κάνει λόγο για τις άπειρες κίτρινες κάρτες που θα έπρεπε να έχουν δεχθεί οι παίκτες του για καθυστερήσεις που έκαναν από τη στιγμή που μπήκε το αυτογκόλ του Πρίττα στο 3΄ λεπτό του αγώνα. Και γενικώς «ξεχνάει» επιλεκτικώς πολλά πράγματα, τα οποία αν βάζαμε κάτω, τότε ίσως οι εμπνευστές και οι συντάκτες της ανακοίνωσης, να επέλεγαν να επιστρέψουν στην Αθήνα με περισσότερη αξιοπρέπεια και χωρίς ανακοινώσεις. Βέβαια, ζούμε σε μα χώρα όπου οι καθηγητές διαιτησίας που σχολιάζουν τις αμφισβητούμενες φάσεις στις διάφορες αθλητικές εκπομπές προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ήταν λανθασμένη η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Άρη (από τον Μανωλά πάνω στον Τιάγκο Ζεντίλ), δίνοντας άλλοθι στον Θρασύβουλο να υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα διαιτητικής σφαγής. Όπως γίνεται δηλαδή κάθε Κυριακή με τον Βαρούχα και τους άλλους «ειδικούς».
Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι η διαιτησία αδίκησε τον Άρη. Λέω πολύ απλά ότι ο διαιτητής έκανε λάθη εναντίον όμως και των δύο ομάδων. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε –όσο κι αν δεν αρέσει σε πολλούς- πως υπάρχουν οι διαιτητές μπορεί και να κάνουν κάποια λάθη χωρίς να έχουν πρόθεση να ευνοήσουν κάποια από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται. Ίσως με αυτό τον τρόπο οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος να βρουν και αυτή την αξιοπρέπεια που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Θρασύβουλος.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση στην ανακοίνωση...

Στις καθυστερήσεις επικράτησε ο Άρης του Θρασύβουλου, με σκορ 2-1 και έτσι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης που οδηγεί στα play-offs. Το σκορ άνοιξε ο Σάκης Πρίττας για λογαριασμό όμως του αντιπάλου του, όταν στο 3ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Στο 35 όμως ο Κάμπορα ισοφάρισε από τα 11 βήματα, φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.
Η αποβολή του Καράμπελα με δεύτερη κίτρινη στο 63', θα μπορούσε να σημαίνει τα χειρότερα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Βλόνταρτσικ όμως (χρυσή αλλαγή του μαζίνιο) έσωσε τη παρτίδα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ένα ακυρωθέν γκολ του Αμπράμοβιτς (καμία σχέση με τον γνωστό ζάμπλουτο ρώσο...) άναψε τα αίματα στη ΠΑΕ Θρασύβουλος....Η ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο μετά το παιχνίδι, χαρακτηρίζεται επιεικώς περίεργη, καθώς ακόμα και αν αδικήθηκε η ομάδα της Φυλής, στη φάση του Αμπράμοβιτς, η διαιτησία ήταν σίγουρα κακή και για τις δύο ομάδες, και επιπλέον, ο Θρασύβουλος έχει αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες διαιτησίες φέτος, στις οποίες όμως τήρησε σιγή ιχθύος.
Έτσι λοιπόν, αφού ο συνήθης ύποπτος των ανακοινώσεων, η Ξάνθη, δεν αντέδρασε (ακόμα!), ο Θρασύβουλος έδωσε νέα πνοή στους ποδοσφαιρικούς σχολιαστές που ανησυχούσαν ότι η μόνη τους έγνοια θα ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Θρασύβουλος για ακόμα μια φορά καταγγέλει στους Έλληνες φιλάθλους ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν αγωνίστηκε με τους κανόνες που άγουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, δηλαδή έντεκα εναντίον έντεκα. Σεβόμενοι την ιστορία του Άρη και το φίλαθλο κόσμο του, καταθέτουμε την ένστασή σε μας για ακόμα μια φορά στο φίλαθλο κοινό.
Ο Θρασύβουλος εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδος, τη Δυτική Αττική. Δεν προέρχεται από άλλη χώρα ούτε από τη Σπιναλόγκα. Στο τέλος της σεζόν η ΠΑΕ Θρασύβουλος θα κάνει συνέντευξη τύπου και θα αφιερώσει προς όλους τους αρμόδιους και μη ένα DVD με τη πληθώρα των φάσεων που αδικήθηκε στη παρθενική του συμμετοχή στη Superleague. Ας μας αφήσουν επιτέλους να υποβιβαστούμε με αξιοπρέπεια.

ΠΑΕ Θρασύβουλος".

Η απάντηση της ΠΑΕ Άρης ήταν άμεση.
Ας περάσει ο επόμενος
28/02/09 23:39

«Θα περιμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση του επόμενου θύματος του Αρη, ο οποίος αφού πρώτα έχει παίξει με τις υπόλοιπες δεκατέσσερις ομάδες της Σουπερλιγκ με όρους απόλυτης διαιτητικής δικαιοσύνης, θα σφαγιαστεί από τον μοναδικό δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσέχετε να μην μπλεχτούν οι χαρταετοί σας στα ηλεκτροφόρα σύρματα...»

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής.
Λάρισα - Εργοτέλης 3-2
ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1
Λεβαδειακός - Ηρακλής 3-0
Ο.Φ.Η. - Πανσεραϊκός 0-0
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2
Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 0-0
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0