Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Από τα βάθη της ψυχής μας

Γνωρίζουμε ότι έχουμε αρκετό καιρό να γράψουμε κάτι σε αυτό το blog. Ούτως ή άλλως, τα νέα των αθλητικών τα μαθαίνετε μια χαρά – και τον τελευταίο καιρό ακόμη καλύτερα – από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα που κυκλοφορούν και εκπέμπουν. Ωστόσο, κάποια πράγματα θα θέλαμε να τα εκφράσουμε κι εμείς μέσα από αυτό το χώρο, εφόσον, μέσω του Διαδικτύου, εσχάτως αποκτήσαμε κι εμείς φωνή.
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα για το θάνατο του τερματοφύλακα του Ανόβερου και της Εθνικής Γερμανίας, Ρόμπερτ Ένκε. Ενός νέου ανθρώπου, πολλά υποσχόμενου, με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, τόσο προσωπικό, όσο και οικογενειακό. Ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, που επί χρόνια έκρυβε το πρόβλημα που τον ταλάνιζε από τον πολύ κόσμο. Που τελικά έχασε τη μάχη με την ασθένειά του, την κατάθλιψη, – γιατί περί ασθένειας πρόκειται – και με πολύ τραγικό τρόπο έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του και τα όνειρά του.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο γήπεδο, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του, και εκατομμύρια άλλοι θρήνησαν ταυτόχρονα, όχι την απώλεια ενός ποδοσφαιριστή, αλλά την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, που ίσως θα μπορούσε να έχει σωθεί.
Και πριν προλάβουμε να στεγνώσουμε τα δάκρυά μας για τον Ένκε, τη σύζυγό του και την υιοθετημένη κορούλα του, μια άλλη ανείπωτη τραγωδία ήρθε και μας συντάραξε εκ νέου: ο Αντόνιο ντε Νίγκρις, παίκτης της ΑΕΛ, έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ. Ένας επίσης νέος άνθρωπος, επαγγελματίας αθλητής, χωρίς προηγούμενα προβλήματα υγείας, έσβησε στον ύπνο του από παθολογικά αίτια.
Το πένθος είναι βαρύ, τόσο για τη Λάρισα, όσο και για ολόκληρο τον ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Όπου και όποτε χάνονται νέοι άνθρωποι, συντελείται μια τραγωδία που ελπίζουμε κανείς να μην τη ζήσει ξανά ποτέ.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινέστατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου παίκτη, στους φίλους και κοντινούς του ανθρώπους, στην ομάδα, στην οποία έπαιζε, στους φιλάθλους αυτής και κατ’ επέκταση σε όλους όσους συγκλονίστηκαν από την είδηση.
Ας μην το ζήσουμε ξανά ποτέ.
Υ.Γ. Για όσους πάσχουν από κατάθλιψη ή πιστεύουν ότι μπορεί να πάσχουν από κατάθλιψη και επιθυμούν, είτε να λάβουν βοήθεια, είτε να ενημερωθούν ώστε να βοηθηθούν μόνοι τους, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.katathlipsi.gr, όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την ασθένεια, όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισής της και βοήθειας.
Σημαντικό είναι το έργο και της διεθνούς οργάνωσης To Write Love On Her Arms, www.twloha.com, όπου επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για δράσεις, τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και να βοηθήσετε, εφόσον επιθυμείτε. Η κατάθλιψη είναι ασθένεια και αντιμετωπίζεται. Δεν είναι μίασμα και λόγος ντροπής.