Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε –επιτέλους- το ΝΒΑ!

Πρεμιέρα χθες το βράδυ –επιτέλους- για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι πως το χρειαζόμασταν μετά από όλα όσα βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ήταν αυτό που έγινε στη Βοστώνη, μεταξύ των τοπικών Celtics και των Miami Heat των big three, Dwayne Wade, LeBron James και Chris Bosh.



Φυσικά όλα τα μάτια των μπασκετόφιλων ανά τον κόσμο ήταν στραμμένα στη Βοστώνη. Από νωρίς μάλιστα τα posts στο Twitter έπεφταν βροχή. Και τελικά, το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, εκτός φυσικά από τους φίλους της ομάδας του Miami, που είδαν τα μεγάλα τους αστέρια να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο μπροστά στην καλύτερη αμυντική ομάδα του ΝΒΑ. Εν τέλει, οι Celtics κέρδισαν με 8 πόντους (80 – 88), αλλά αν κρίνω από τα όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο (το οποίο και παρακολούθησα), οι Heat μάλλον θα πρέπει να είναι χαρούμενοι με την τελική έκταση της διαφοράς.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι πέρσι το αρνητικό ρεκόρ των Heat για συνολική συγκομιδή πόντων σε ένα δωδεκάλεπτο ήταν 12 και για ένα ημίχρονο ήταν 32. Χθες, οι Heat πέτυχαν… 9 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο και… 30 στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο βρήκε τους Celtics να προηγούνται με 15 πόντους (30 – 45)!
Οι Celtics, στηρίχτηκαν στους συνήθεις υπόπτους Rajon Rondo (ο οποίος πέτυχε μόλις 4 πόντους, αλλά μοίρασε… 17 ασίστ!), Paul Pierce (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ray Allen (20 πόντοι με 5/8 τρίποντα), ενώ πήραν μεγάλη βοήθεια και από το γερόλυκο Shaquille O’ Neal που σε 18 λεπτά συμμετοχής είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Από την άλλη, οι Heat είδαν τον LeBron James να πετυχαίνει 31 πόντους, αλλά να κάνει και 8 λάθη στο ντεμπούτο του (και να ακούει και τα εξ’ αμάξης από την κερκίδα) και όλους τους υπόλοιπους παίκτες να κινούνται σε ρηχά νερά και να… σπάνε τα καλάθια. Ο Wade πέτυχε 13 πόντους (έχοντας συνολικά 4/16 σουτ), ενώ ο Chris Bosh είχε 8 πόντους με 3/11 σουτ και 8 ριμπάουντ.





Στο Portland, οι τοπικοί Blazers, ξεκίνησαν με το δεξί τη χρονιά, κερδίζοντας τους Phoenix Suns με 106 – 92, σε ένα παιχνίδι για το οποίο όσοι το είδαν είχαν να λένε τα καλύτερα. Μεγάλη εμφάνιση για τους Blazers έκανε ο Brandon Roy με 24 πόντους, αλλά και ο Γάλλος Nicolas Batum με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, για το Phoenix, ο Steve Nash είχε 26 πόντους και 6 ασίστ (αλλά και 9 λάθη) και ο Jason Richardson 22 πόντους.





Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της πρεμιέρας, έγινε στο Los Angeles, όπου οι Lakers (που πριν το παιχνίδι παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους για το περσινό πρωτάθλημα) κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα τους Houston Rockets με 110 – 112. Pau Gasol (29 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Cobe Bryant (27 πόντοι, 7 ασίστ) ήταν οι καλύτεροι για τους Lakers που τα βρήκαν σκούρα (βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 15 πόντους διαφορά) απέναντι στο Houston που είδε τον Yao Ming να είναι μέτριος στην επάνοδό του μετά από ένα χρόνο στο παρκέ (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ), αλλά τους Kevin Martin (26 πόντοι), Aaron Brooks (24 πόντοι, 9 ασίστ) και Luis Scola (18 πόντοι, 16 ριμπάουντ) να κάνουν πολύ μεγάλη εμφάνιση.





Το σημερινό πρόγραμμα είναι πολύ πιο γεμάτο, καθώς περιλαμβάνει 13 παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι Celtics παίζουν στο Cleveland, οι Detroit Pistons ταξιδεύουν στο New Jersey για να παίξουν με τους Nets, οι Philadelphia Sixers υποδέχονται τους Miami Heat, οι Toronto Raptors αντιμετωπίζουν τους New York Knicks, οι Atlanta Hawks ταξιδεύουν στο Memphis για να παίξουν με τους Grizzlies, οι Minnesota Timberwolves με τον Κώστα Κουφό στη σύνθεσή τους αντιμετωπίζουν τους Sacramento Kings, οι New Orleans Hornets υποδέχονται τους Milwaukee Bucks, οι Chicago Bulls ταξιδεύουν στην Οκλαχόμα για να αντιμετωπίσουν τους Thunder, οι Dallas Maverics υποδέχονται τους Charlotte Bobcats, οι San Antonio Spurs αντιμετωπίζουν τους Indiana Pacers, οι Denver Nuggets τους Utah Jazz, οι Golden State Warriors τους Houston Rockets και οι Los Angeles Clippers τους Portland Trail Blazers.

Δεν υπάρχουν σχόλια: