Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αρνητική διαφήμιση;



Λένε ότι δεν υπάρχει αρνητική διαφήμιση. Αν αυτό είναι αληθές, και με δεδομένα όλα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο τα γήπεδα μπάσκετ ανά την Ελλάδα θα πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο!

Άλλωστε, η απεργία (και οι απεργοσπάστες), το ξύλο, οι μηνύσεις, τα ματ, οι διακοπές αγώνων, η εκκένωση γηπέδου και όλες οι δηλώσεις που έγιναν για όλα όσα διαδραματίστηκαν στα γήπεδα, κατάφεραν κάτι πρωτοφανές (ειδικά τα τελευταία χρόνια) για το μπάσκετ: Να το φέρουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των media και των συζητήσεων του κόσμου. Όχι βέβαια, ότι όλα όσα έγιναν συζητήθηκαν περισσότερο από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, αλλά μάλλον ο κόσμος ασχολήθηκε περισσότερο με το μπάσκετ παρά με τη νίκη της Κέρκυρας επί του Πανσεραϊκού (για παράδειγμα). Κάτι είναι και αυτό…
Κάτι άλλο που προέκυψε ως συμπέρασμα από την απεργία, είναι πως, ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι του μπάσκετ ασχέτως ομαδικών προτιμήσεων, συμφωνούσαν για το γελοίο του πράγματος, και ταυτόχρονα καταδίκαζαν τη συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού! Μια βόλτα στα σχόλια που γράφτηκαν στα διάφορα αθλητικά sites κάτω από τα κείμενα για την απεργία ή για την παραίτηση του Μπουρούση από τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΣΑΚ (επίσης παραιτήθηκαν και οι Ντικούδης, Τσιάρας), θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.
Το τρίτο -και ίσως το μόνο σοβαρό- συμπέρασμα που προέκυψε από όλα αυτά είναι πως ο ΠΣΑΚ αποτελεί τη ντροπή του συνδικαλισμού. Πρέπει να είναι το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο στην ιστορία, που κατάφερε να γίνει εθνικός περίγελος την ώρα που όλη η κοινωνία συμφωνεί ότι αυτά που διεκδικεί είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΑ! Αλλά τι να περιμένεις από ένα σύνδεσμο που διοικείται (όπως γράψαμε και σε προηγούμενο post) από ανθρώπους που θεωρητικά δεν έχουν καν δικαίωμα να είναι μέλη του (Παυλίδης, Μασλαρινός κλπ) και που αντιμετωπίζει τους απεργοσπάστες με δύο μέτρα και δύο σταθμά! Βλέπετε, ο ΠΣΑΚ κατακρίνει (απολύτως δίκαια) τη στάση των παικτών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού που έσπασαν την απεργία, δίνει όμως συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες παίκτες του Ηρακλή για τη στάση τους στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Πανελλήνιο την Κυριακή.
Λεπτομέρεια: Ο Ηρακλής αγωνίστηκε με τους ξένους παίκτες του, κάποιους εφήβους, τον Βλάντο Πέτροβιτς και τον Φώτη Λαμπρόπουλο, ο οποίος το Σάββατο ήταν στο Αλεξάνδρειο για να… περιφρουρήσει την απεργία! Την Κυριακή ωστόσο έσπασε ΚΑΙ αυτός την απεργία.
Και κάτι τελευταίο: Η απεργία αποφασίστηκε με 151 ψήφους υπέρ και 24 κατά. Εν τέλει, απεργία έκαναν ουσιαστικά μόνο οι Έλληνες αθλητές του Άρη (πλην του Ταπούτου), του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή (πλην του Λαμπρόπουλου), της Καβάλας και του Ηλυσιακού (πλην των Χατζή, Κασελάκη). ΟΛΟΙ οι άλλοι αγωνίστηκαν κανονικά. Ακόμη και αυτοί της ΑΕΚ, οι οποίοι πριν το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Ίκαρο Καλλιθέας βρίσκονταν με πολιτικά στο κέντρο του γηπέδου και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ μαζί με την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ… Όσο πάει γίνεται και πιο γελοία η κατάσταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: