Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Σπίτι του ο Ολυμπιακός

Λίγο πριν από το παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, είχε δηλώσει πως "δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε την πρόκριση, εξάλλου το να σκέφτεται κανείς είναι δωρεάν". Φαίνεται, όμως, πως οι παίκτες του δεν σκέφτονταν ούτε αυτό. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, αν η Σεντ Ετιέν δεν ήταν τόσο άτυχη στην τελική προσπάθεια, το σκορ δεν θα είχε περιοριστεί στο 2-1 υπέρ της, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα 0-3 ή 1-4 για να προκριθεί.
Φαίνεται δεν τους ενδιέφερε πολύ η συνέχειά τους στο UEFA, μιας και, όπως είχε δηλώσει και ο Τάσος Πάντος λίγο πριν από τον αγώνα, "αν αποκλειστούμε, είναι ικανοποιητιή η φετινή ευρωπαϊκή μας πορεία". Θα ήθελα να το πεις αυτό στον κ. Κόκκαλη, Τάσο μου, και να μετρήσετε μαζί τα εκατομμύρια που έβαλε για να προχωρήσει πολύ φέτος η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Καθαρά αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός έκανε ακριβώς τα ίδια λάθη με τον πρώτο αγώνα. Η άμυνά του ήταν τόσο ανοιχτή που νόμιζε κανείς πως δεν υπάρχει - ξαφνικά βρίσκονταν παίκτες της Σεντ Ετιέν να είναι ανοιχτοί για πολλά δευτερόλεπτα, και να έχουν χώρο και χρόνο, όχι μόνο για να κάνουν σουτ, αλλά και για να το ζυγίσουν, να σημαδέψουν, να βρουν την καλύτερη δυνατή γωνία προς την εστία του Νικοπολίδη κλπ.
Ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Πειραιώτες - 2 στο UEFA και 1 στο πρωτάθλημα, από τον Εργοτέλη- και αν μετρήσουμε σε αυτές και την ήττα που έπρεπε να έχει έρθει φυσιολογικά από τον Άρη, τότε καταλαβαίνει κανείς πως ο Ολυμπιακός περνάει - αν μη τι άλλο - μια περίοδο ντεφορμαρίσματος... Τυχερός, μάλλον, ο Πάοκ, που περιμένει στη γωνία για το κύπελλο αλλά και για το πρωτάθλημα!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κρεμάει τα παπούτσια ο Nedved

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε χθες μετά από τον αγώνα με την Τσέλσι ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, Πάβελ Νέντβεντ. “Θα σταματήσω στο τέλος της χρονιάς, όπως και αν πάνε τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Καμπιονάτο”, τόνισε ο Πάβελ Νέντβεντ. “Έτσι θα γίνει, το έχω ήδη αποφασίσει. Δεν πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτώ, καθώς είναι πια καιρός”, είπε ο 36χρονος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA.
Όπως εξήγησε, μετά από τον αγώνα στο Stamford Bridge, “έχω περάσει πολύ καλά, ωστόσο πιστεύω ότι, σωματικά και πνευματικά, έχει φτάσει ο χρόνος να αφήσω χώρο για τους νέους. Είμαι ήδη σχεδόν 37 χρονών και πιστεύω ότι είναι η σωστή στιγμή να αποχωρήσω”. Τι θα κάνει αργότερα; Δεν έχει αποφασίσει.
Ωστόσο, προτού κρεμάσει τα παπούτσια του ο Νέντβεντ θέλει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο όνειρο: να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. “Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν τρεις φλογεροί μήνες”, ανέφερε. “Δεν έχουμε χάσει τίποτα ακόμη. Σίγουρα, το αποτέλεσμα (με την Τσέλσι) δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αλλά στη ρεβάνς μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 55-45 για εκείνους, γιατί έχουν προβάδισμα ενός γκολ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, τίποτα, όμως, δεν είναι ακατόρθωτο”.
Κρίμα... Και δεν πρόλαβε καν να παίξει σε καμία ομάδα της Θεσσαλονίκης...

Αυτή την άδεια ποιος θα την πάρει;

Το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την αδειοδότηση κάποιων ΠΑΕ – συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας - καυτηρίασε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Πάοκ. Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανακοίνωσης, για το θέμα ευθύνεται αποκλειστικά η Σούπερ Λίγκα, που δεν προστατεύει τη μυστικότητα των φακέλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθεσινά δημοσιεύματα που προσάπτουν διάφορα κωλύματα στον φάκελο αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Δημοσιεύματα που επικαλούνται ως πηγή τους την Σούπερ Λίγκα, οι επικεφαλείς της οποίας ανέλαβαν με...πλήρη εχεμύθεια να συζητήσουν το θέμα των αδειοδοτήσεων με τους αρμόδιους της ΕΠΟ.
Ως εκ θαύματος η εχεμύθεια πήγε αφενός περίπατο και στη θέση της ήρθε η παραγωγή ανασφάλειας στον φίλαθλο κόσμο σχετικά με την αξιοπιστία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επειδή οι επιτελείς της Σούπερ Λίγκα φαίνεται για πολλοστή φορά να αντιμετωπίζουν ελαφρά τη καρδία θέματα σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουμε να διαμηνύσουμε τα εξής:
- Αν τα δημοσιεύματα -που μάλιστα επικαλούνται απερίφραστα ως πηγή τους τη Superleague- είναι ψευδή, οφείλει η Λίγκα να τα διαψεύσει άμεσα και επίσημα, πριν προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Πρωταθλήματος κατ' επέκταση.
- Αν όντως τα δημοσιεύματα προκύπτουν από διαρροές μέσα από την Σούπερ Λίγκα οι επιτελείς της τελευταίας οφείλουν να βρουν τον "ποντικό" και να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά.
Οποιαδήποτε άλλη πράξη θα θεωρηθεί από εμάς ως συνενοχή στην προσπάθεια σπίλωσης της αξιοπιστίας μας.
Όσο δε αφορά το θέμα της αδειοδότησης, ας έχουν υπόψιν οι φίλαθλοί μας ότι η προσπάθεια που από κοινού καταβάλλουμε για την αγωνιστική, μα κυρίως την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από κανέναν ώστε να στερηθεί από τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ο φάκελος του ΠΑΟΚ είναι από τους πληρέστερους που έχουν κατατεθεί σε όλα τα επίπεδα και μετά από αρκετά χρόνια δεχόμαστε συγχαρητήρια για την προσπάθειά μας.
Η αδειοδότηση δεν θα έρθει φυσικά χαριστικά, παρά τις προσπάθειες όσων διαδίδουν το αντίθετο για να μας κάνουν να αισθανθούμε... "υπόχρεοι" (!) ή για να πουλήσουν εκδούλευση στους ανταγωνιστές μας”.
Καλό θα ήταν και από την πλευρά της η ΠΑΕ Πάοκ να αναλάβει τις ευθύνες της. Όταν ολόκληρη τη χρονιά ζητάει από τον αγνό φίλαθλο της ομάδας να βάλει “έστω και ένα ευρώ” για να στηρίξει την ομάδα, να την “πάρει στα χέρια του”, οφείλει, αν μη τι άλλο, όταν διαρρέει ένα τέτοιο θέμα, να ανοίξει τα χαρτιά της. Και, προς ενημέρωσιν κάποιων που θεωρούν ότι, επειδή έχουν βίλες στο Πανόραμα τα πράγματα είναι καλά για όλους, κάποιοι άλλοι, που τους θαυμάζουν, ζορίστηκαν να δώσουν “έστω και ένα ευρώ” για την περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το έδωσαν, όμως, για να στηρίξουν την ομάδα τους. Γιατί ο Πάοκ, όπως και πολλές άλλες ομάδες, με την κάθε τους κίνηση “σέρνουν” από πίσω τους πολύ κόσμο, ο οποίος βασίζει τη διάθεσή του, τις εξόδους τους με τη γυναίκα τους, τη σχέση τους με τους φίλους, στο τι θα κάνει η ομάδα στην οποία έχει δώσει την καρδιά του.
Αν, λεει, τα δημοσιεύματα είναι ψευδή, οι επιτελείς της Σούπερ Λίγκα “οφείλουν ναν βρουν τον 'ποντικό' και να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά. ΑΝ τα δημοσιεύματα είναι ψευδή; Εσείς δεν ξέρετε ΑΝ είναι; Για να δούμε: Η δήλωση “ο φάκελος του Πάοκ είναι από τους πληρέστερους που έχουν κατατεθεί σε όλα τα επίπεδα και μετά από αρκετά χρόνια” σημαίνει απλώς ότι επί αρκετά χρόνια ο Πάοκ κατέθετε ακόμη ελλιπέστερο φάκελο, απλά δεν το μάθαινε κανένας. Αν δεν ίσχυε αυτό, στην ανακοίνωση θα έλεγε “ο φάκελός μας είναι πλήρης, και προκαλούμε τον οποιονδήποτε κύριο δημοσιογράφο της Sportday που υποστηρίζει ότι δεν είναι να τον κοιτάξει”. Ή κάτι στο ίδιο πνεύμα.
Και δεν θα τα έβαζε με τη Σούπερ Λίγκα που δεν τήρησε την εχεμύθεια και έμαθε ο κόσμος το τι συμβαίνει, γιατί ο κόσμος, που πονάει για την ομάδα, δικαιούται να γνωρίζει τι συμβαίνει και τι κινδύνους διατρέχει. Και όχι να μένει ξερός μια μέρα, επειδή “χάθηκαν τα φαξ”!
“Η αδειοδότηση δεν θα έρθει φυσικά χαριστικά”, αναφέρεται. Δεν μας έχετε πείσει, ωστόσο, μιας και δεν δώσατε καμία απόδειξη... Μόνο κατηγορίες εκτοξεύσατε, δεξιά και αριστερά, και όπου πιάσουν, είναι, όμως, γνωστό ότι, όταν δεν έχεις άλλη άμυνα, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Και κοροϊδεύετε κόσμο που σας έχει στηρίξει με την τελευταία ρανίδα του αίματός του.
Επίσης, παρατηρούμε ότι έχει χαθεί πλέον η σοβαρότητα σε κάθε επίπεδο, όταν επισήμως σε ανακοίνωσή της μια ΠΑΕ κατηγορεί μια αθηναϊκή εφημερίδα και το ρυθμιστικό όργανο διεξαγωγής του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει ότι διαρρέει πληροφορίες για να “πουλήσουν εκδούλευση στους ανταγωνιστές μας”! Λίγη σοβαρότητα και λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει, βρε παιδιά! Λίγη αξιοπρέπεια!
Βέβαια, τι αξιοπρέπεια ζητούμε, όταν η απάντηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα είναι η παρακάτω:
“Σεβόμενος το θεσμό που εκπροσωπώ και την αξιοπρέπεια όλων των μελών του συνεταιρισμού τονίζω ότι η επικοινωνία με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο θεσμικά στο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι μέσω των ΜΜΕ. Ο εύκολος δρόμος είναι οι ανακοινώσεις, ο δύσκολος δρόμος είναι ο διάλογος.
Σχετικά με το πρόγραμμα αδειοδότησης, η Σούπερ Λίγκα στέκεται αρωγός σε όλες τις ομάδες και έχει ως κεντρικό στόχο να πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές, ώστε να υπάρχει ισονομία. Οποιαδήποτε αναφορά γίνεται για προβλήματα ομάδων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ούτε το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει με την ΕΠΟ, αλλά ούτε και τους κανόνες εχεμύθειας που διέπουν τη διαδικασία.
Είναι εξάλλου πολύ πρόωρες οποιεσδήποτε εκτιμήσεις για την τελική αξιολόγηση των φακέλων, η οποία θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ".
Δηλαδή, “βρε παιδιά, μην βγάζετε ανακοινώσεις, εντάξει, το έμαθαν, θα ξεχαστεί, αφού μεταξύ μας θα τα βγάλουμε τα αποτελέσματα, όπως κάθε χρόνο... Μην τρελαίνεστε”.
Όποιος νομίζει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακυλάει ασταμάτητο σε μια τεράστια κατηφόρα, στη βάση της οποίας υπάρχουν αγκάθια, ας σηκώσει το χέρι του.

Ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός

Με μια καταπληκτική εμφάνιση στην Ισπανία, χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός απέδειξε για ακόμη μια φορά το “άλλο Super League, άλλο Champions League” και κόντραρε στα ίσια τη Βιγιαρεάλ, δείχνοντας τα δόντια του και παίρνοντας επάξια το 1-1, που τον καθιστά, πλέον, το φαβορί για τον επαναληπτικό.
Έχοντας δικαιολογημένα παράπονα απο τη διαιτησία του Πλάουτς, και με ηγέτες το Βύντρα, το Σαριέγκι, το Σιμάο και έναν καταπληκτικό Γκαλίνοβιτς, που έκανε “τρελά” κάτω από τα δοκάρια, οι “Πράσινοι” έφυγαν πανηγυρίζοντας από το Μαδριγάλ.
Το 0-1 (ναι, προηγήθηκαν!) έκανε ο Καραγκούνης με ένα σουτ- βολίδα από μεγάλη απόσταση, που αιφνιδίασε τον Λόπεζ και “πάγωσε” το ισπανικό γήπεδο. Η ισοφάριση ήρθε με πέναλτι, το οποίο, ναι μεν ήταν σωστό, ωστόσο νωρίτερα οι Ισπανοί είχαν υποπέσει σε επιθετικό φάουλ μέσα στην περιοχή, το οποίο ουδέποτε σφυρίχτηκε.
Τώρα μένει στον επαναλληπτικό ο Παναθηναϊκός να φανεί εξίσου σοβαρός, και να βαδίσει επάξια στους “8” του θεσμού, μια επιτυχία που από μόνη της κρίνεται τεράστια.

Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια, Ρεάλ - Λίβερπουλ 0-1, Τσέλσι - Γιουβέντους 1-0, Σπόρτινγκ - Μπάγερν 0-5

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Πού είναι η Λορέτα; Οέο;

Μια… δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ποδοσφαιριστή του Πάοκ, Πάμπλο Κοντρέρας, το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον Ηρακλή, όπως πληροφορηθήκαμε από γνωστό ελληνικό blog (το troktiko.blogspot.com, αν αναρωτιέστε!). Τη στιγμή που σκόραρε το γκολ κατά του “Γηραιού” ο Πάμπλο χάρηκε τόσο πολύ που δεν ήθελε να το αφιερώσει σε κανέναν συμπαίκτη του, σε κανέναν από τον κόσμο του Πάοκ, σε καμία κερκίδα, αλλά στη μία και μοναδική αγάπη του, τη σύζυγό του!
Τρέχει, λοιπόν, στην πλευρά του γηπέδου όπου καθόταν η Λορέτα, κοιτάει από εδώ, κοιτάει από εκεί… πουθενά η Λορέτα! Σηκώνει το χέρι, το αφιερώνει, αλλά… στο κενόν, μιας και η Λορέτα… την είχε κάνει!
Αργότερα του εξήγησε, λέγεται, ότι είχε βάλει το αυτοκίνητό της σε σημείο που εμπόδιζε και είχε πάει να το ξεπαρκάρει. Κι εμείς, όπως και τα άλλα blogs, επιλέγουμε αυτή τη φορά να την πιστέψουμε. Όχι για εκείνη… για το φουκαριάρη τον άντρα της!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Κλήσεις σε απολογία και οι διαιτητές της αγωνιστικής

Έξι ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία για την Πέμπτη (26/2-13:00) στο πλαίσιο των αγώνων της 23ης αγωνιστικής.
Πιο συγκεκριμένα θα απολογηθούν μεταξύ άλλων οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και Άρης για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων στην αναμέτρηση με την Λάρισα.

Αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ Αρης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα – ΠΑΕ Αρης

Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΕ ΑΕΚ.

Γ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ηρακλής.

Δ) ΠΑΕ Λάρισα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα- ΠΑΕ Αρης.

Ε) ΠΑΕ Πανσερραϊκός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων την στον αγώνα ΠΑΕ Πανσερραϊκός - ΠΑΕ Λεβαδειακός .

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής

ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος Δ.
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος Ν., Καρατζίκας Α.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταυρίδης Ι.

ΑΕΚ-SKODA ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος Μ.
ΒΟΗΘΟΙ: Μπερσής Δ., Βλάχος Κ.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης Μ.

ΑΡΗΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννόπουλος Γ.
ΒΟΗΘΟΙ: Καλαιτζίδης Χ., Π΄Χαραλάμπους Κ.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καστανίδης Γ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης Μ.
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος Χ., Ιωσηφόγλου Ν.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας Γ.

ΟΦΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος Μ.
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης Δ., Γουργιώτης Σ.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσιδώνης Ε.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης Κ.
ΒΟΗΘΟΙ: Δάλλας Κ., Καρσιώτης Μ.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος Γ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας Η.
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης Δ., Τρύφων Π.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαζαράκος Η.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης Σ.
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολακόπουλος Α., Ευθυμιάδης Δ.
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολατιάν Λ.

Κόκε: Έχω δεθεί με τον κόσμο του Άρη


Από το ένα γήπεδο στο άλλο θα πηγαίνουν το προσεχές Σάββατο οι φίλοι του Άρη, καθώς η ομάδα τους αγωνίζεται κατά σειρά στις 16.00 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο την Καβάλα για το πρωτάθλημα Α1 του μπάσκετ και τρεις ώρες αργότερα (στις 19.00) στο Κλεάνθης Βικελίδης με αντίπαλο τον Θρασύβουλο (παρεμπιπτόντως, κάντε τον κόπο να κάνετε ένα κλικ στο http://thrasivoulos.gr/svmanager/g1/index.html και κατεβάστε τον ύμνο του Θρασύβουλου. ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο!).

Ο Άρης θα παραταχθεί στον αγώνα με τέσσερις αναγκαστικές απουσίες, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών οι Κόκε, Βιτόλο, Γιάχιτς και Ρεγκέιρο. Εκτός από απουσίες όμως, στον Άρη θα υπάρξουν και επιστροφές, καθώς ο προπονητής του Άρη Ιομάρ Μαζίνιο θα έχει στη διάθεσή του τους Λαμπριάκο και Σιστόν οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.
Εν τω μεταξύ, για τη σχέση του με τους φιλάθλους του Άρη μίλησε μεταξύ άλλων στα «Αθλητικά Νέα 98,7» ο Σέρχιο Κόκε: "Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Άρη έχουν καταλάβει πόσο πολύ τους αγαπάω. Ένας ποδοσφαιριστής όταν δεν νιώθει καλά κοιτάει να αλλάξει περιβάλλον. Εγώ αντίθετα έχω δεθεί μαζί τους και είμαι εδώ γιατί τους αγαπώ. Θέλω να πω ότι κάθε φορά που διαβάζω στον υπολογιστή μου τα μηνύματα που έχουν γράψει για μένα, δακρύζω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός επιθετικός των κίτρινων. Ο Κόκε εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και για το αν ο Άρης καταφέρει να πετύχει το στόχο του και να κερδίσει την πέμπτη θέση που οδηγεί στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος:

"Υπάρχουν μπροστά μας επτά αγώνες και κανένας από αυτούς δεν είναι εύκολος. Απέναντί μας έχουμε υπολογίσιμους αντίπαλους. Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Η Λάρισα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κάπου θα κάνει το “στραβοπάτημα”, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Από την άλλη, όμως, καλό θα ήταν να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τα προγράμματα των δύο ομάδων. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και πρωτίστως να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος στην έδρα μας".
Όσο για την προσωπική του απόδοση ο Ισπανός υποστήριξε πως αυτό που πρέπει να απασχολεί τον κόσμο είναι συνολικά η απόδοση της ομάδας. «Όσο ο Άρης πηγαίνει καλά, τότε και ο Σέρχιο θα νιώθει καλά» είπε χαρακτηριστικά. «Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελα και ειδικά μέσα στο Χαριλάου. Τα δύο προηγούμενα χρόνια πέτυχα πάνω από δέκα γκολ τη σεζόν. Προσωπικά θα ήθελα να πετύχω φέτος πολλά περισσότερα τέρματα. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω γιατί δεν είναι επτά τα παιχνίδια που απομένουν, αλλά δεκατρία. Θα μείνω έξω από ένα σημαντικό παιχνίδι (με τον Θρασύβουλο) και σ’ ένα χρονικό σημείο που έχω αρχίσει και βρίσκω τον καλό μου εαυτό".

