Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Περηφάνεια και προκατάληψη

Διαβάζοντας τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών (Μακεδονίας - Θράκης αλλά και Αθηνών) παρατηρούμε ότι, στους σκοπούς τους αναφέρονται τα παρακάτω:

α) Η διασφάλιση της θεμελιώδους αρχής ότι η πληροφορία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας (ΕΣΗΕΜΘ - αρ. 2 παρ α)

α) Η αποφασιστική και με όλα τα νόμιμα αγωνιστικά μέσα προάσπιση της ελευθεροτυπίας από κάθε επιβουλή, απ' όπου κι αν προέρχεται αυτή, με σκοπό να διασφαλισθεί ή πλήρης ενημέρωση των πολιτών με τον Τύπο, το Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση, με τη δημοσίευση και αναμετάδοση όλων των ειδήσεων, με τον παραμερισμό κάθε σκοπιμότητας και ιδιοτέλειας (ΕΣΗΕΑ - αρ. 2 παρ α).

Έχοντας, λοιπόν, αυτό στο μυαλό μας και επειδή εμείς καλοί άνθρωποι δεν είμαστε, θα θέλαμε να συγχαρούμε τα παιδιά της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ, που με αξιοπρέπεια και καμία ανιδιοτέλεια (obviously) καθημερινά πασχίζουν ώστε οι αναγνώστες τους να λάβουν αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, προασπιζόμενοι την ελευθεροτυπία από κάθε επιβουλή, από όπου και αν προέρχεται αυτή!

Η παρουσίαση της σημερινής ημέρας στο πρωτοσέλιδό σας, σαν να παίζουν δύο ελληνικές ομάδες έναν τεράστιο ευρωπαϊκό αγώνα, και μια κάποια άσχετη τρίτη να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα μπιρίμπας κάπου στην Άνω Παναγιά, πολύ με αρέσει λέμε!