Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Άτακτη έξοδος

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Ο ένας μετά τον άλλο, όλοι όσοι είχαν σχέση φέτος με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Μετά την ήττα από τον Άρη λοιπόν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα αποχωρήσεων από την “ομάδα”. Ο Κένι Γκρέγκορι έχει ήδη μαζέψει τα πράγματά του και φεύγει για τη Βαλένθια, ο Μπρίτον Τζόνσεν είναι και αυτός σχεδόν έτοιμος να φύγει. Και γιανα ολοκληρωθεί το παζλ, λίγες ώρες αργότερα υπέβαλε την παραίτησή της και η διοίκηση του Δημήτρη Δρόσου.
Το επόμενο βήμα τώρα, είναι -όπως και πέρσι- να οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου η οποία θα αρχίσει έναν τεράστιο αγώνα για να σώσει ότι μπορεί να σώσει. Έχει ήδη πάντως έναν πονοκέφαλο λιγότερο στο κεφάλι της, καθώς ο Σέρβος Ντέγιαν Τομάσεβιτς ξεκαθάρισε μετά το παιχνίδι με τον Άρη οπως δεν πρόκειται να φύγει από την ομάδα: "Η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι νορμάλ και δεν ξέρω πόσοι θα είμαστε την Δευτέρα στην προπόνηση. Είναι καιρός πλέον όλοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα αφού αν και αρχίσαμε την χρονιά με πολλούς καλούς παίκτες έχουμε μείνει λίγοι. Εγώ όμως θα είμαι εδώ την Δευτέρα και δεν θα αφήσω τον ΠΑΟΚ", δήλωσε ο Τομάσεβιτς. Ο ίδιος Τομάσεβιτς ο οποίος έχει ακούσει τα χίλια μύρια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον οποίο ήθελε να διώξει ο ΠΑΟΚ, αλλά τον κράτησε αναγκαστικά.
Βλέπετε ο Σέρβος, δεν είναι ούτε Μουλαομέροβιτς, ούτε Βασιλειάδης για να “πηδήξει από το καράβι” μόλις δει τα δύσκολα. Ωστόσο, ακόμα και τώρα πολλά είναι τα μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι, ενώ εξακολουθούν να εκθειάζουν τον Βασιλειάδη και τα πόσα έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ... Ε, ρε παπά που τρώνε μερικοί...

Ο Άρης στον κάμπο


Στη Λάρισα θα δοκιμαστεί αύριο η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την είσοδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα play off. Με 31 βαθμούς, ο Άρης βρίσκεται στην 6η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου.
Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι, ο προπονητής του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο, δήλωσε: “Μας περιμένει την Κυριακή ένας ακόμη δύσκολος αγώνας με έναν άμεσο αντίπαλο, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να παλέψουμε για τη νίκη και να τον φτάσουμε στη βαθμολογία. Αυτός είναι και ο μοναδικός μας σκοπός ώστε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία μας για την κατάκτηση μιας θέσης που θα μας οδηγήσει στα πλέι οφ. Εφόσον μάλιστα επιτευχθεί ο σκοπός μας, πλέον θα εξαρτάται μόνο από μας η συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Για μας είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε κοντά μας τους οπαδούς μας για να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Συν τοις άλλοις, η παρουσία των φιλάθλων μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όλη την ομάδα για να διεκδικήσει τη νίκη”.
Η αποστολή της ομάδας ανακοινώθηκε αμέσως μετά την τελευταία προπόνηση του Άρη. Αναλυτικά οι 18 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Βανγκέλι, Νέτο, Γιάχιτς, Λέμπο, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Μπατιόν, Ρεγκέιρο, Ζεντίλ, Κόκε, Βλοντάρτσικ, Καρατζιοβαλής, Ρομπέρζ, Καράμπελας, Κάμπορα. Σημειώνεται ότι ο Κουλουχέρης έχει υποστεί διάστρεμμα, ο Σταύρος Λαμπριάκος ταλαιπωρείται από ίωση, ο Ντιόγο Σιστόν δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως ενώ ο Βιτόλο είχε δηλωθεί ότι δεν θα παίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω της συμπλήρωσης καρτών. Για προληπτικούς λόγους δεν προπονήθηκε και ο Νάτσο Γκαρσία. Στο πλευρό του Άρη θα βρεθούν 500 φίλοι του.

Μαθήματα σεβασμού

Διαβάζοντας Sport24 πέσαμε επάνω σε δηλώσεις του Ντιέγκο Λόπεθ, τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο θεσμό του Champions League (για τα “Λιγκ” και “Λινκ” τα είπαμε, να μην τα επαναλαμβάνουμε!).
Με τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Sportday ο Λόπεθ έδωσε μαθήματα σεβασμού προς πάσα κατεύθυνση, αφού θεώρησε θετικό για την ομάδα του, όπως ανέφερε, ένα αποτέλεσμα 0-0.
Ο Λόπεθ αναγνώρισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ίντερ. “Το θυμάμαι σαν να είναι τώρα. Καθόμουν στο σπίτι με τον Καθόρλα. Την προηγούμενη ημέρα είχαμε φέρει "Χ" με την Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση και κοιτούσαμε τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ της Τετάρτης. Μόλις αντικρίσαμε το σκορ πάθαμε πλάκα. Μας προκάλεσε περιέργεια. Και όταν μάθαμε το αποτέλεσμα της κλήρωσης το μυαλό μας πήγε εκεί. Ο Παναθηναϊκός ξέρει πως να στέκεται στο γήπεδο, που να πατάει. Δεν βγήκε τυχαία πρώτος στον όμιλο. Τον έχουμε δει σε βίντεο. Διαθέτει ποιότητα, ένα σύνολο που διψάει για διάκριση. Ακόμη και το 0-0 δεν μας χαλάει. Είμαι ειλικρινής. Βασικά εμείς θέλουμε να μην φάμε γκολ”.
Από την πλευρά του, ένας άλλος παίκτης της Βιγιαρεάλ, ο Φαμπρίσιο Φουέντες, εξεδήλωσε το σεβασμό του προς τους “πρασίνους”. “Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα νικητή. Ο Παναθηναϊκος δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Γνωρίζω ότι έχει χάσει το πρωτάθλημα και θέλει να σώσει την χρονιά στα μεταξύ μας παιχνίδια. Εδώ και δύο εβδομάδες προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν ξέρω αν θα κρίνουν το μέλλον μου, αλλά σίγουρα θέλω να σταθούν αφορμή ώστε να κερδίσω ένα νέο συμβόλαιο. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι με την Βιγιαρεάλ”.

Και αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι εκείνο που συνολικά ονομάζουμε “σεβασμός προς τον αντίπαλο”. Και αυτός είναι ο τρόπος για να μην σε γιουχάρει σύσωμος ο Τύπος της χώρας σου αλλά και το φίλαθλο κοινό όταν συμβεί (όπως συμβαίνει και... στις καλύτερες οικογένειες!) να χάσεις ένα παιχνίδι.
Καλημέρα σας.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Νίκες για Jazz και Spurs

Μόλις δύο παιχνίδια περιελάμβανε χθες η δράση στο ΝΒΑ. Στο Detroit, οι Pistons παρά τους 31 πόντους του Allen Iverson, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους Spurs, οι οποίοι επικράτησαν με 79-83. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους Spurs μετά από τρεις σερί ήττες, με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Tim Dunkan, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε 18 ριμπάουντ.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, οι Utah jazz κέρδισαν τους πρωταθλητές Boston Celtics με 90-85, εκμεταλλευόμενοι και την αποχώρηση του Kevin Garnett λόγω τραυματισμού. Κορυφαίοι για τους Jazz οι Okur και Williams που πέτυχαν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, οι Celtics στηρίχθηκαν στους 20 πόντους του Paul Pierce και τους 15 του Rajon Rondo.
Οι βαθμολογίες:
Atlantic
Βοστόνη 44-12
Φιλαδέλφεια 27-26
Νιου Τζέρσεϊ 24-31
Νέα Υόρκη 22-31
Τορόντο 21-35

Central
Κλήβελαντ 41-11
Ντιτρόιτ 27-26
Μιλγουόκι 27-30
Σικάγο 24-30
Ιντιάνα 22-34

Southeast
Ορλάντο 39-14
Ατλάντα 32-22
Μαϊάμι 28-25
Σάρλοτ 22-32
Ουάσινγκτον 12-42

Northwest
Ντένβερ 37-17
Πόρτλαντ 33-20
Γιούτα 32-23
Μινεσότα 18-35
Οκλαχόμα Σίτι 13-41

Pacific
Λ.Α Λέικερς 44-10
Φοίνιξ 30-23
Γκόλντεν Στέιτ 19-36
Λ.Α Κλίπερς 13-42
Σακραμέντο 11-44

Southwest
Σαν Αντόνιο 36-17
Νέα Ορλεάνη 32-20
Χιούστον 33-21
Ντάλας 32-21
Μέμφις 15-39

Άνεμος αλλαγών στην πόλη των ανέμων

Φαίνεται πως ο τεχνικός διευθυντής των Chicago Bulls, John Paxson, τα πήρε στο κρανίο με την underachieving ομάδα του, και αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση. Και όταν λέμε κάτι εννοούμε τη μισή ομάδα! Συνολικά έξι παίκτες έφυγαν από τους Bulls, ενώ άλλοι πέντε θα αγωνίζονται πλέον με την κόκκινη φανέλα.
Πάρτε βαθιά ανάσα: Η αρχή έγινε την Τετάρτη με τους Andres Nocioni, Drew Gooden, Cedric Simmons και Michael Ruffin οι οποίοι μάζεψαν τα πράγματά τους και μετακόμισαν στο Sacramento για να έρθουν στο Σικάγο οι Brad Miller και John Salmons. Στη συνέχεια οι Bulls έστειλαν τον Larry Hughes στη Νέα Υόρκη για τους Tim Thomas, Jerome James και Anthony Roberson και λίγο αργότερα (λεπτά πριν εκπνεύσει το περιθώριο για την πραγματοποίηση μεταγραφών) έδωσαν τον Thabo Sefolosha στους Oklahoma City Thunder για να πάρουν μια μελλοντική επιλογή πρώτου γύρου στο ντραφτ! Αυτοί οι οποίοι έμειναν στην ομάδα είναι οι Derrick Rose, Luol Deng, Ben Gordon, Kirk Hinrich, Joakim Noah, Tyrus Thomas, Lindsey Hunter και Aaron Gray. Με λίγα λόγια, μέσα σε λίγες ώρες, ο John Paxson κατάφερε να φέρει στην ομάδα έναν από τους πιο ολοκληρωμένους ψηλούς του ΝΒΑ (Brad Miller), έναν ιδιαίτερα ανερχόμενο περιφερειακό σκόρερ (John Salmons), καθώς και έναν έμπειρο και χρήσιμο ψηλό (Tim Thomas), ενώ ταυτόχρονα ξεφορτώθηκε το μεγάλο συμβόλαιο του Larry Hughes (ο οποίος εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ούτως ή άλλως δεν έπαιζε καθώς οι Bulls προσπαθούσαν να τον δώσουν σε ανταλλαγή). Τα ακόμα πιο ευχάριστα για τους φίλους των Bulls, είναι πως οι παίκτες που έφυγαν δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ομάδα, ενώ έμειναν όλοι ανεξαιρέτως οι ταλαντούχοι παίκτες που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια μέσω του draft. Οι μόνοι σημαντικοί παίκτες που έφυγαν είναι ο Drew Gooden (που ήταν και ο μοναδικός που έπαιζε στην πεντάδα), αλλά και ο Αργεντινός Andres Nocioni (ο οποίος ήταν και το αγαπημένο παιδί της κερκίδας του United Center λόγω του πάθους και της δύναμης που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του). Ταυτόχρονα, οι Bulls του χρόνου θα έχουν μια επιλογή στον πρώτο γύρο του ντραφτ (και μάλιστα εγγυημένα μέσα στις πρώτες δέκα επιλογές) καθώς και συνολικά 25,25 εκατομμύρια δολάρια ελεύθερα στο salary cap τους από τα συμβόλαια των νέων παικτών που λήγουν το καλοκαίρι του 2010, όταν η αγορά των free agents θα περιλαμβάνει ονόματα όπως οι LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh και ίσως Amare Stoudemire. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Οι υπόλοιπες μεταγραφές της τελευταίας στιγμής:
Η Μινεσότα πήρε τον forward/center Shelden Williams και τον περιφερειακό Bobby Brown από το Σακραμέντο αντί του σέντερ Calvin Booth και του περιφερειακού Rashad McCants
Η Νέα Υόρκη πήρε τον forward Chris Wilcox από την Oklahoma αντί του forward Malik Rose.
Το Ορλάντο πήρε τον περιφερειακό Rafer Alston από το Χιούστον αντί του forward Brian Cook.
Το Σακραμέντο πήρε τον περιφερειακό Will Solomon από το Τορόντο έναντι χρημάτων.
Το Τορόντο πήρε τον center Patrick O'Bryant από τη Βοστόνη αντί μιας μη εγγυημένης επιλογής στο δεύτερο γύρο του ντραφτ το 2014.
Το Μέμφις πήρε τους forwards Adonal Foyle και Mike Wilks, καθώς και μια επιλογή στον πρώτο γύρο του ντραφτ το 2009 από το Ορλάντο, αντί του περιφερειακού Kyle Lowry.