Νέα από το ΝΒΑ

Νιου Τζέρσεϊ Νετς - Φιλαδέλφεια Σίξερς: 98-96
Νερό στο όνομα του Ντέβιν Χάρις πίνουν σήμερα στο Νιου Τζέρσεϊ, αφού με ένα εκπληκτικό τρίποντο, από το κέντρο του γηπέδου, χάρισε στους Νετς τη νίκη απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Ο γκαρντ του Νιου Τζέρσεϊ πήρε τη μπάλα 1,8'' πριν το φινάλε και παρότι αρχικά την έχασε από τον Αντρέι Ιγκουοντάλα κατάφερε να την ξαναπάρει και να την πετάξει από τη σέντρα. Η φάση ήταν οριακή, και οι διαιτητές κατέφυγαν σε κάτι που, αλήθεια, πότε θα έρθει και στην Ελλάδα; Εξέτασαν τη φάση στο βίντεο, αποφάσισαν ότι το τρίποντο ήταν εμπρόθεσμο και η νίκη κατοχυρώθηκε υπέρ των Νετς. Το ίδιο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά buzzer-beaters που έχουμε δει.

Δείτε το εκπλητικό τρίποντο του Ντέβιν Χάρις.



Νικς Νέας Υόρκης -Ιντιάνα Πέισερς: 123-119
Και το όνομα αυτού, Νέιτ Ρόμπινσον. Ποιου; Μα του ανθρώπου που οδήγησε τους Νικς της Νέας Υόρκης σε μια ακόμη νίκη, κάνοντάς μας να τρίβουμε τα μάτια μας. Τι άλλο θα δούμε; Ο Ρόμπινσον πέτυχε 41 πόντους, τους 32 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο, και οδήγησε τους Νικς στη νίκη απέναντι στους Πέισερς.
Με την απόδοσή του αυτή ο Ρόμπινσον ισοφάρισε το ρεκόρ ομάδας – που κατείχε μόνος του μέχρι τώρα ο Μπομπ ΜακΑντου – για τους περισσότερους πόντους από αναπληρωματικό.

Ντένβερ Νάγγετς-Μπόστον Σέλτικς: 76-114 Σε μια από τις χειρότερες εντός έδρας ήττες της ιστορίας τους οδηγήθηκαν οι Ντένβερ Νάγκετς από τους πολύ καλούς Σέλτικς, οι οποίοι δεν έχουν αφήσει να φανεί καθόλου η απουσία του Κέβιν Γκαρνέτ. Με ηγέτη τον Ρέι Άλεν, που πέτυχε 26 πόντους, οι Σέλτικς πέτυχαν μια σημαντική νίκη μέσα στο Ντένβερ, με τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία τους. Πληροφοριακά, η μεγαλύτερη ήττα τους ήταν το 1998, με 39 πόντους από τους Μπουλς.

Γιούτα Τζαζ-Ατλάντα Χοκς: 108-89
Νίκη πέτυχαν οι Τζαζ απέναντι στους Ατλάντα Χοκς, με 108- 89. Στη σύνθεση της ομάδας της Γιούτα βρέθηκε για πρώτη φορά έπειτα από τον τραυματισμό του, το Νοέμβριο, ο Κάρλος Μπούζερ, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους.

Σακραμέντο Κινγκς- Χόρνετς Νέας Ορλεάνης: 105-112
Σε καλό φαίνεται ότι βγήκε στους Χόρνετς η ακύρωση της ανταλλαγής του Τάισον Τσάντλερ, μιας και ο ταλαντούχος σέντερ έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της Νέας Ορλεάνης απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Τσάντλερ πέτυχε τους 10 από τους 15 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, ενώ ακόμη είχε 10 ριμπάουντ στο πρώτο του ματς μετά από αποχή 16 αγώνων λόγω διαστρέμματος.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: 118-105 Από 27 πόντους πέτυχαν οι Έρικ Έρικ Γκόρντον και Ζακ Ράντολφ και οδήγησαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε νίκη επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Επρόκειτο, μάλιστα, για την πρώτη νίκη για την ομάδα του Λος Άντζελες έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες.
Ο Γκόρντον μάλιστα πέτυχε ρεκόρ τριπόντων με 6 εύστοχα, συνεχίζοντας το σερί του.

