Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αίνιγμα

Ποια η σχέση της ΑΣΠΙΣ με τα επεισόδια στη Σουρωτή;

Η σωστή απάντηση κερδίζει ένα διαρκείας για τη θύρα 4α.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Εκεί στη μπανανία, όπου ο βλάκας είναι μάγκας…

“Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών”. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε το ρεπορτάζ μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού που αναφερόταν στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο ημίχρονο του αγώνα των… νέων του Άρη και του Πάοκ και… τίμησαν για άλλη μια φορά τον αθλητικό χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομία αναζητά τους δράστες. Δεν γνωρίζει ποιοι είναι. Δεν γνωρίζει ούτε ποιοι είναι οι δράστες, ούτε ποιοι τους υποκινούν, ούτε ποιοι τους προστατεύουν. Ούτε ποιοι είναι αυτοί που θα επιτρέψουν σε αυτούς τους αλήτες να καθίσουν αύριο το μεσημέρι στο οικογενειακό τραπέζι και να ανακοινώσουν με καμάρι στα μικρά αδέρφια τους, με σιγανή φωνή “για να μην ακούσει η μαμά” (γιατί είναι τόσο μάγκες): “Χθες σκότωσα τρία ερπετά!”.
Τα συγχαρητήριά μας, λοιπόν, μικρό και γελοίο υποκείμενο. Αλλά σου έχουμε νέα: δεν σκότωσες δύο “ερπετά”. Σκότωσες τον αθλητισμό. Και μαζί με τον αθλητισμό σκότωσες και τις ελπίδες της ομάδας σου να βγει κάποια στιγμή από τη μιζέρια στην οποία έχουν περιέλθει οι οπαδοί του και πιστεύουν ότι με τη βία, με μαχαίρια, σιδηρολοστούς και καδρόνια με καρφιά κερδίζονται οι μάχες.
Σκότωσες και οποιαδήποτε ελπίδα είχες εσύ ο ίδιος να μπορείς κάποτε να λέγεσαι “άνθρωπος”. Όχι “Άνθρωπος”. Απλά “άνθρωπος”. Και οποιοδήποτε δικαίωμα έχεις για να φέρεις αυτόν τον τίτλο.
Από την επίθεση νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι (ναι, αυτοί έχουν ακόμη το δικαίωμα να λέγονται έτσι), και ένας ολόκληρος κλάδος: αυτός του ποδοσφαίρου.
Αν, βρε ηλίθιε (ναι, μας έδωσες το δικαίωμα να σε λέμε έτσι) επιτίθεσαι σε παιδιά, σε παράγοντες, αλλά και σε παππούδες που προσπαθούν να σώσουν τα μωρά – εγγόνια τους από την οργή σου (την οποία ένας Θεός ξέρει από πού κληρονόμησες, γιατί τόση οργή εναντίον ανθρώπων που δεν σε έχουν βλάψει είναι, όχι μόνο αδικαιολόγητη, αλλά και ασυγχώρητη και απορίας άξια), ποιος θα σεβαστεί αύριο, όχι μόνο εσένα, αλλά και την ομάδα, τα χρώματα της οποίας “λατρεύεις” και “υπηρετείς”;
Και, εδώ αξίζει να σημειώσουμε και μια μεγάλη απορία μας: σύμφωνα με, εξαιρετικά αξιόπιστες έως ατράνταχτα βάσιμες, πληροφορίες, οι κρανιοφόροι ψευτόμαγκες έφτασαν στο γήπεδο της Σουρωτής με – κρατηθείτε – μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο. Μα τόση αδιαφορία, πια, για το αν θα τους ανακαλύψουν; Τόση σιγουριά; Τόση ασυλία;
Και η αστυνομία “διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών”… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Προπονητής του Άρη ο Κατσικάρης

Προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη είναι και επίσημα από σήμερα ο Φώτης Κατσικάρης. Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και είναι πολύ πιθανό να προπονήσει την ομάδα για πρώτη φορά το απόγευμα. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
Η Κ.Α.Ε. Άρης ανακοινώνει την συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Ο 42χρονος τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο, με διάρκεια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-11. Ο κ. Κατσικάρης θα έχει ως συνεργάτη τον Δημήτρη Πρίφτη, με τον οποίο είχε δουλέψει και σε προηγούμενες ομάδες του.

Γεννημένος στις 16 Μαΐου 1967 στον Κορυδαλλό, ο Φώτης Κατσικάρης διετέλεσε παίκτης του Ιωνικού, του Σπόρτιγκ, της ΑΕΚ και του Ηρακλείου. Μετά την αποχώρησή του, το 1998, ανέλαβε θέση βοηθού προπονητή στην ΑΕΚ και έπειτα από πέντε χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο προωθήθηκε σε πρώτο προπονητή της ομάδας, όπου παρέμεινε δύο σεζόν (2003-04, 2004-05).

Στην συνέχεια, ο κ. Κατσικάρης εργάστηκε στη ρωσική Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, στην οποία παρέμεινε για ενάμιση χρόνο, ενώ τον Οκτώβριο του 2006 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ισπανικής Παμέσα Βαλένθια, όπου δούλεψε για δύο χρόνια, μέχρι το Νοέμβριο του 2008.


Οι κυριότερες διακρίσεις του Φώτη Κατσικάρη στους πάγκους:


Ως βοηθός προπονητή:

2000: Κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας (ΑΕΚ)

2000: Κατάκτηση Κυπέλλου Σαπόρτα (ΑΕΚ)

2001: Κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας (ΑΕΚ)

2002: Κατάκτηση Πρωταθλήματος Ελλάδας (ΑΕΚ)

2003: Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδας (ΑΕΚ)


Ως πρώτος προπονητής:

2005: Συμμετοχή στο «Τοπ 16» της Ευρωλίγκα (ΑΕΚ)

2005: Φιναλίστ Πρωταθλήματος Ελλάδας (ΑΕΚ)

2006: Συμμετοχή στους ημιτελικούς του FIBA Cup (Ντιναμό Αγ. Πετρούπολης)

2006: 3η θέση στο Πρωτάθλημα Ρωσίας (Ντιναμό Αγ. Πετρούπολης)

2008: Συμμετοχή στο «Φάιναλ 8» του ULEB Cup (Παμέσα Βαλένθια)