Άρης... από ολυμπιακή σκοπιά

Σχεδόν ποτέ δεν αφήνει την αγαπημένη του ομάδα να παίζει χωρίς την υποστήριξή του. Έτσι και χθες το βράδυ ο ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας για να υποστηρίξει τον Άρη, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, τον «έπιασε» και το έμπειρο μάτι –και οι κάμερες- του σκηνοθέτη της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Βέβαια, αυτό που δεν έπιασαν οι κάμερες ήταν η επίθεση που δέχθηκε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης από φίλους του δικεφάλου, προφανώς λόγω των κιτρινόμαυρων φρονημάτων του, οι οποίοι, βρίζοντας και... φτύνοντας, υποδέχθηκαν τον Έλληνα που τίμησε στο εξωτερικό την ελληνική σημαία. Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο «Αθλητικά Νέα 98,7», «δυστυχώς δεν αποτελεί προνόμιο καμιάς ομάδας να υπάρχουν οπαδοί σαν αυτούς που αντιδρούσαν με πολύ άσχημο τρόπο κατά του προσώπου μου στο γήπεδο. Υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και αυτό είναι το κακό. Πηγαίνοντας στο γήπεδο περίμενα να υπάρχουν αντιδράσεις, οπότε δεν μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός. Απλά με πείραξε πολύ, το ότι κανείς από όσους βρισκόταν στο γήπεδο δεν προσπάθησε να συνετίσει αυτούς που δημιουργούσαν το πρόβλημα. Με αυτά τα γεγονότα χάνεται η ομορφιά του αθλήματος».
Αναφερόμενος στον αγώνα, τόνισε ότι «παίχτηκε κακό μπάσκετ, αλλά προσωπικά με χαροποιεί το γεγονός πως ο Άρης κέρδισε σχετικά εύκολα χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Περίμενα πιο άνετη νίκη αλλά σημασία έχει πως η ομάδα κατάφερε να πάρει δύο πολύτιμους βαθμούς». Για τον έμπειρο αθλητή, η κατάληψη της τρίτης θέσης δεν είναι μόνο θέμα μπάτζετ. «Αν αναλογιστούμε το μπάτζετ των ομάδων και το βάθος πάγκου που υπάρχει, Πανελλήνιος και Πανιώνιος είναι τα φαβορί έναντι του Άρη για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Το βάρος της φανέλας ωστόσο και η δύναμη του Αλεξανδρείου έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μετράνε περισσότερο σε τέτοιες μάχες. Θέλω να πιστεύω πως στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε».
Δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να παραβρεθεί στο παιχνίδι του ποδοσφαιρικού Άρη στο Αλκαζάρ, αφού το πρόγραμμα των προπονήσεών του έχει εντατικοποιηθεί, ενόψει διοργάνωσης στην οποία θα συμμετάσχει το Μάρτιο. Όπως τόνισε, αν πάει στα επίσημα θα πρέπει να είναι συγκρατημένος και να μην δείχνει τα συναισθήματά του. Αν, όμως, πάει, όπως θέλει, μαζί με τους οργανωμένους, θα πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο μια ώρα πριν και μια ώρα μετά τον αγώνα, κάτι που είναι σχεδόν απαγορευτικό με βάση το πρόγραμμά του. Όπως ανέφερε, «είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Πρόκειται για ματς έξι βαθμών. Το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας. Αναμετρώνται δύο ομάδες που μοιάζει πάρα πολύ ο τρόπος παιχνιδιού τους. Αν ο Άρης παίξει όπως πρέπει και δεν έχει την τύχη εναντίον του μπορεί να κερδίσει».

Τέλος ο Σέκουλιτς

Λύθηκε σήμερα το συμβόλαιο του Μπλάγκοτα Σέκουλιτς με τον Άρη. Ο πρώην –πλέον- παίκτης των κιτρινόμαυρων θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άλμπα Βερολίνου. Η γερμανική ομάδα έκανε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα πρόταση στον Μαυροβούνιο σέντερ, και η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλησε να σταθεί εμπόδιο.
Με τον τρόπο αυτό, εξάλλου, επιστρέφει ο Άρης στον αρχικό του σχεδιασμό που ήθελε η δωδεκάδα να αποτελείται από δέκα έμπειρους και δύο νεαρούς παίκτες.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης ο Σέκουλιτς ανέφερε ότι: «Παρουσιάστηκε μια καλή ευκαιρία για μένα και την οικογένεια μου από μια ομάδα της Ευρωλίγκα που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής κρίσης. Ήταν καθαρά μια επαγγελματική απόφαση. Λυπάμαι που αποχωρώ από την ομάδα. Πέρασα υπέροχα στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκα στον ΑΡΗ και απόλαυσα την συμμετοχή μου στην ομάδα. Είναι τιμή μου που φόρεσα την φανέλα του ΑΡΗ. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα και να πετύχει τον στόχο της».
Μιλώντας στα όσα έζησε ως παίκτης του Άρη, ανέφερε πως «θα κρατήσω τις αναμνήσεις από τους πανηγυρισμούς με τους φιλάθλους μας, ενώ κάθε αγώνας στο Αλεξάνδρειο ήταν ξεχωριστός για μένα. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι το τελευταίο μου παιχνίδι με την φανέλα του ΑΡΗ συνοδεύτηκε με μια νίκη που έχει ξεχωριστή σημασία τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους της. Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε και η ομάδα βρίσκεται ξανά στην τρίτη θέση. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για τον ΑΡΗ μέχρι το τέλος της σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα, οι οποίοι με υποστήριξαν και βεβαίως τους φιλάθλους».
Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Άρης ευχαρίστησε το ΜΠλάγκοτα Σέκουλιτς αλλά και τον Σον Μάρσαλ για την προσφορά τους στην ομάδα στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκαν για αυτήν και τους εύχεται καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Αμφότεροι θα αναχωρήσουν αύριο από την Θεσσαλονίκη.

Το ντέρμπι που δεν ήρθε ποτέ

Περιμέναμε αυτό το παιχνίδι πώς και πώς. Πριν αρχίσει, πήραμε τις μπύρες μας, τους ξηρούς καρπούς, καθίσαμε αναπαυτικά στους καναπέδες μας, ανάψαμε τσιγάρα και κρατήσαμε την ανάσα μας. Γιατί, συνήθως, έτσι μόνο μπορεί κανείς να αντέξει ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ.
Αυτή τη φορά, η αγωνία κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Μέχρι να κάνουμε όλοι το τσιγάρο μας. Μετά συζητήσαμε για το μπέμπη του Περικλή, τα καρναβάλια που ντύθηκαν τα παιδιά της Νίτσας, το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σεντ Ετιέν, τι θα φάμε το βράδυ, αν ο γάτος έπρεπε να στειρωθεί ή όχι, και άλλα τέτοια. Θέματα απλά, καθημερινά, αλλά απείρως πιο ενδιαφέροντα από το παιχνίδι που βλέπαμε – ή μάλλον δεν βλέπαμε, μιας και επικράτησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης – στην τηλεόραση.
Όταν η κακοποίηση του αθλήματος είχε τελειώσει, ο Άρης είχε νικήσει, λίγο ίσως καρδιοχτύπησαν οι κιτρινόμαυροι φίλαθλοι για περίπου 30 δευτερόλεπτα, αλλά τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν αυτό που πάνω – κάτω όλοι περίμεναν, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων κατά τη φετινή σεζόν.
Βέβαια, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Ποτήρια με αναψυκτικά στο γήπεδο (εκτός και αν δίψασαν οι παίκτες και παρήγγειλαν, συγνώμη, αυτό το χάσαμε), αντικείμενα βροχή καθώς έφευγαν οι παίκτες του Άρη, αλλά και αντικείμενα αφού είχαν φύγει (ίσως οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήθελαν έτσι να δείξουν την αγανάκτησή τους για την ήττα, ποιος ξέρει;), εικόνες που σίγουρα δεν τιμούν τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης, αλλά εδώ που τα λέμε δεν ήταν και τόσο τραγικές όσο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ευτυχώς στην τηλεόραση.
Ας ελπίσουμε ότι το σημερινό αγωνιστικό πρόσωπο δεν αντιπροσωπεύει τις δύο ομάδες, και ότι στο μέλλον θα δούμε πολύ καλύτερα παιχνίδια. Ιδιαίτερα από τον Άρη, ο οποίος έχει μπροστά του ένα δύσκολο δρόμο για να πετύχει τους φετινούς του στόχους, που δεν είναι άλλοι από το να τερματίσει στην πρώτη τριάδα στην κανονική περίοδο, και κατόπιν να κερδίσει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 8-13, 28-34, 33-43, 50-57

ΠΑΟΚ (Καλαφατάκης: Γιόνσεν 6, Καυκής, Χαρίσης 11 (2), Σίμτσακ, Κυρίτσης 2, Τσιάρας, Ντιαρά 7 (1), Γαλαζούλας, Γκρέγκορι 15 (2), Καλαμπάκας, Τομάσεβιτς 4, Δεμερτζής 5.

Άρης (Ματσόν: Κλαρκ 13 (4), Νέλσον, Τσαλδάρης 7 (1), Μπετς 4, Σέκουλιτς 9 (1), Αργυρόπουλος 10 (1), Ηλιάδης 7 (1), Αγαδάκος 2, Μπάρλος 5 (1).

Ματσόν: "Οι παίκτες πάλεψαν"

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Άρη Andrea Mazzon, φάνηκε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του: "Είναι πάρα πολύ θετικό ότι δώσαμε 10 ασίστ. Δεν είναι εύκολο σε αυτό το γήπεδο να κερδίζεις την μάχη των ριμπάουντ. Οι παίκτες μας όμως πάλεψαν πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες αξίζουν πραγματικά αυτή την νίκη που τους ανήκει. Από την δικιά μας πλευρά κάναμε πολύ καλή δουλειά όταν η διαφορά πήγε στους δύο πόντους, πήγαμε με μεγάλο σχήμα. Με τον Μπάρλο στο τέσσερα και τον Μπετς στο πέντε και αυτό ήταν το κλειδί για την νίκη μας.
Ομάδες Ευρωλίγκα σκοράρουν και αυτές 60 πόντους και ακόμα και η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει με τον τρόπο αυτό δύο φορές την Ευρωλίγκα. Σημασία έχει ότι παίξαμε πολύ καλά αμυντικά στο τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού".

Ερωτηθείς για τον πανηγυρισμό του Ηλιάδη μετά από ένα τρίποντο που πέτυχε στην τελευταία περίοδο του αγώνα και την αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Άρη είπε: "Οπότε για αυτό τον λόγο πετάξανε μπουκάλια πριν το παιχνίδι. Αν ένας παίκτης είναι ευτυχισμένος για ένα τρίποντο θα πρέπει να πετάνε μπουκάλια μέσα στο γήπεδο. Αν είναι αυτό το άθλημα για σας οκ. Είναι σπορ να σε φτύνουν για 40΄; Ο Ηλιάδης αντέδρασε έτσι γιατί ήταν χαρούμενος που έβαλε ένα τρίποντο. Ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για μας και ίσως και για αυτό ακολούθησε ότι ακολούθησε. Οι πρωταγωνιστές στο μπάσκετ είναι οι παίκτες και μόνο. Θα μπορούσαμε να παίξουμε χωρίς κόσμο, διαιτητές και προπονητές. Ο Ηλιάδης απλώς αγαπάει πολύ αυτό το παιχνίδι".
Από την πλευρά του ο αρχηγός του Άρη Σάββας Ηλιάδης, είπε: "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια όμως δεν βρίσκουν βαθμολογικό κίνητρο αλλά ξέραμε από την αρχή την σημασία του για όλους. Στην εξέλιξη του χαλαρώναμε και βάζαμε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.
Σημασία έχει ότι δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος και πήραμε την νίκη. Αυτά τα παιχνίδια αν και μπορούμε να πούμε πολλά για τακτική τα παίρνουν αυτοί που δείχνουν καρδιά και πάθος και εμείς το δείξαμε αυτό στο τέλος. Είναι ωραίο να μπαίνει σε ένα γήπεδο και ο κόσμος να ασχολείται μαζί σου. Δείχνει ότι αξίζεις με μένα να προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα. Με την νίκη μας αποδείξαμε ότι ξεπεράσαμε την κοιλιά μας και επιστρέψαμε στην 3η θέση".
Τέλος, ο έτερος αρχηγός του Άρη, Δημήτρης Τσαλδάρης, στάθηκε στο πάθος που έδειξαν οι παίκτες του Άρη: " Ξέραμε ότι δεν είμαστε και στην καλύτερή μας κατάσταση λόγω των τραυματισμών που είχαμε. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Είχαμε πάθος για 40΄ και ξεπεράσαμε κάθε άλλο πρόβλημα που είχαμε".

Καλαφατάκης: "Να δούμε τι μας ξημερώνει"
Απογοητευμένος φάνηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Καλαφατάκης: "Πλέον θα πρέπει να δούμε τις μας ξημερώνει και την επόμενη μέρα. Για την συνέχεια όμως το ρόστερ μας γίνεται ολοένα πιο μικρό και λίγο. Δεν είχαμε ρυθμό. Δεν λειτουργήσαμε σωστά και χάσαμε ελεύθερα σουτ. Χάσαμε καλάθια κάτω από το καλάθι και αιφνιδιασμούς. Είναι μάλλον υπερβάλλων ζήλος, άγχος, πίεση. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι. Δυστυχώς το σημείο της διακοπής μας κόστισε.
Ο προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται με ότι έχει. Με τον Βασιλειάδη και τον "Μούλα" βάζαμε 95-100 πόντους. Ήταν όμως ένα ντέρμπι με πίεση και νευρικότητα. Εδώ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και έχει τελειώσει 51-50 που έχουν οχταπλάσια μπάτζετ από τα δικά μας. Όταν ήμουν προπονητής στους Αμπελόκηπους που έβαζα 100 πόντους είχα κατηγορηθεί από τους δημοσιογράφους ότι δεν έπαιζα άμυνα".

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Μια διευκρίνιση

Προς πάσα… ερυθρόλευκη κατεύθυνση, που σήμερα, την επαύριον της πανωλεθρίας, έχει τα… κότσια να σταθεί απέναντί μας και να μας ζητήσει και το λόγο.
Ναι, όταν παίζουν Άρης, Πάοκ, ή άλλοι στο UEFA, δεν θεωρείται «UEFAκι», για έναν και μόνο λόγο: γιατί δεν το αντιμετωπίζουν έτσι εκείνες οι ομάδες.
Όταν η ομάδα σου έχει βγει και έχει αντιμετωπίσει με σεβασμό το θεσμό, τότε ο θεσμός είναι άξιος σεβασμού. Από όλους.
Όταν, όμως, η ομάδα σου έχει βγει και παιανίσει ότι «παίζει στο Champions League», διαλαλώντας ότι για το λόγο αυτό είναι «ανώτερη» από τους άλλους, ωστόσο αποκλείεται από τον πρώτο γύρο (από μια ομάδα που, κατά την κλήρωση, θεώρησε «υποδεέστερη»), όταν η ομάδα σου έχει βγει και έχει ζητήσει «σκορ πρόκρισης» από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, όχι απλά χωρίς να δείξει σεβασμό, αλλά μειώνοντας, υποτιμώντας και γελοιοποιώντας τον αντίπαλο (για να πετύχει τελικά «σκορ πρόκριση», αλλά για τους άλλους, ξέρεις, εκείνους που στη χώρα τους πέφτουν!), όταν πατάει επί πτωμάτων για να διατηρήσει την πρωτιά της – και ιδιαίτερα όταν το πτώμα αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, που υποτίθεται ότι όλοι αγαπούν και υπηρετούν – τότε να με συμπαθάς, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να στέκεσαι απέναντί μου και να μου λες να «ασχολούμαι με την ομαδούλα μου – τα τσικό». Γιατί, πρώτον, «ομαδούλα» δεν έχω. Μπορεί να είμαι Ολυμπιακός, μπορεί να είμαι ΑΕΚ, μπορεί να είμαι Πανιώνιος, μπορεί να είμαι Άρης. Το σίγουρο είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον αθλητισμό. Και το ποδόσφαιρο, και το μπάσκετ, και το βόλεϊ. Και αυτό είναι πολύ περισσότερο από ό,τι μπορείς να πεις εσύ για τον εαυτό σου.

Και, όπως είπαν και οι τρισμέγιστοι Red Hot Chili Peppers: “Hey, now, every time I lose, attitude!”

Με προβλήματα Άρης και ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από την εποχή που πάλευαν μεταξύ τους για το ποιός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, σε όποια κατάσταση -είτε οικονομική, είτε αγωνιστική- και να βρίσκονται οι δύο ομάδες, ένα παιχνίδι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι αναμένεται να είναι και το σημερινό. ΠΑΟΚ και Άρης, λοιπόν, θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 19.00 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων στην παρούσα φάση, είναι ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται στη δίνη ενός απίστευτου “κυκλώνα” τραυματισμών (Wright, Gavel, Τσαλδάρης και Ηλιάδης), ενώ ο ΠΑΟΚ όπως γίνεται σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τα γνωστά διοικητική προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε φυγές παικτών, απεργίες και άλλα τέτοια όμορφα.
Και μέσα σε όλα αυτά, έχει και τις κόντρες -με συμπαίκτες και διοίκηση- που άνοιξε ο Μαρμαρινός, καθώς και τον τραυματισμό του Τζόνσεν, η συμμετοχή του οποίου θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί.
Στον Άρη -όπου τείνουν να συνηθίσουν να παίζουν με μισή ομάδα- αγωνία υπάρχει για το θέμα του Τσαλδάρη και του Wright, ο οποίος ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του για φέτος, ενώ στη λίστα με τους αμφίβολους βρίσκεται και ο Σάββας Ηλιάδης, ο οποίος όμως δείχνει να έχει ξεπεράσει το νέο πρόβλημα που αντιμετώπσε. Αυτοί οι οποίοι είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να αγωνιστούν, είναι οι Σκορδίλης και Gavel, όπως δήλωσε ο προπονητής του Άρη Andrea Mazzon στο πλαίσιο των καθιερωμένων δηλώσεων που κάνουν πριν από κάθε παιχνίδι ο προπονητής και ένας παίκτης της ομάδας του Άρη. "Ο Ηλιάδης προπονήθηκε λίγο χθες και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι παρών στο παιχνίδι. Όσο για τους Τσαλδάρη και Wright θα δούμε το βράδυ ποια θα είναι η τελική απόφαση και ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο".
Παρά τις απουσίες, πάντως, έχρισε την ομάδα του φαβορί για τη νίκη:”Πιστεύω ότι αν αγωνιζόμασταν με φουλ ρόστερ θα ήμασταν το φαβορί. Αλλά ακόμα και χωρίς κάποιους παίκτες μας θα θέλαμε εμείς και πάλι να είμαστε το φαβορί”, είπε.
Ο Andrea Mazzon, πριν ξεκινήσει να απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στάθηκε στους φιλάθλους του Άρη και την συμπεριφορά τους ειδικά στο παιχνίδι του Α΄ γύρου με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο: "Θέλω να πω κάτι πρώτα και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε μέσα σε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους μας. Είχαν εξαιρετική συμπεριφορά. Δεν πέταξαν ούτε χαρτάκι. Είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και η ομοσπονδία και οι διαιτητές. Θα θέλαμε λοιπόν να τυγχάνουμε τέτοιας συμπεριφοράς και από τους υπόλοιπους φιλάθλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες". Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης, ο ιταλός προπονητής είπε πως "η νίκη θα έρθει μέσα από πολλές παραμέτρους αλλά πιστεύω ότι μικρές διαφορές είναι αυτές που μετρούν σε ένα ντέρμπι και κάνουν την διαφορά" συνέχισε αναφερόμενος στους παίκτες που δεν θα έχει στην Πυλαία και τοςυ παίκτες των οποίων η συμμετοχή είναι ακόμη αμφίβολη.
Από την πλευρά των παικτών του Άρη, αυτος που μίλησε για το παιχνίδι ήταν ο Νίκος Μπάρλος, ο οποίος δήλωσε πως “όλοι οι Έλληνες ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού και ότι η πόλη κινείται στους ρυθμούς του. Ελπίζουμε να γίνει ένα παιχνίδι σε κόσμια πλαίσια και ελπίζουμε να το κερδίσουμε.Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι αρκετά γρήγορο, με γρήγορα σουτ και εκδήλωση αιφνιδιασμού. Εμείς στηριζόμαστε στον αργό ρυθμό και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Να τον επιβάλουμε. Γενικότερα όμως πιστεύω ότι τα παιχνίδια αυτά είναι παιχνίδια πολέμου και ψυχής".
Διαφώνησε πάνυως με τον προπονητή του για το ποιά από τις δύο ομάδες είναι και το φαβορί για τη νίκη:"Φαβορί νομίζω ότι δεν υπάρχει. Όπως είπα είναι παιχνίδια ψυχής και ποιος θα το θέλει πιο πολύ. Θεωρώ ότι οι ομάδες που έχουν προβλήματα και στηρίζονται σε Έλληνες παίκτες επιδιώκουν το κάτι παραπάνω. Εμείς για παράδειγμα πήγαμε στο Μαρούσι με 7 παίκτες και κερδίσαμε. Πρώτα από όλα όμως είναι η υγεία. Ο Άρης που είναι μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί και να κάνει πρωταθλητισμό θα πρέπει να ξεπερνά οποιεσδήποτε δυσκολίες".

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Merde

“Σκορ πρόκρισης” ζήτησε πριν από τον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν στο “Γ. Καραϊσκάκης” ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, και, χωρίς να είμαστε 100% σίγουροι, δεν νομίζουμε ότι εννοούσε αυτό που τελικά συνέβη.
Γιατί σκορ πρόκρισης πιθανότατα υπήρξε.
Αλλά για τη Σεντ Ετιέν.
"Αυτό που μας ενδιαφέρει στον Ολυμπιακό είναι να πετύχουμε ένα σκορ πρόκρισης. Το αν θα σκοράρει η Σεντ Ετιέν είναι δικό μας θέμα. Πρέπει να μην δεχθούμε γκολ και να πάρουμε ένα σκορ πρόκρισης. Ένα παιχνίδι στο UEFA είναι πάντα διαφορετικό. Το κίνητρο και η πρόκληση είναι πάντα διαφορετικά", έλεγε λίγο πριν από το παιχνίδι ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής. “Θα περιμένουμε μια ομάδα που θα θέλει ένα αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό. Θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάποιο τέρμα αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αμυνθούν στο Καραΐσκάκη. Αν σκοράρουμε και δεν δεχτούμε γκολ θα έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στον επόμενο γύρο". Μπράβο Αντώνη, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.
Τι έφταιξε, λοιπόν, και ο Ολυμπιακός δέχθηκε 3 γκολ εντός έδρας από μια ομάδα που, στη Γαλλία, παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στην κατηγορία;
Θα έλεγα ότι έφταιγε η απουσία του Χαραλαμπίδη, ή του εκάστοτε Χαραλαμπίδη. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, μιας και το μοναδικό γκολ του “Θρύλου” στην αναμέτρηση επετεύχθη με ένα μοναδικής εμπνεύσεως πέναλτι, μιας και ο ερυθρόλευκος παίκτης ήταν περίπου ένα μέτρο εκτός περιοχής όταν ανετράπη.
Ίσως έφταιγε η απουσία των κ. κ. Γενναίου και Σταματόγλου, μιας και δεν θα τους ήταν και τίποτα να σηκώσουν 2-3 φορές το σημαιάκι και να βγάλουν off side τους Γάλλους επιθετικούς. Και για αυτό θα κατηγορήσουμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε: πού τη στέλνεις την ομάδα, χωρίς μερικούς από τους βασικούς της παίκτες; Ξυπόλητη στα αγκάθια, σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση;

Πέρα από τις κακίες – μια πίκρα τη δικαιούμαι να τη βγάλω, ρε αδερφέ! - όσοι παρακολούθησαν σήμερα ΣΚΑΪ είδαν έναν εκπληκτικά κακό Ολυμπιακό, που υποτίμησε τη Σεντ Ετιέν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, και, εκτός από 3 καλές σέντρες, τις οποίες, όμως, εξουδετέρωσαν τελικά οι Γάλλοι, ο μόνος τρόπος με τον οποίον επεχείρησε να σκοράρει ήταν κάνοντας βουτιές εντός... γαλλικού εδάφους. Και, για να μην είμαστε και άδικοι με το διαιτητή, πόσες φορές μπορεί ένας άνθρωπος να διακρίνει τις υψηλού βαθμού δυσκολίας καταδύσεις; Μια ο Ντουντού, μια ο Ντιόγκο, μια ο Πατσατζόγλου, μια εγώ, μια εσύ, μια και ο Χατζηπετρής, ε, κάποιο θα δώσει!
Η αλήθεια είναι ότι φαντάζομαι πως ο Ολυμπιακός, ακόμη και τώρα, μπορεί να την πάρει την πρόκριση. Με το μυαλό στο κεφάλι – και στο ποδόσφαιρο – μπορεί να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία. Θα θέλαμε, όμως, και εμείς οι άσχετοι, να δούμε και λίγη μπάλα! Φτάνει το snorkelling.
Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού σε 40 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη, όμως ένα σχόλιο είναι απαραίτητο.
Για όσους δεν βλέπουν το παιχνίδι στον ΑΝΤ1, οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα και διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου, επειδή, σε ένα time out, οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν ποτήρια, μπουκάλια και ό,τι τους βρισκόταν πρόχειρο προς τους παίκτες του Ολυμπιακού.
Τη στιγμή που η διαφορά είναι στους 18 πόντους- εντάξει, χάνει η ΑΕΚ, αλλά θα συμβεί κι αυτό καμιά φορά- είναι δυνατόν να γίνονται επεισόδια; Και να κινδυνεύει η ΑΕΚ με μηδενισμό, με τιμωρία και με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια συμπεριφορά; Αφήστε, ρε παιδιά, την ομάδα σας να κάνει ό,τι μπορεί, σε αγωνιστικό επίπεδο, μήπως και ανατρέψει την άσχημη εικόνα και γυρίσει το παιχνίδι! Ρωτήστε κι εμάς, αν διακοπεί ο αγώνας, μόνο σε βάρος της ομάδας σας θα είναι!
Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της διακοπής ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, έκανε λόγο για προκλήσεις (από τους παίκτες του Ολυμπιακού;) που δέχθηκαν οι οπαδοί της ομάδας του, και στις οποίες αντέδρασαν. "Όταν ο ανεγκέφαλος προκαλείται, αντιδράει άσχημα", ανέφερε, και φαντάζομαι ότι δεν θα τον εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι οπαδοί της ΑΕΚ τον χαρακτηρισμό. Όσο και αν, πραγματικά, για να κάνεις τέτοιες φασαρίες, μάλλον κάπου γύρω σε αυτόν τον χαρακτηρισμό θα κινείσαι.
Δεν καταλαβαίνω σε ποιο επίπεδο πιστεύουν αυτοί οι "φίλαθλοι" ότι τέτοιες κινήσεις βοηθούν την ομάδα τους. Φαίνεται οι Έλληνες έχουμε χάσει οποιαδήποτε ευφυΐα είχαμε σε παλαιότερους καιρούς και μας έμεινε η καφρίλα.
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, βέβαια, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους φίλους - δημοσιογράφους και σχολιαστές - από την Αθήνα, οι οποίοι δεν βλέπουν "κανένα μέλλον" στο μπάσκετ ("ψάχνουμε σπόνσορες και τηλεοπτικά δικαιώματα όταν στα γήπεδά μας κυριαρχούν τέτοιες εικόνες" έλεγε ένας εκ των δύο σχολιαστών) να παρακολουθήσουν παιχνίδια στο βορρά. Εδώ, κύριοι, αγαπάμε τις ομάδες μας, και αγαπάμε τον αθλητισμό. Και, δυστυχώς για εσάς, φασαρίες δεν κάνουμε. Και όταν κάνουμε, αυτό που γίνεται εδώ είναι μηδαμινό σε σχέση με ό,τι γίνεται στην Αθήνα - σε αντίθεση, βέβαια, με την έκταση που παίρνει από τα δελτία ειδήσεών σας. Γιατί εδώ, έχουμε την ομάδα μας σε πρώτη θέση, και τις ομάδες περιφρούρησης σε περίοπτη θέση. Ο-μά-δες Πε-ρι-φρού-ρη-σης. Κοιτάξτε τον όρο στο λεξικό.

Άλλαξε ο Μανωλιός...

Στους πρώτους του ορισμούς για την ερχόμενη αγωνιστική προχώρησε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Γιαννόπουλος.
Αν αναρωτιέστε, ο "άρχων" του αγώνα Λάρισα - Άρης θα είναι ο κ. Βασίλης Παμπορίδης του συνδέσμου Κιλκίς. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Γυρίστε λίγο στο παρελθόν... Λίγο... όχι πολύ!

Αναλυτικά:

Λάρισα-Άρης

Διαιτητής: Παμπορίδης Β. ΣΔΠ Κιλκίς

Βοηθός: Γούκος Δ. ΣΔΠ Ηπείρου

Βοηθός: Βλάχος Κ. ΣΔΠ Γρεβενών

4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χ. ΣΔΠ Ηπείρου

Παρατηρητής: Βέλλιος Α. ΣΔΠ Ξάνθης

ΠΑΟΚ-Ηρακλής

Διαιτητής: Σπάθας Η. ΣΔΠ Πειραιά

Βοηθός: Φαντόπουλος Ν. ΣΔΠ Πειραιά

Βοηθός: Παπαδόπουλος Κ. ΣΔΠ Κοζάνης

4ος Διαιτητής: Μαζαράκος Η. ΣΔΠ Αρτας

Παρατηρητής: Μπριάκος Α. ΣΔΠ Ηπείρου

Ξάνθη-ΟΦΗ

Διαιτητής:Δαλούκας Γ. ΣΔΠ Θεσσαλίας

Βοηθός: Ευθυμιάδης Δ. ΣΔΠ Πιερίας

Βοηθός: Τρύφων Π. ΣΔΠ Δράμας

4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης Π. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Παρατηρητής: Σωμαρακάκης Φ. ΣΔΠ Αθηνών

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

Διαιτητής: Βασσάρας Κ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

Βοηθός: Ακρίβος Χ. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Παπαδόπουλος Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

4ος Διαιτητής: Γιαννόπουλος Γ. ΣΔΠ Αθηνών

Παρατηρητής: Μαζαράκης Γ. ΣΔΠ Κεφ/νίας

Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός

Διαιτητής: Κάκος Α. ΣΔΠ Κέρκυρας

Βοηθός: Δάλλας Κ. ΣΔΠ Ηπείρου

Βοηθός: Τάτσης Δ. ΣΔΠ Ηπείρου

4ος Διαιτητής: Σταυρίδης Ι. ΣΔΠ Πιερίας

Παρατηρητής: Παπαδάκος Σ. ΣΔΠ Λακωνίας

Θρασύβουλος-Πανθρακικός

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γ. ΣΔΠ Αχαΐας

Βοηθός: Σωτηρόπουλος Χ. ΣΔΠ Αχαΐας

Βοηθός: Μπαλτάς Χ. ΣΔΠ Αχαΐας

4ος Διαιτητής: Παππάς Α. ΣΔΠ Αθηνών

Παρατηρητής: Ντάουλας Δ. ΣΔΠ Αιτ/νίας

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Διαιτητής: Κύρκος Δ. ΣΔΠ Ηπείρου

Βοηθός: Καρσιώτης Μ. ΣΔΠ Κορίνθου

Βοηθός: Πάνου Γ. ΣΔΠ Αιτ/νίας

4ος Διαιτητής: Στυλιάρας Δ. ΣΔΠ Αιτ/νίας

Παρατηρητής: Καλύβας Δ. ΣΔΠ Βοιωτίας

Εργοτέλης-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Ντάκος Μ. ΣΔΠ Ξάνθης

Βοηθός: Ιωσηφόγλου Ν. ΣΔΠ Αθηνών

Βοηθός: Παπαχαραλάμπους Κ. ΣΔΠ Αθηνών

4ος Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. ΣΔΠ Αθηνών

Παρατηρητής: Σπυρόπουλος Ι. ΣΔΠ Φθιώτιδας

Πρόγραμμα Α1 - 19η Αγωνιστική

Με εμβόλιμη αγωνιστική - καθώς τη Κυριακή θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (Στο γήπεδο του Ελληνικού τελικά)- συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 Μπάσκετ.

Αναλυτικά την Τετάρτη 18 φεβρουαρίου θα γίνουν οι αγώνες

Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 15:45
AEK-Ολυμπιακός 15:45
Καβάλα-Αιγάλεω 16:00
Μαρούσι-Ολύμπια 17:00
Κολοσσός-Τρίκαλα 18:000
ΑΕΛ-Πανιώνιος 19:00

Την Πέμπτη, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πυλαίας στις 19.00.


Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Άρης είναι τα "σιγουράκια" αυτήν την εβδομάδα. Ο Πανελλήνιος, προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ της ήττας στην έδρα του από την ΑΕΚ, η οποία όμως θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό που ξεπέρασε γρήγορα τα στραβοπατήματα στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα και με ένα ροστερ αποδεκατισμένο, ελπίζει απλά σε μία νίκη γοήτρου απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ ζει μόνο για τα παιχνίδια με τον Άρη, καθώς δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός σε κανένα επίπεδο.

Η Καβάλα θέλει πάση θυσία τη νίκη για να κλειδώσει τη παραμονή της στη κατηγορία, απέναντι στο Αιγάλεω, που έδειξε ότι, όταν θέλει, μπορεί να κάνει άνετα τη ζημιά. Μαρούσι και Κολοσσός θα έχουν ένα φαινομενικά εύκολο έργο, ενώ αν χάσει ο Πανιώνιος θα είναι σίγουρα η έκπληξη της αγωνιστικής. Η ΑΕΛ δεν δείχνει ότι μπορεί να ανακάμψει και πλέον θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο.