Εν αναμονή του αγώνα με την Καβάλα ο Άρης


Στο πρωτάθλημα της Α1, ο Άρης έχει καταφέρει να επιστρέψει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θέλει φυσικά να πάρει τη νίκη επί της Καβάλας ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει έναντι του Πανελληνίου και του Πανιωνίου. Ο Andrea Mazzon (ο οποίος χθες Δευτέρα είχε τα γενέθλιά του) ευελπιστεί πως αυτή τη φορά θα έχει στη διάθεσή του και τον Bracey Wright, ο οποίος ήρθε στη θέση του τραυματία Sean Marshal, αλλά ακόμα δεν έχει αγωνιστεί λόγω… τραυματισμού. Επίσης αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Άρης θα αγωνιστεί χωρίς τον Blagota Seculic, ο οποίος ως γνωστόν ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τη Γερμανία καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Alba Berlin.

Ηλιάδης: Έχουμε μάθει από τα λάθη μας
Στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Καβάλα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Άρη Σάββας Ηλιάδης ο οποίος μίλησε στα «Αθλητικά Νέα 98,7». «Μπορεί το όνομα του αντιπάλου να μην σημαίνει πολλά, ωστόσο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με την Καβάλα με σοβαρότητα και με μεγάλη προσοχή. Στο σημείο που έχει φτάσει το πρωτάθλημα εκείνο που προέχει είναι το αποτέλεσμα» είπε, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη γενικότερη εικόνα της ομάδας τη φετινή χρονιά, υποστήριξε πως η αγωνιστική κρίση που αντιμετώπισε η ομάδα, έχει περάσει στο παρελθόν: «Όπως κάθε ομάδα στη διάρκεια της σεζόν, έτσι κι εμείς περάσαμε μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Όμως με τις τρεις συνεχόμενες νίκες που κάναμε και, κυρίως, με το “διπλό” στο Μαρούσι καλύψαμε το χαμένο έδαφος και πλέον βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».
Ξεκάθαρος είναι για τον αρχηγό του Άρη και ο στόχος της ομάδας για τη χρονιά που διανύουμε: «Δυστυχώς την προηγούμενη σεζόν, αν και ήμασταν το φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αυτοκτονήσαμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τον παράγοντα της έδρας, ίσως να υποτιμήσαμε το Μαρούσι, με αποτέλεσμα να μην πετύχουμε το στόχο μας. Φάνηκε ότι πέρυσι δεν αξίζαμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η έξοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και πιστεύω ότι είναι η χρονιά μας».
Τέλος για την παρουσία του στον Άρη ο Ηλιάδης δήλωσε: «Για μένα ήταν όνειρο ζωής να φορέσω τη φανέλα του Άρη. Νιώθω ευλογημένος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο τα δίνω όλα για την επιτυχία. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του Άρη είναι μοναδική και δεν την συναντάς σε άλλα γήπεδα. Έχει συγκλονιστική παρουσία και αποτελεί τον έκτο παίκτη της ομάδας».

Καβαλιάουσκας: Θα παλέψουμε
Για ένα σκληρό παιχνίδι έκανε λόγο με δηλώσεις του στο site της Καβάλας ο Λιθουανός Αντάνας Καβαλιάουσκας: «Γνωρίζουμε ότι ο Άρης είναι δυνατή ομάδα με ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Άλλωστε έχει μεγάλη ιστορία τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Θα είναι μια δύσκολη και πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, εμείς όμως θα παλέψουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο», δήλωσε.
Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Πιλαφίδης, είναι οι ενοχλήσεις που έχει στους κοιλιακούς ο Τορέλ Μάρτιν, οι οποίες ενδέχεται και να του στερήσουν τη συμμετοχή στο παιχνίδι του Αλεξανδρείου.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Η σούπα της αγωνιστικής...