Πάρτι στη Νέα Υόρκη

(Τρελός χορός, τούμπα στον αέρα, χαρτοπόλεμος και καραμούζες)
Παιάνες ηχήστε, σεραφείμ τραγουδήστε, οι Knicks κέρδισαν! Χρειάστηκαν, βέβαια, μια παράταση, αλλά σε κάποιον, λεει, έδιναν γάιδαρο και τον κοιτούσε στα δόντια! Σημειώνουμε, λοιπόν, το χθεσινό βράδυ στα ημερολόγιά μας για να γιορτάσουμε του χρόνου την επέτειο, και παραθέτουμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, έτσι για την ιστορία. Α, ναι, χθες ήταν η πρώτη αγωνιστική μετά το NBA All Star Game, και, εκτός από τη νίκη των Knicks, (που φαντάζομαι ότι επισκίασε όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα), εντυπωσιακή ήταν και η επικράτηση του Phoenix επί των Clippers με διαφορά 40 (!) πόντων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

Minesota – Washington: 103 – 111
Philadelphia – Indiana: 89 – 100
Charlotte – Orlando: 102 – 107 (παράταση) (κανονική διάρκεια: 95 – 95)
San Antonio – New York: 107 – 112 (παράταση) (κανονική διάρκεια: 102 – 102)
Milwaukee – Detroit: 92 – 86
New Orleans – Oklahoma City: 100 – 98
New Jersey – Houston: 88 – 114
LA Clippers – Phoenix: 100 – 140
Memphis – Utah: 99 – 117
Atlanta – LA Lakers: 83 – 96

ΑΝΑΤΟΛΗ

Atlantic (Νίκες – Ήττες)

Boston 44 11
Philadelphia 27 25
New Jersey 24 30
New York 22 31 (έχουμε ακόμη ελπίδες! ε??)
Toronto 21 34

Central (Νίκες – Ήττες)

Cleveland 40 11
Detroit 27 25
Milwaukee 27 29
Chicago 23 30
Indiana 22 33

Southeast (Νίκες – Ήττες)

Orlando 39 13
Atlanta 31 22
Miami 28 24
Charlotte 21 32
Washington 12 42

ΔΥΣΗ

Southwest (Νίκες – Ήττες)

San Antonio 35 17
Houston 33 21
New Orleans 31 20
Dallas 31 21
Memphis 15 38

Northwest (Νίκες – Ήττες)

Denver 36 17
Portland 32 20
Utah 31 23
Minnesota 17 35
Oklahoma City 13 41

Pacific (Νίκες – Ήττες)

LA Lakers 43 10
Phoenix 29 23
Golden State 19 35
LA Clippers 13 41
Sacramento 11 43

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Θα παίξει ή όχι ο Wright;


Αμφίβολη εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του Αμερικανού του Άρη Bracey Wright στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Wright κρίνεται ακόμη ανέτοιμος από το προπονητικό και ιατρικό τιμ των κίτρινων και το αν θα κάνει το φετινό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη στο ντέρμπι είναι κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Εκτός από το ότι είναι ανέτοιμος, ο Wright είναι και το νέο θύμα της κατάρας των τραυματισμών που κυνηγάει την ομάδα του Άρη, καθώς στην προπόνηση της Δευτέρας υπέστη ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς…
Αντίθετα με τον Wright, στη διάθεση του Andrea Mazzon θα είναι κανονικά ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στη μέση.
Στο μεταξύ, δηλώσεις σχετικά με το παιχνίδι της Πέμπτης έκαναν ο Νίκος Αργυρόπουλος και ο Λάζαρος Αγαδάκος.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με τους Έλληνες παίκτες που είναι στην ομάδα και το έχουν ζήσει να μας έχουν μιλήσει για τη σημασία του αλλά και τις ιδιαιτερότητες του», είπε ο Νίκος Αργυρόπουλος. «Θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στις κερκίδες από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτό και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε την νικηφόρα πορεία μας. Ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην 3η θέση που παραμένει ο βασικός μας στόχος».
Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Αγαδάκος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός παίκτης από αυτούς που θα αγωνιστούν την Πέμπτη ο οποίος έχει παίξει και στις δύο ομάδες, δήλωσε: «Ξέρουμε όλοι την σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού και τις ιδιαιτερότητες που έχει. Εμείς ωστόσο θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές μας εμφανίσεις και να προσθέσουμε μία ακόμη νίκη στην πορεία μας στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε τροχιά τρίτης θέσης και θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ως το τέλος της κανονικής περιόδου».
Ο Αγαδάκος αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πως οι παίκτες του Άρη είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα και πως θα κάνουν το καθήκον τους. «Προσωπικά έχω μια πολύ καλή παράδοση είτε ως παίκτης του ΠΑΟΚ είτε και ως του Άρη και θέλω να την συνεχίσω με μία ακόμη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

«Μας ειρωνευόταν ο Χαραλαμπίδης»

Στα Αθλητικά Νέα 98,7 και την Εκπομπή του Super 3 μίλησε ο τερματοφύλακας του Άρη Μιχάλης Σηφάκης. Ο νεαρός τερματοφύλακας, αναφερόμενος στο θέμα της διαιτησίας του κ. Χαραλαμπίδη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είπε πως το πρόβλημα δεν είχε να κάνει μόνο με τα σφυρίγματά του, αλλά και με την εν γένει συμπεριφορά του, καθώς ο Χαραλαμπίδης ειρωνευόταν τον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη όταν αυτοί διαμαρτύρονταν για τον καταλογισμό του πέναλτι. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως όσο και αν υπάρχει δικαίωση του Άρη από όλο τον κόσμο που είδε το παιχνίδι, το θέμα είναι πως χάθηκαν τρεις βαθμοί τους οποίους είχε ανάγκη η ομάδα.
Ο Σηφάκης ανέφερε πως πλέον όλοι μέσα στην ομάδα είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα και πως όλοι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στο να κατακτήσουν την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Είπε μάλιστα πως περιμένει ότι η υποστήριξη που θα έχει η ομάδα από τον κόσμο της θα είναι και πάλι δυναμική. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «οι παίκτες νιώθουν τους οπαδούς μαζί τους ακόμα και όταν δεν τους δίνονται εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες».
Για την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα ο τερματοφύλακας της ομάδας δήλωσε πως «αυτό που λείπει είναι ένα-δύο καλά αποτελέσματα, τα οποία δεν ήρθαν. Αν είχαν έρθει τώρα θα μιλούσαμε σε εντελώς διαφορετική βάση. Όμως ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και πιστεύω πως στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουν στη Λάρισα».
Αναφερόμενος στον εαυτό του και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ο Σηφάκης δήλωσε πως μετά τον Ολυμπιακό επέλεξε τον Άρη γιατί «είναι μια μεγάλη ομάδα που αγωνιζόταν στην Ευρώπη. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Άρη και εύχομαι στο διάστημα αυτό να δω πολλές διακρίσεις και επιτυχίες με την ομάδα». Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το τι έχει αλλάξει στην ομάδα μετά την έλευση του Μαζίνιο, είπε πως ο νέος προπονητής «έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα που ήταν και το μεγάλο πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς».
Κλείνοντας, δήλωσε πως «ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, κάθε Κυριακή οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο μόνο για τη νίκη και ο μεγάλος αντίπαλος είναι ο «κακός» εαυτός τους. Από την άλλη, ο καλός Άρης μπορεί να κερδίσει τους πάντες, ακόμα και μια κακή διαιτησία».

Νέος "αρχηγός" στην ΚΕΔ

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έπειτα από τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Τα μέλη του δ.σ. κατέληξαν στο όνομα του κ. Γιαννόπουλου ομόφωνα, κι έπειτα από την παραίτηση του κ. Ψυχομάνη, την οποία ζήτησε και έλαβε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.
Ας του ευχηθούμε, σιδεροκέφαλος, και με τα μυαλά μες στο κεφάλι, παρακαλούμε. Για το καλό του ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση και του ελληνικού αθλητισμού. Γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας.

"Κάντε και κανένα φάουλ"

Ο άνθρωπος που έκανε τον σχεδιασμό της φετινής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος. Γιατί πραγματικά αυτά που συμβαίνουν φέτος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχουν προηγούμενο. Και δεν εννοούμε τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα και τον Δρόσο που αποφάσισε να γίνει Πανελούδης στη θέση του Πανελούδη και παίζει τα γνωστά στους Παοκτσήδες κολπάκια «τη μια μέρα είμαι πρόεδρος, την άλλη παραιτούμαι, αλλά μετά το μετανιώνω και είμαι ξανά πρόεδρος, αλλά μέσα σε όλα αυτά δεν πληρώνω».
Εννοούμε περιστατικά όπως το πρόσφατο ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρμαρινό και τον Βασίλη Σίμτσακ. Σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες και τα διάφορα sites, ο Σίμτσακ δέχτηκε μια ακούσια αγκωνιά από τον Μαρμαρινό και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μώλωπας κάτω ακριβώς από το αριστερό του μάτι. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο Μαρμαρινός λίγο αργότερα είχε «φραστικό επεισόδιο» με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Καλαφατάκη και για το λόγο αυτό αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα με το Αιγάλεω.
Αυτό το οποίο δεν γράφτηκε πουθενά είναι πως ο Μαρμαρινός χτύπησε τον Σίμτσακ επειδή είχε εκνευριστεί γιατί δεν του δόθηκαν κάποια φάουλ στο οικογενειακό διπλό που έγινε σε εκείνη την προπόνηση του ΠΑΟΚ. Όπως επίσης δεν έχει γραφτεί πουθενά ότι ο Μαρμαρινός και ο Τομάσεβιτς βρίσκονται διαρκώς σε κόντρα μεταξύ τους από την αρχή της χρονιάς. Και μάλιστα λέγεται πως σε κάθε προπόνηση πέφτει και αρκετό ξύλο, «στο πλαίσιο του παιχνιδιού» για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Αυτό που είναι πραγματικά αστείο στην όλη υπόθεση, είναι πως ο Μαρμαρινός και ο Τομάσεβιτς είναι οι δύο νέοι αρχηγοί της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ μετά από την αποχώρηση του Βασιλειάδη. Οι δύο παίκτες δηλαδή που θεωρητικά είναι υπεύθυνοι για να κρατάνε την ομάδα ενωμένη (ειδικά τώρα που αντιμετωπίζει τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά προβλήματα) είναι οι πρώτοι που πλακώνονται μεταξύ τους σχεδόν καθημερινά. Και μετά αφήνουν τον καημένο τον Γιώργο Καλαφατάκη να τους παρακαλάει να κάνουν και κανένα φάουλ στον Βούισιτς ο οποίος πραγματικά έκανε ό,τι ήθελε στο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού…

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Τρώνε... πόρτα

Χρειάστηκε να έρθουν τα πάνω κάτω και να ανατριχιάσει το σύμπαν για να αποφασίσει ο κ. Γιώργος Ψυχομάνης να δει την πόρτα της εξόδου από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Ή, μάλλον, για να το πούμε καλύτερα, χρειάστηκε να αλλάξει πρόεδρο η ΕΠΟ, ίσως, για να κινηθεί κάτι. Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ζήτησε, τόσο από τον κ. Ψυχομάνη, όσο και από τον υπεύθυνο για τον ορισμό των διαιτητών στη Β' και Γ" εθνική κατηγορία, κ. Μανόλη Παπατριανταφύλλου, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Τώρα αναμένεται το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για να συζητηθεί το αν θα γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις, καθώς και το ποιοι θα αντικαταστήσουν εκείνους που φεύγουν.
Στην αποχώρηση του κ. Ψυχομάνη από το θώκο του, πάντως, συμφωνούσαν σχεδόν όλες οι ομάδες - γεγονός που μας κάνει να απορούμε ακριβώς γιατί συνέχιζε να βρίσκεται... δεμένος στην καρέκλα του μέχρι σήμερα.

Μιλώντας για την παραίτηση του κ. Ψυχομάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικά Νέα 98,7" ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, εξέφρασε την ικανοποίησή του και ανέφερε τα παρακάτω (όπως τα απομαγνητοφώνησε για χάρη όλων το www.sport24.gr):

"Δεν είναι η πρώτη φορά που αδικείται ο Αρης σε κάποιο παιχνίδι. Αυτό έχει γίνει σε πολλούς αγώνες. Όμως κόντρα στον Ολυμπιακό έγιναν τα μεγαλύτερα λάθη. Είναι πάνω από δέκα οι φάσεις που υπήρξαν σφυρίγματα σε βάρος μας. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω την περίπτωση πέναλτι με τον Βλοντάρτσικ, με την οποία δεν είδα να ασχολείται κανείς".
"Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης 'μέτρησε' γιατί ήταν σοβαρή και έγινε από μια ομάδα, που δεν βγάζει κάθε μέρα ανακοινώσεις. Το προηγούμενο Σάββατο οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα για μας, ενώ εφόσον ισχύει η πληροφορία περί παραίτησης του κ. Ψυχομάνη σήμερα οι καμπάνες χτυπάνε χαρμόσυνα για μας".
"Προσπαθούμε να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Ακολουθεί ένας σημαντικός αγώνας στη Λάρισα, μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Και στο παιχνίδι αυτό θα κατέβουμε με αυτό το σκεπτικό. Αν είμαστε καλοί όλα γίνονται".

NBA All Star Game

Σαββατοκύριακο All Star Game ήταν αυτό που πέρασε για το ΝΒΑ. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχουν θέση οι λέξεις αλλά οι εικόνες, και για το λόγο αυτό παραθέτουμε σχετικό βίντεο από το YouTube, για να δείτε κι εσείς τι χάνουμε που ζούμε εδώ.
Για την ιστορία, η Δύση κέρδισε την Ανατολή, με σκορ 146- 119, ενώ Kobe Bryant και Shaquille O’Neal μοιράστηκαν τον τίτλο του MVP.
Απολαύστε τους

Ποιοι παραπέμπονται

Σαββατοκύριακο «κόλαση» ήταν αυτό που πέρασε για τη διαιτησία (μη σοκάρεστε τόσο πολύ, ναι, έγιναν μερικά λαθάκια, το ξέρω ότι κανείς δεν το παρατήρησε!).
Οι περισσότερες «καμπάνες» έπεσαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, όπου… μόνο το γκαζόν δεν παραπέμφθηκε! Πιο συγκεκριμένα, στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ παραπέμπονται οι βοηθοί Γενναίος και Σταματόγλου, οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 5 από τον παρατηρητή, Σίπκα. Ο οποίος, με τη σειρά του τίθεται στη διάθεση της ΚΕΔ. Στη διάθεση της ΚΕΔ, τέθηκε και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ν. Χαραλαμπίδης. Με λίγα λόγια… μόνο ο τέταρτος τη γλίτωσε!
Την ίδια στιγμή, στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ παραπέμφθηκε ο διαιτητής Χ. Ζωγράφος του αγώνα ΟΦΗ- Αστέρα Τρίπολης, καθώς βαθμολογήθηκε με 5, βαθμολογία που έλαβε και ο διαιτητής Κωνσταντινέας του αγώνα Πανιώνιος – Εργοτέλης, και φυσικά παραπέμπεται επίσης.
Πληροφοριακά, και επειδή ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τη διαιτησία του κ. Κάκου, ο Κάκος βαθμολογήθηκε με 7,40 από τον παρατηρητή για το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Αυτό θα πει ποδόσφαιρο

Κι εκεί που νομίζαμε ότι, κυριακάτικα, θα μας έπαιρνε ο ύπνος από τις 9, με τη βοήθεια του πολύ βαρετού παιχνιδιού (Ηρακλής – Παναθηναϊκός) που, για χάρη της ιδιοτροπίας μας, καθίσαμε και παρακολουθήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος, ήρθε το παιχνίδι της Ίντερ με τη Μίλαν και θυμηθήκαμε γιατί εξ αρχής υπάρχει αυτό το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.
Όχι ότι όλα ήταν τέλεια στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Μίλαν. Τουλάχιστον, όμως, είδαμε καλό ποδόσφαιρο. Γρήγορο, με φάσεις, με πάθος, με τεχνική. Και, παρότι ο διαιτητής σε κάποιες φάσεις... πετούσε αετό, και ας ήταν ο τρανός Ροσέτι, και ο Ιντσάγκι διαμαρτυρόταν κάθε φορά που του δινόταν κάτι – μεγάλος παίκτης, δεν λέω, αλλά πολλή γκρίνια! - τουλάχιστον είδαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.
Τελικά κέρδισε η Ίντερ, με σκορ 2-1, και διεύρυνε τη διαφορά της, αφήνοντας 9 βαθμούς πίσω τη Γιουβέντους και 11 βαθμούς τη Μίλαν, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Μίλαν δικαίως διαμαρτύρεται για το πρώτο γκολ του Αντριάνο, ο οποίος έπειτα από καταπληκτική σέντρα του Μαϊκόν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δυστυχώς, όμως, στην προσπάθειά του να ευστοχήσει πήρε λίγη βοήθεια από το δεξί του χέρι. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με γκολ του Στάνκοβιτς. Η είσοδος, στο ημίχρονο, του Ιντσάγκι στη θέση του Ντέιβιντ Μπέκαμ έδωσε άλλη πνοή στους φιλοξενούμενους, και τους έκανε πολύ επικίνδυνους. Τους έδωσε και ένα δεύτερο λόγο να φωνάζουν, μιας και ο Ιντσάγκι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κρίστιαν Κίβου, ωστόσο Ροσέτι και βοηθός δεν είδαν τίποτα το επιλήψιμο.

Ατύχημα με φίλαθλο της Τζένοα
Πάντως, η χθεσινή αγωνιστική στην Ιταλία σημαδεύτηκε από ένα τραγικό συμβάν. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στη Τζένοα και τη Φιορεντίνα, εξαγριωμένοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκαν στο λεωφορείο που μετέφερε τους “βιόλα”, πετώντας πέτρες και μπουκάλια. Στον πανικό που προκλήθηκε ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με τις πίσω ρόδες έναν φίλαθλο της Τζένοα. Μάλιστα, ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε το τι έγινε, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει για πολλά μέτρα, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Αστυνομικός που ήταν παρών στο ατύχημα ανέφερε πως “εάν σωθεί, θα πρόκειται για θαύμα”.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Το φάρμακο κατά της αϋπνίας

Έπειτα από έρευνες πολλών ετών η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κατάφερε επιτέλους να βρει το φάρμακο κατά της αϋπνίας. Και όπως πολλές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ιστορία αυτού του κόσμου, έτσι κι αυτή έγινε κατά λάθος.
Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τον αθλητισμό με τον οποίο ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο σε αυτό εδώ το blog. Κι όμως. Όποιος είχε την ατυχία να δει (ή έστω να προσπαθήσει να δει) τον αγώνα ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό, καταλαβαίνει απόλυτα αυτό που λέμε.
Μπορώ να πω ότι ήταν ένα από τα πιο βαρετά παιχνίδια ποδοσφαίρου που έχω δει στη ζωή μου. Και όλοι ξέρουμε πως όσοι παρακολουθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν δει πολλά βαρετά παιχνίδια.
Το ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα είναι πως βρέθηκαν περίπου 7 χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι πλήρωσαν εισιτήριο (ανάμεσά τους φυσικά και οι φίλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι έκαναν και ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων πήγαινε- έλα) για να δουν 22 ποδοσφαιριστές να περιφέρονται άσκοπα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ολοκληρώνουν έναν αγώνα 90 λεπτών στον οποίο έγιναν συνολικά 10 σουτ (το ένα χειρότερο από το άλλο).
Αν πάντως υπάρχει μια ομάδα η οποία έφτασε πιο κοντά στο να σκοράρει και να πάρει το παιχνίδι, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διαμαρτύρεται για την ακύρωση ως offside του γκολ που πέτυχε ο Μάντζιος αλλά και τον μη καταλογισμό πέναλτι σε πεντακάθαρο χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή ο Παπαζαχαρίας.
Το μόνο παρήγορο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο αρχίζει το παιχνίδι της Ίντερ με τη Μίλαν και επιτέλους θα δούμε και λίγη καλή μπάλα. Γιατί από το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά…

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τη διαιτησία

Σήμερα το απόγευμα η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τη διαιτησία του σαββατιάτικου αγώνα Ολυμπιακός - Άρης:

"Χτες στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη διαιτησία των Χαραλαμπίδη, Γενναίου και Σταματόγλου έπεσαν πια οι μάσκες και φάνηκε ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο του σάπιου κατεστημένου.

Ο Αρης έπεσε θύμα των ίδιων ανθρώπων, οι οποίοι αφού βρέθηκαν επί τούτου στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας κατά καιρούς ξεπλήρωσαν γραμμάτια (Χαραλαμπίδης πέρυσι στο Ατρόμητος-Αρης, Γενναίος πάμπολλες φορές με τελευταίο κρούσμα το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ).

Η τελευταία πράξη αυτής της κωμωδίας που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε να επιβεβαιώσει όλα όσα τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ Αρης προσπάθησε πολλάκις να καταγγείλει.

Αναρωτιόμαστε αν ο Ολυμπιακός, που πραγματικά διαθέτει μια μεγάλη ομάδα, έχει την ανάγκη αυτής της εξόφθαλμης διαιτητικής σφαγής.

* Είναι επίδειξη δύναμης του συστήματος;
* Είναι μήνυμα προς όσους δεν σκύβουν το κεφάλι ότι πρέπει να ενσωματωθούν;
* Πρέπει να ευνοηθούν οι ημέτεροι και να αποκλειστούν οι αντιδρώντες από τα πλέι οφς, ώστε να οδηγηθούν σε αγωνιστικό και οικονομικό μαρασμό;

Αυτά τα ερωτήματα πλανώνται σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο ίδιος ο Ολυμπιακός είναι δυνατόν να μην θεωρεί ότι μέσα στο παιχνίδι υπάρχει και η αποτυχία.

Γεγονός όμως είναι ότι πρέπει να αλλάξουν όλα κι όχι απλώς μόνο κάτι.

* Να σταματήσουν όσοι εξόφθαλμα αδικούν και επιβραβεύονται με το να γίνονται διεθνείς ή να βαθμολογούνται με τρόπο που να μην κινδυνεύουν να σταματήσουν να διαιτητεύουν.
* Να αφαιρεθεί σ΄αυτή τη διαιτητική τριάδα το δικαίωμα να ξανασφυρίξει σε οποιοδήποτε παιχνίδι για να επιβεβαιωθεί η βούληση όλων να παίξουμε επιτέλους ποδόσφαιρο.
* Και τέλος να αλλάξει άμεσα η ΚΕΔ η οποία τους ορίζει και η νέα που θα προκύψει να στείλει όλους τους ανίκανους και επικίνδυνους στο σπίτι τους, άμεσα, πριν διασαλευτεί κι άλλο το πρωτάθλημα.

Δεν αισθανόμαστε δικαιωμένοι για όσα κατά καιρούς είπαμε, παρ’ όλο που οι αμυντικοί μηχανισμοί αυτού του σάπιου καταστημένου μας απαξίωσαν, χαρακτηρίζοντάς μας γραφικούς, που θέλουν να καλύψουν προσωπικές αδυναμίες με καταγγελίες. Και δεν αισθανόμαστε δικαιωμένοι επειδή αγαπούμε το ποδόσφαιρο και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν όλα.

Περιμένουμε από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, τον οποίο περιβάλαμε με εμπιστοσύνη, να επιβεβαιώσει την επιλογή μας.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ"

Ανατροπή αλά Fiorentina

Για περίπου μία ώρα πήγε η ψυχή μας (εντάξει, η ψυχή ΜΟΥ) στην Κούλουρη. Κι αυτό γιατί βλέπαμε τη Fiorentina να χάνει με 1-0, μετά με 2-0 και μετά, εκεί που λέγαμε ότι τώρα θα γίνει η αντεπίθεση, όχι, τώρα θα γίνει η αντεπίθεση, γίνεται ξαφνικά το 3-0 για τη Genoa, και μας (εντάξει, ΜΟΥ) ήρθε ανακοπή! Οπαδός της Fiorentina, γαρ, για όποιον δεν το κατάλαβε.
Fiorentina και Genoa βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, και με μία νίκη η Genoa θα περνούσε μπροστά και θα έπαιρνε προβάδισμα στον αγώνα για το Champions League (που διαβάζεται Λιγκ και όχι Λινκ!).
Τα γκολ της Genoa έβαλαν οι Thiago Motta, Paladino και Milito (σας ακούγεται γνωστός, ε; Δεν είναι ο Gabriel Milito της Barcelona, αλλά ο Diego Milito που έπαιζε στη Zaragoza, τότε με το ωραίο «ρε ποιος Ayala, και ποιος Milito…»), και είχαν δώσει μια σχετική σιγουριά στη Genoa, η οποία, μάλιστα, έπαιζε με 10 παίκτες από το 30’, έπειτα από αποβολή του Biava.
(Ευτυχώς) όμως, ο Adrian Mutu δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η ανατροπή ξεκίνησε περίπου μισή ώρα πριν από το τέλος του αγώνα, όταν ο Ρουμάνος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το σκορ 3-1. Δεν πέρασε πολλή ώρα, και ο Mutu ξαναχτύπησε, κάνοντας το σκορ 3-2, και τελικά, με ρουμανικό χατ τρικ το σκορ έγινε – και παρέμεινε – 3-3 .
Ήρθε κι εμένα η καρδιά μου στη θέση της, αλλά παρέμεινε και η Fiorentina στην 4η θέση, με 42 βαθμούς και τη Genoa να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, με 41 βαθμούς.