Ισόπαλο με σκορ 1-1 τελείωσε το παιχνίδι της Λάρισας ανάμεσα στην τοπική Α.Ε.Λ και τον Άρη. Ένα ματς το οποίο ήταν με διαφορά το πιο σημαντικό της αγωνιστικής (λόγω βαθμολογικής σημασίας) αλλά και αναμενόταν να είναι και το πιο ενδιαφέρον από πλευρά θεάματος καθώς και ο Άρης αλλά και η Λάρισα είναι δύο από τις λίγες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που προσπαθούν τουλάχιστον να παίξουν και ωραίο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως για όλους όσοι έκαναν τον κόπο να κάτσουν και να το παρακολουθήσουν, οι δύο ομάδες αποφάσισαν φαίνεται ξαφνικά να θυμηθούν σε ποιό πρωτάθλημα αγωνίζονται, με αποτέλεσμα το αποκαλούμενο και ως “παιχνίδι της αγωνιστικής” να εξελιχθεί στη “σούπα της αγωνιστικής...
Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως τραγικό. Βέβαια, αν έπρεπε να βαθμολογήσουμε το πόσο βαρετό ήταν το “θέαμα”, τότε σίγουρα θα του δίναμε καλύτερο βαθμό από ότι στην πρόσφατη κόντρα μεταξύ του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού στο Καυταντζόγλειο, αλλά μάλλον είναι καλύτερα για όλους μας να ξεχάσουμε εκείνο το παιχνίδι. Όπως και να 'χει το πράγμα, νομίζω τα μόλις 2 σουτ (ένα για κάθε ομάδα) και η μια κεφαλιά που έγιναν συνολικά, είναι αρκετά για να σας δώσουν μια εικόνα της αθλιότητας που είχαμε την ατυχία να παρακολουθήσουμε. Η Λάρισα διαμαρτύρεται και για τη φάση του 15' όταν ο Νάτσο Γκαρσία προσπαθώντας να κερδίσει τη μπάλα έπεσε με δύναμη πάνω στον Γιαννακόπουλο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο διαιτητής της συνάντησης Παμπορίδης (που άκουγε όλη την εβδομάδα τους αρειανούς να τον κράζουν -και με το δίκιο τους) αποφάσισε να μη δώσει ούτε φάουλ, ούτε και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Άρη, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την αντίδραση του προπονητή και των παικτών της Α.Ε.Λ. οι οποίοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχει αποβάλει τον παίκτη του Άρη και κατόπιν να του έπαιρνε και το σκαλπ.
Οκτώ λεπτά αργότερα, εξοργισμένοι από την “αδικία” εναντίον της ομάδας τους, οι οπαδοί της Α.Ε.Λ. αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να τιμωρήσουν για παραδειγματισμό τον Τόνι Κάλβο, πετώντας του κροτίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα όταν ο Ισπανός ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα κόρνερ. Δύο από τις κροτίδες έσκασαν σε απόσταση εκατοστών από τον παίκτη του Άρη, χωρίς όμως ευτυχώς να τον τραυματίσουν σοβαρά, αλλά και χωρίς να κάνουν τον Παμπορίδη να σκεφτεί ότι ίσως και να πρέπει να διακόψει το παιχνίδι...
Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 76' λεπτό του αγώνα δεν συνέβη απολύτως τίποτα άξιο αναφοράς. Σε εκείνο το λεπτό, ο Παμπορίδης υπέδειξε σωστά πέναλτι όταν ο Ρομπέρζ ανέτρεψε τον Μετίν. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ζουράφσκι στο 77', δίνοντας προβάδισμα στην Α.Ε.Λ., όμως ο Άρης ανταπέδωσε στο 88', επίσης με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Κάμπορα (αλήθεια, αυτός γιατί δεν παίζει περισσότερο;) και εκτέλεσε ο Κόκε. Εν τέλει, και οι δύο ομάδες έμοιαζαν να βολεύονται με την ισσοπαλία, αποτέλεσμα, με την οποία η Λάρισα διατήρησε το προβάδισμα των τριών βαθμών που έχει από τον Άρη στην κούρσα για την κατάληψη της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.