Αποτέλεσμα – σοκ για τη Juventus, η οποία ήρθε τελικά ισόπαλη με τη Sampdoria με σκορ 1-1 μέσα στο Τορίνο. Η Sampdoria μάλιστα προηγήθηκε, με γκολ που πέτυχε ο Pazzini, αλλά η Juve ισοφάρισε, με τον Amauri να βρίσκει και πάλι το στόχο έπειτα από 56 ημέρες.
Την ίδια στιγμή, στραπάτσο για τη Roma, η οποία έχασε με σκορ 3-0 από την Atalanta. Τα δύο παιχνίδια του Σαββάτου, Lazzio – Torino και Napoli – Bologna έληξαν ισόπαλα με σκορ 1-1, ενώ σήμερα το βράδυ παίζουν Inter και Milan, παιχνίδι που δεν θα χάσουμε!

Η απορία του Μιχάλη

Όταν ο κ. Χαραλαμπίδης σφύριξε το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, στο αλήστου μνήμης χθεσινοβραδινό παιχνίδι, ο Μιχάλης Σηφάκης βγήκε από τα ρούχα του.
“Γιατί παίζουμε; Πες μας γιατί παίζουμε!”, έλεγε και ξαναέλεγε στο διαιτητή, σε ένα ξέσπασμα που εξέφραζε με λόγια τις σκέψεις και την αγανάκτηση πολλών Ελλήνων – και δη Αρειανών – φιλάθλων που έχουν περάσει είτε από το Καραϊσκάκη, είτε από άλλα εξίσου προφυλαγμένα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας. Και μάλιστα, όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι που δεν ήταν από εκείνα που λέμε ότι ο Ολυμπιακός “οπωσδήποτε, πάση θυσία, πρέπει να κερδίσει” - η ελληνική πραγματικότητα μας έχει φέρει σε τέτοιο σημείο που κάποιες ομάδες αυτά τα “must win” παιχνίδια τα έχουν εξ αρχής σημειωμένα ως χαμένα στο μπλοκάκι τους. Το παιχνίδι αυτό φαίνεται ότι ήταν απλά “δώρο” του κ. Χαραλαμπίδη στον αιώνιο πρωταθλητή. Ίσως για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Γιατί παίζουμε;
Αναρωτιέμαι πόσοι παίκτες, παράγοντες, αλλά και φίλαθλοι και λοιποί περιφερειακοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα. Όταν όλοι γυρίζουν και πανηγυρίζουν γύρω από φήμες και ψιθύρους ότι “το πρωτάθλημα δίνεται τον Αύγουστο”, “το κύπελλο πωλείται σε εκείνον που δίνει τα περισσότερα”, “η Ευρώπη κανονίζεται 'μεταξύ μας'” και ο όρος “απόλυτος άρχων του παιχνιδιού” έχει λάβει ένα νέο, καθ' όλα άσχετο με τη ροή και την ισορροπία του παιχνιδιού, νόημα.
Βέβαια, ο Μιχάλης Σηφάκης “κιτρινίστηκε” για την αναίδειά του προς το διαιτητή. Γιατί είναι αναίδεια, τη σήμερον ημέρα και στη σημερινή Ελλάδα, να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις. Λες και δεν ξέρεις την απάντηση, Μιχάλη μου: παίζεις ως κομπάρσος, σε μια ταινία φαρσοκωμωδία, που γυρίστηκε μόνο για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και να πάρουν τους μισθούς και τα Όσκαρ τους οι βασικοί πρωταγωνιστές. Ίσως θα έπρεπε να έχεις οσμιστεί κάποια από αυτά τα “φαινόμενα” όσο ήσουν παίκτης του Ολυμπιακού. Τώρα βιώνεις και την άλλη, τη... σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, και δικαίως εξίστασαι.
Περαστικά μας

Ανακοίνωση... δηλητήριο!

Πανιώνιος - Εργοτέλης 0-0
Το αποτέλεσμα, προφανώς, δεν ικανοποίησε τους οπαδούς του Πανιωνίου, οι οποίοι αποδοκίμασαν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας μετά το τέλος του αγώνα.
Επειδή σε όλους κάτι δεν αρέσει, η συπεριφορά αυτή των φιλάθλων δυσαρέστησε τη διοίκηση του Πανιωνίου, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση.
Εξέδωσε, λοιπόν, μια άκρως ειρωνική ανακοίνωση, στην οποία απλά... δεν χωράνε σχόλια. Την παραθέτουμε ως έχει:

"Μετά τον διαγωνισμό που θεσπίστηκε για παιδιά 10-14 ετών που θα ακολουθούν την αποστολή του Πανιωνίου πριν από τους εντός έδρας αγώνες, η ΠΑΕ Πανιώνιος πρωτοπορεί και θεσπίζει νέο διαγωνισμό.

Αυτός ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά παιδάκια 15-55 ετών. Θα δίνεται η δυνατότητα, έπειτα από κάθε εντός έδρας αγώνα που ο Πανιώνιος δεν έχει κερδίσει, οι ενδιαφερόμενοι αντί να περιμένουν τους ποδοσφαιριστές στο δρόμο κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, να τους προπηλακίζουν μέσα στη φυσούνα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Μάλιστα, μετά το πέρας του προπηλακισμού, η ΠΑΕ Πανιώνιος θα χορηγεί εντελώς δωρεάν DVD με τις στιγμές του προπηλακισμού για το προσωπικό τους αρχείο. Τέλος, θα μπορούν χρησιμοποιώντας το DVD και τις μοναδικές αυτές στιγμές Πανιώνιας διαφορετικότητας, να εκπαιδεύσουν νέους Πανιώνιους φιλάθλους".

Θρίλερ στο Αιγάλεω

Μεγάλο ματς έγινε στο Αιγάλεω, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε με 78-74 του ΠΑΟΚ στην παράταση (66-66 κ.α.) και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ (που μετά την αποχώρηση των Βασιλειάδη και Μουλαομέροβιτς -παραδόξως για πολλούς, καθόλου παραδόξως για άλλους- αποδίδει πολύ καλύτερα) έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, στηριζόμενος στους Ντιαρά, Τομάσεβιτς, Τζόνσεν και Γκρέγκορι. Ωστόσο δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με περισσότερους από 10 πόντους και έτσι το Αιγάλεω με μια αντεπίθεση κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ και με πρωταγωνιστές τους Μαγκουνή, ΜακΓκραθ και Καλλινικίδη να ισοφαρίσει σε 61-61 στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Έκτοτε το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο και όλα έδειχναν ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.
Με ένα λέι απ του Γκάμπρανς (το οποίο κόπηκε αντικανονικά) το Αιγάλεω προηγήθηκε με 66-64 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ο Μπρίτον Τζόνσεν με μια απίστευτη προσπάθεια για δύο πόντους εκτός ισορροπίας στην εκπνοή του αγώνα έστειλε το ματς στην παράταση (66-66). Το παιχνίδι συνέχισε να κρέμεται από μια κλωστή καθώς καμία από τις 2 ομάδες δεν μπορούσε να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα και τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα όταν ο Γκρέγκορι δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε ελεύθερο σουτ για τρεις πόντους (και ενώ το Αιγάλεω ήταν μπροστά στο σκορ με 76-74). Εν συνεχεία ο Καλλινικίδης σφράγισε τη νίκη του Αιγάλεω με δύο ελεύθερες βολές για να γραφτεί το τελικό 78-74.

Οι υπόλοιποι αγώνες
Στους υπόλοιπους χθεσινούς αγώνες της 18ης αγωνιστικής της Α1, ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ εύκολα στο Σ.Ε.Φ. την Καβάλα με 90-68, ενώ η Α.Ε.Λ. ηττήθηκε στη Λάρισα από το Μαρούσι με 76-87. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον Κολοσσό και των Τρικάλων με τον Παναθηναϊκό.

Το “δώρο” του μπαρμπα- Γιώργου


Το ότι ο Γιώργος Κολτσίδας δεν... παιζόταν όσο φυλούσε τα μετόπισθεν του Άρη ως παίκτης εν ενεργεία, το ένιωσαν στο πετσί τους πολλοί ποδοσφαιριστές αντίπαλων ομάδων. Το ότι δεν... παίζεται και ως τεχνικός διευθυντής, όμως, το διαπίστωσαν χθες το βράδυ και οι τρεις “άρχοντες” του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Άρης. Έξαλος ο “μπαρμπα- Γιώργος”, όπως χαϊδευτικά τον φωνάζουν οι φίλαθλοι των κιτρίνων, από τη σφαγή του Άρη από τη διαιτησία μπήκε στα αποδυτήρια του “Γ. Καραϊσκάκης” και δώρισε στους διαιτητές... μπανάνες, τις οποίες συνόδευσε και με τους κατάλληλους χαρακτηρισμούς.
Έτσι, γιατί όπως τότε που μόνο... “επί τας” περνούσε κανείς από το χώρο που φύλαγε ο Γιώργος Κολτσίδας, έτσι και τώρα δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Έχασε έδαφος ο Πανελλήνιος

Περίοδο κρίσης φαίνεται πως περνάει η ομάδα του Πανελληνίου η οποία ηττήθηκε στην έδρα της από την ιδιαίτερα αδύναμη φέτος ΑΕΚ με 74-82. Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ, που πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα ο Πανελλήνιος απέκτησε συγκάτοικο στην τρίτη θέση τον Άρη. Ωστόσο η ομάδα του Ηλία Ζούρου διατηρεί το πλεονέκτημα καθώς έχει καλύτερη διαφορά πόντων από τον Άρη στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Κορυφαίοι για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν ο Ούγγρος Ιστβαν Νέμεθ (ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και τρία πολύ καθοριστικά τρίποντα στην τελευταία περίοδο), ο Περικλής Δορκοφίκης (15 πόντοι) και ο Χρήστος Ταπούτος (11πόντοι). Από την πλευρά του Πανελληνίου ξεχώρισαν οι Γκράντι (με 18 πόντους) και Ραντένοβιτς (με 14 πόντους).

Κρυπτονίτης - Σούπερμαν 1-0

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων του All Star Game του NBA ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε: συγκλονιστικός. Με μια καταπληκτική εμφάνιση ο Nate Robinson “έκλεψε” τον τίτλο μέσα από τα χέρια του περσινού νικητή, Dwight Howard, αφού συγκέντρωσε το 52% των ψήφων των θεατών. O μικροσκοπικός guard των New York Knicks (έχει ύψος μόλις 1,75μ.), ντυμένος με ολοπράσινη στολή της ομάδας του “Μεγάλου Μήλου”, αποδείχθηκε ο τέλειος... κρυπτονίτης για τον Howard, ο οποίος, τόσο φέτος, όσο και πέρσι, εμφανίστηκε με αμφίεση... superman.
Τα λόγια, βέβαια, είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν το θέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός καρφωμάτων του ΝΒΑ, οπότε παραθέτουμε βίντεο από το YouTube, για να δείτε από μόνοι σας. Εξάλλου, χρειάζομαι λίγο χρόνο για να πανηγυρίσω (και να πιστέψω ότι οι Knicks κέρδισαν κάτι! Ξεσυνήθισα τον τελευταίο καιρό!).

Πήρε φόρα...

Μια ομάδα που, αν την υποτιμήσεις, έχασες, αποδεικνύει πως είναι ο Άρης στο βόλεϊ, αφού, δέκα μέρες μετά τη νίκη του απέναντι στον Ηρακλή, πέρασε νικηφόρα και από το γήπεδο του Ρέντη, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με σκορ 1-3 και κάνοντας πια πολύ δύσκολη την κατάσταση για τους ερυθρόλευκους, στο κυνήγι της κορυφής.
Οι κίτρινοι βρίσκονταν σε πολύ καλή μέρα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αδυναμία της ομάδας του Πειραιά να σταθεί όρθια απέναντί τους, πήραν τους τρεις βαθμούς και προχωράνε ολοταχώς για την τετράδα. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός φάνηκε σαφώς επηρεασμένος από την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο μέσα στην εβδομάδα, και “παραδόθηκε” στην πίεση των παικτών του Άρη.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ξέφυγε στην κορυφή με έξι βαθμούς από το δεύτερο Ολυμπιακό, η Λαμία πήρε τη νίκη με 3-0 κόντρα στο Μίλωνα και παραμένει μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Ηρακλή στην πέμπτη θέση, ενώ ο Πάοκ χρειάστηκε να φτάσει στο tie break για να κερδίσει την ΕΑ Πατρών με σκορ 3-2, παρόλο που κέρδισε τα 2 πρώτα σετ.
Σήμερα (Κυριακή) πραγματοποιείται ο αγώνας Ηρακλής – ΑΟ Κηφισιάς, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Φοίνικας Σύρου- Απόλλων Καλαμαριάς.

Άρης-Ολύμπια Λάρισας: 62-46

Με τον Spencer Nelson να είναι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε πολύ καλή μέρα, ο Άρης κέρδισε στο Αλεξάνδρειο την Ολύμπια Λάρισας με 62-46 σε έναν αγώνα ο οποίος ήταν αν μη τι άλλο πολύ παράξενος για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ΄ αρχήν ο γηπεδούχος Άρης παρουσιάστηκε με σύνθεση ανάγκης. Με τους Τσαλδάρη, Σκορδίλη, Gavel και Wright να είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού (οι τρεις πρώτοι) και ανετοιμότητας (ο Wright), τον Σάββα Ηλιάδη να επιστρέφει από τραυματισμό, τον Kee-Kee Clark να αγωνίζεται με πρόβλημα στο γόνατο (τενοντίτιδα) ο Άρης είχε σημαντικό πρόβλημα στην περιφέρεια. Από την άλλη η Ολύμπια ήρθε στη Θεσσαλονίκη αυθημερόν και με τις φήμες περί οικονομικών προβλημάτων και αποχωρήσεων παικτών να επισκιάζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Η αναμέτρηση ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερη, καθώς στην Ολύμπια αγωνίζεται ο μέχρι πέρσι αρχηγός του Άρη Terrel Castle, ο οποίος μάλιστα πριν από το τζάμπολ παρέλαβε ειδικές τιμητικές πλακέτες από τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, αλλά και από τον Super 3 ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην ομάδα.
Τα πράγματα έγινα μάλιστα ακόμα πιο περίεργα με την έναρξη του αγώνα, καθώς ο προπονητής του Άρη, Andrea Mazzon επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη τόσο στην Ολύμπια όσο και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο. Στην αρχική πεντάδα του Άρη υπήρχαν 4 παίκτες με ύψος πάνω από 2 μέτρα και πιο συγκεκριμένα οι Betts, Μπάρλος, Nelson (που για ακόμη μια φορά αγωνίστηκε σε θέση 3), αλλά και ο νεαρός Κώστας Παπανικολάου (στη θέση 2) ο οποίος όλη τη χρονιά είχε πολύ μικρή συμμετοχή.
Πάντως το κόλπο του Mazzon δεν έπιασε και η Ολύμπια κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 9-20! Το γεγονός αυτό μάλλον αφύπνισε τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι από την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο (με πρωταγωνιστή μάλιστα τον Κώστα Παπανικολάου) και κατάφεραν όχι απλά να πλησιάσουν στο σκορ αλλά και να πάρουν το προβάδισμα με 30-28 στο τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κατάφερε να συνεχίσει τις εντυπωσιακές του επιδόσεις στην άμυνα, ενώ με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Nelson, Clark αλλά και Αργυρόπουλο ανέβασε τη διαφορά στους δεκατρείς πόντους κλείνοντας την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 50-37. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Άρης εξακολουθώντας να παίζει υποδειγματική άμυνα (και με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει καταπληκτική δουλειά αποδεικνύοντας πως μάλλον του αξίζει να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής) έκλεισε το ματς με 62-46.
Τα στατιστικά του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/onlinegamegsd.asp?game=121

Δηλώσεις προπονητών και παικτών
Andrea Mazzon:
"Σαν ομάδα συναντήσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο –από τις 10 Ιανουαρίου σχεδόν- από τραυματισμούς και προβλήματα φυσικής κατάστασης. Αυτά τα προβλήματα μας βοήθησαν όμως να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Η Ολύμπια ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι στον σωστό δρόμο. Βιαστήκαμε και κάναμε κάποια χαζά λάθη. Αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε μόλις 26 πόντους.
Ήταν πολύ καλό ότι ο Παπανικολάου έπαιξε πάνω από 21΄ και ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλοι μαζί. Δυστυχώς έχουμε λίγες μέρες μέχρι την Πέμπτη κι εύχομαι να πάνε όλα καλά".

Για το αν θα παίξει ο Ράιτ την Πέμπτη με τον ΠΑΟΚ είπε: "Δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση αλλά και του ιατρικού τιμ που έκρινε ότι ο Ράιτ είναι εκτός φόρμας. Λογικά την Τρίτη το βράδυ ή την Τετάρτη το πρωί θα ξέρουμε και θα αποφασίσουμε".
Για τους 46 πόντους που δέχθηκε η ομάδα του δήλωσε: "Είχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα όπως για παράδειγμα ο Αργυρόπουλος πάνω στον Κινγκ που τον έπαιξε πολύ καλά".

Γιώργος Μπαρτζώκας
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την δίκαιη νίκη του. Εμείς για 15΄ είχαμε συγκέντρωση και κάναμε ότι είχαμε πει.
Στα υπόλοιπα 25΄ θεωρώ ότι δεν ήμασταν στο γήπεδο. Τόσο με λάθη μας όσο και με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε ο Άρης και κέρδισε δίκαια".
Αναφερόμενος στα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα της ομάδας συπλήρωσε: "Οι ιδιοκτήτες μας είναι 10 χρόνια στην ομάδα και την έφεραν στο επίπεδο που την έφεραν. Εγώ είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα είμαι εδώ ως το τέλος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Δεν ξέρω για τα παιδιά. Τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα. Οι εξελίξεις είναι κοντά. Δεν ξέρω ποιοι θα μείνουν στην ομάδα να τελειώσουμε την χρονιά με αξιοπρέπεια"
Ο Τερέλ Καστλ πρόσθεσε: "Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε την αναμέτρηση στα χέρια μας στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά δεν συνεχίσαμε ανάλογα.
Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στην τρίτη περίοδο που ήταν περίπου 15 πόντοι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς στην τρίτη περίοδο και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε.
Είχαμε ένα καλό αγωνιστικό πλάνο που λειτούργησε στην αρχή του αγώνα αλλά τα χαμένα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο μας κόστισαν. Είμαι περήφανος για το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Παίξαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο και προσπαθήσαμε.
Σε όλη μου την καριέρα στον Άρη η υποστήριξη που είχα από τους φίλους της ομάδας και ειδικά του Super 3 ήταν εκπληκτική, ενώ είχα καλή συνεργασία και με τον κόουτς Ματσόν. Απόλαυσα την παρουσία μου στον Άρη. Αισθάνομαι ότι είναι σαν την οικογένειά μου.
Εμείς ήρθαμε να παίξουμε. Ό,τι έχει να κάνει με το διοικητικό το αφήνουμε στα γραφεία και θα δούμε αργότερα τι θα γίνει".
Τέλος ο Σπένσερ Νέλσον υπογράμμισε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η Ολύμπια ξεκίνησε καλά με μας να εγκλωβιστήκαμε αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο καταφέραμε με κλειδί την άμυνα να την εγκλωβίσουμε στους 26 πόντους και κερδίσαμε"

Ακτινογραφία Ελλήνων διαιτητών

Θυμηθήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της "Καθημερινής", και το αναδημοσιεύουμε ως έχει, μιας και πρόκειται για μια από τις πιο έγκυρες ελληνικές εφημερίδες.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ



Η μεσαία τάξη, οι σχέσεις και οι μπαμπάδες

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι διαιτητές που εισήλθαν στον πίνακα της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας την περίοδο 2005–2007.

Ηλίας Μαζαράκος: Μπήκε στον πίνακα το 2005 επί προεδρίας Μάκη Γερμανάκου. Λέγεται ότι ρόλο στην επιλογή του έπαιξε και η ΕΠΣ Αρτας, που διατηρεί καλές σχέσεις με τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Λάζαρος Πολατιάν: Ο μοναδικός διαιτητής που βρίσκεται στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας και προέρχεται από ένωση (Πέλλας) που με συνέπεια και διάρκεια αντιπολιτεύεται αυτήν της ΕΠΟ. Διατηρεί προσωπική φιλία με τον Β. Γκαγκάτση και όταν χρειάστηκε, σε τοπικό επίπεδο, μπήκε μπροστά, δίνοντας μάχη υπέρ της ομοσπονδίας.

Κώστας Παπασταμάτης: Το αγαπημένο παιδί του Γ. Ψυχομάνη. Τον ανέβασε στη Σούπερ Λίγκα το 2006, τον προόριζε για διεθνή, όμως τον περασμένο Φεβρουάριο ο στρατιωτικός στο επάγγελμα ρέφερι του χάλασε τα σχέδια αφού παραπέμφθηκε δύο φορές. Ομως, ο χειρισμός της περίπτωσής του ήταν διαφορετικός: Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που έχοντας δύο παραπομπές είτε οδηγήθηκαν σε παραίτηση είτε βγήκαν από τους πίνακες, ο Παπασταμάτης υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική. Εμεινε εκεί για λίγους μήνες και επανήλθε άμεσα στη Σούπερ Λίγκα καλύπτοντας το κενό του αποχωρήσαντα Γ. Κασναφέρη. Αμα σε θέλουν, γιατί είσαι φίλος…

Δημήτρης Κύρκος: Η πόρτα άνοιξε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2007 έπειτα από την «καρατόμηση» του συντοπίτη του Θανάση Μπριάκου. Η θέση που έχει… καπαρώσει η ΕΠΣ Ηπείρου στον πίνακα, λόγω των καλών σχέσεών της με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ, καλύφθηκε αμέσως από τον Κύρκο, ο πατέρας του οποίου είναι γεν. γραμματέας της EΠΣ Ηπείρου. Νονός του είναι ο πρόεδρος της ένωσης, Β. Μάντζιος, που πρόσφατα εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Γκαγκάτση στο Δ. Σ. της ομοσπονδίας.

Ηλίας Σπάθας: Ο νεαρότερος διαιτητής της κατηγορίας. Γιος του Γιάννη Σπάθα, πρώην προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά, στενού συνεργάτη του Θωμά Μητρόπουλου στα χρόνια της παντοκρατορίας του και πρωταγωνιστή στις κασέτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στις συζητήσεις που το 2002 συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Ο πατέρας Σπάθας φρόντισε οι «αμαρτίες» του να μην «παιδέψουν» το τέκνο και λέγεται από αυτούς που αρέσκονται στο παρασκήνιο ότι αντάλλαξε τη σιωπή του για διάφορα θέματα που αφορούν τη διαιτησία, με την απρόσκοπτη εξέλιξη του Ηλία (μπήκε στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας το 2007), στον οποίο, παρεμπιπτόντως, οι παρατηρητές διαιτησίας συνηθίζουν να βάζουν υψηλούς βαθμούς…

Σταύρος Τριτσώνης: Γιος του παλιού διαιτητή Γιώργου Τριτσώνη, που αφότου αποσύρθηκε ασχολείται παραγοντικά με τη διαιτησία. Μπήκε στον πίνακα της Α΄ Εθνικής το 2007 και η επιλογή του συνέπεσε με την ανατροπή της ανεπιθύμητης στην ΕΠΟ διοίκησης της ΟΔΠΕ (υπό την προεδρία του Αντώνη Βασσάρα) και την εκλογή μια νέας φίλα προσκείμενης διοίκησης η οποία είναι σε πλήρη αρμονία με τον Γ. Ψυχομάνη. Στη διοίκηση αυτή, ο πατέρας Τριτσώνης είναι γενικός γραμματέας και ο Χρ. Δημόπουλος, συνεταίρος του κ. Ψυχομάνη (διατηρούν κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων), είναι Α΄ αντιπρόεδρος.

Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης: Μπήκε στον πίνακα διαιτητών της Σούπερ Λίγκας το 2007. Ανήκει στον σύνδεσμο διαιτητών Καβάλας και κατάγεται από μέρος κοντινό στον τόπο καταγωγής του Θόδωρου Ζαγοράκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ έχουν κουμπαριά.